W Elegance standardowo 17 cali, więc konfigurator wymusza zmianę na 16tki felgi i opony do nich
Qgar, a dlaczego tak uważasz?
moje auto wyjechało fabrycznie na kołach 18" a zapas mam 16"
przy czym obwód koła jest prawie identyczny
zapas jest pomyslany do tego abyś w sytuacji awaryjnej dojechał do oponiarza a nie do tego aby cały czas na nim hulać
W przypadku zamawiania wersji Elegance dostajesz wyjściowo auto na 17" i nie masz możliwości zamówienia pełnowymiarowego koła zapasowego, tylko tzw. dojazdowe, przy czym przez Skodę koło dojazdowe traktowane jest pełnowymiarowe koło 16" na fedze stalowej. Podejrzewam, że wgłębienie w podłodze przygotowali pod max koło 16" i tak to rozwiązali w cenniku. Reasumując, nie ma w O3 dojazdówek w rzeczywistym znaczeniu tego słowa...
Pzdr
Fredy.PW, w O2 do bagaznika(miejsca w podłodze) możesz wrzucic od 15" do 18"- wszystkie sie mnieszczą
standartowo(oprócz sytuacji z autem fabrycznie na 15") zawsze jest zapas 16" obojętnie czy twoje auto wyjedzie na 17" czy na 18"
więc nie piszcie że musicie obnizać rozmiar felg do 16" bo taki będzie zapas :roll:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Fredy.PW, w O2 do bagaznika(miejsca w podłodze) możesz wrzucic od 15" do 18"- wszystkie sie mnieszczą
standartowo(oprócz sytuacji z autem fabrycznie na 15") zawsze jest zapas 16" obojętnie czy twoje auto wyjedzie na 17" czy na 18"
więc nie piszcie że musicie obnizać rozmiar felg do 16" bo taki będzie zapas :roll:
ale ja nic takiego nie napisałem... W skrócie napisałem to, co Ty, tzn. że nawet zamawiając samochód na kołach 17" dostanie się zapas 16"... A co do rozmiaru wnęki na koło w bagażniku, przy umiejscowionej tam 16" nie zostaje zbyt wiele miejsca (wg mnie oczywiście, ale zawsze można się mylić - w końcu nie próbowałem tam włożyć większego koła)...
Pzdr
Bardzo fajna rzecz. Prawda szkoda, że roleta nie składa się elektrycznie.Za to wygląd z zewnątrz super. Zwłaszcza przy srebrnym lakierze. Brać i nie pytać.
Analizowałem i widziałem inne kolory na O3 (oczywiście jest to indywidualna kwestia gustu):
-beż cappuccino: jest ok! obecnie taki mam w Fabii ale chyba już bym zmienił...
-brąz topaz: ładny ale wg. mnie trochę za ciemny i chyba niepraktyczny (będzie szybko widać bród)
-błękit race: widziałem na O3 kombi z pakietem chrom i wygląda fajnie, nie wiem czy pasowałby do liftback-a
-błękit denim: widziałem na Rapid-zie (taka mniejsza O3) i nie podoba mi się
-biały: szkoda że nie w metaliku, obecnie na topie i gdyby był metalizowany (mocniejsza powłoka) zastanawiałbym się mocno...
Nie widziałem kolorów (na żywo):
-czerwień rio
-srebrny brillant
-czerń magic
-i tego szarego platin (widziałem na O2 i mi się podoba :wink
Nie ma możliwości zamówienia tego koloru :cry:
Mnie się też podoba ten kolor. Zamawiałem w piątek Octavie i sprzedawca poinformował mnie że tel kolor był dostępny w pierwszych tygodniach sprzedaży i został już wycofany z oferty, a więc zamówiłem Beżowy Capucino.
-brąz topaz: ładny ale wg. mnie trochę za ciemny i chyba niepraktyczny (będzie szybko widać bród)
Mam ten kolor od 5 miesięcy i uważam że jest dosyć praktyczny a zarazem nieźle wygląda Mam porównanie do czarnego (miałem w poprzednim samochodzie) i jest on o wiele łatwiejszy w utrzymaniu
Tak czysto hipotetycznie... :P
-składam teraz zamówienie "pod siebie"
-auto wyprodukuje się przykładowo w 50tyg. 2013r.
-auto odbieram początkiem 2014r., celem "załapania się" na większy upust cenowy...
Czy tak można... :?:
Wydaje mi się, że tak można.
Wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy. Przecież możesz wpłacić przy zamówieniu zaliczkę a sprzedawca może zamówić auto na salon. Wtedy będzie mógł Ci sprzedać auto z rabatem rocznika. A jeśli dogadasz się że odbierzesz samochód natychmiast po dostarczeniu do salonu to nikt Ci do niego nie będzie wsiadał, nie będzie oglądał ani plastikowych boczków nie poobija.
Komentarz