Czekam na odpowiedź, zgłoszenie poszło w poniedziałek więc nie spodziewam się odpowiedzi wcześniej niż za tydzień. Jak coś będę wiedział to napiszę.
Uszczelka w drzwiach
Zwiń
X
-
Ostatnie dni były deszczowe i moja O3 stała sobie pod chmurką cały czas. Co ciekawe przy otwarciu jakichkolwiek drzwi nic się już nie wylewało, wygląda to tak jakby woda cały czas odpowiednimi szparami uciekała cały czas, bez magazynowania. Uszczelki się wyrobiły po paru miesiącach i teraz jest ok? Ciężko mi powiedzieć. Jedyne co zrobiłem to znalazłem miejsce pokazane na fotkach kilka postów wyżej, pooglądałem i tyle. Będę obserwował dalej.
Komentarz
-
-
U mnie jakoś nic się nie wyrobiło po 3 miesiącach.
[ Dodano: Pon 30 Wrz, 13 14:45 ]
Przypomniałem się u Danelczyka z uszczelkami. Podobno oficjalna odpowiedź SAP jest taka, że uszczelki są OK i tak jest we wszystkich O3, a woda powinna spływać "specjalnymi" szczelinami - nic nie jest za długie. Ponoć doszedł do tego specjalny "manual" kontroli owych szczelin :diabelski_usmiech
W piątek jadę, żeby mi to skontrolowali w sposób właściwy (bo kontrolowali niewłaściwie), co da serwisowi możliwość oceny skuteczności tego postępowania.
Może jestem paranoik, ale podejrzewam, że Skoda po cichu załatwia "zonki", i albo nie będzie to tylko kontrola ale wymiana uszczelki, albo zostanie ona potraktowana kozikiem, zeby w końcu miała odpowiednią szczelinę :wink:
[ Dodano: Pią 04 Paź, 13 20:57 ]
Nowy "manual" Skody dotyczący sposobu kontroli uszczelek nadaje się do ... szczeliny w uszczelce. Nic to nie wniosło, próba polania woda samochodu wykazała, że woda dalej się zbiera.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Odnoszę wrażenie, że te uszczelki w ogóle nie są potrzebne. Tzn. nie są potrzebne w tej postaci. Robią więcej złego niż dobrego. Nie może być tak, że spływająca ze środka drzwi woda nie ma gdzie odpłynąć. Nawet jeśli będzie krótsza - jak to tutaj zasugerowano, to i tak będzie się zbierać - tyle, że mniej.
Dodatkowo woda dostaje się po samą uszczelkę i tylko czekać, aż coś się tam zacznie dziać.
U mnie się po prostu wylewa, a nie wycieka przez jakieś otwory. Otwieram drzwi, a tu luu woda na ziemię.
Ponieważ jestem wyczulony na sprawy "rudej" (poprzednie moje autko doprowadzało mnie do "białości" w tej kwestii), podrążę kwestię dalej. Kolega w pracy ma O1. Przyjrzę się temu bliżej.
Komentarz
-
-
I cos sie w tej sprawie ruszylo? Ktos znalazl jakies rozwiazanie? Z niemieckiej strony http://www.skodacommunity.de/skoda-f...tml#post960752 wnioskuje ze ten problem wystepuje bardzo czesto i az dziwi mnie ze skoda sama nic z tym nie robi. No chyba ze to kwestia "dotarcia" auta ale pytanie ktore sie rowniez pojawia na tamtym forum, co bedzie jak woda zacznie w tych miejscach zamarzac?
Jeszcze moja skodzina do mnie nie dojechala ale wolalbym jakies pomysly czy rozwiazania miec zanim przycisne sprzedawce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruta82I cos sie w tej sprawie ruszylo?O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez ruta82I cos sie w tej sprawie ruszylo?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrdo góry kołami? ;-)O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Szanowny Panie,
Problem polegał na niewystarczającym uszczelnieniem jednego z nitów i został on już rozwiązany przez producenta.
Z wyrazami szacunku,
Zespół ©koda INFO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruta82To jest odpowiedz polskiego oddzialu skody na pytanie o uszczelkiO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76A ile się czeka na taką odpowiedź? Bo mnie jeszcze w ciągu tygodnia nie odpowiedzieli. Masz może oryginał tego maila?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruta82Szanowny Panie,
Problem polegał na niewystarczającym uszczelnieniem jednego z nitów i został on już rozwiązany przez producenta.
Z wyrazami szacunku,
Zespół ©koda INFOJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrno to przetestowaliście za producenta wypuszczony model i dzięki Waszym zgłoszeniom pewnie od MY2014, będzie lepiej. ;-)O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
No dobra Skoda odpisuje, że gdzieś jest problem natury technicznej z nitem. Potem okazuje się, że np. potwierdzają inne amory/sprężyny w tylnym zawieszeniu, które się nie tłuką. Ok drukuję to, idę do ASO z tym i co? Ciekawe czy to poprawią w takiej sytuacji. Na pierwszym przeglądzie prawdopodobnie się o to zapytam - bo problem z wodą póki co jakoś ustąpił, a stuki w tylnym zawieszeniu nie są dla mnie uciążliwe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsCiekawe czy to poprawią w takiej sytuacji.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Witam
dolacze sie do tematu
odebral was z ktos niedawno nowa Octavie 3 i czy wystepuje u was nadal ten problem wody w drzwiach ?
czy problem zostal poprawiony przez ten nit?
Moze w Skodzie nie maja czasu dobrze uszczelki zalozyc albo jest to blad konstrukcyjny nie wykryty przez projektanow i producent po cichu wprowadzi poprawki.
TZW, efekt wieku dziececego
Stawiam na blad konstrukcyjny
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basik_Zamieszczone przez adam88adama to filmik z produkcji w Czechach Octavii 3:Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyZamieszczone przez Basik_Zamieszczone przez adam88adama to filmik z produkcji w Czechach Octavii 3:
Nie no żartuję wiem o co chodzi :wink:
Komentarz
-
Komentarz