misza_zabrze, dzisiaj to już chyba tylko pod fabrykami nie kradną :lol:
zużycie paliwa - pytanie
Zwiń
X
-
zużycie paliwa - pytanie
Czy u Was też występuje takie dziwne zjawisko, a mianowicie:
dojeżdżając do skrzyżowania na luzie i w ostatniej fazie wciskając hamulec aktualne zuzycie paliwa wzrasta do kilku l/100 km. Troche to chyba dziwne aby jadąc na biegu jałowym przy dociskaniu hamulca przed samym zatrzymaniem momentowe spalanie wynosiło nawet 5-7 l...
Dziwne tez jest ze w momencie ruszania momentowe spalanie potrafi wzrosnąc do ponad 40l/100.
-
-
To że hamując silnikiem spala 0 a na luzie troszkę więcej to wiem. Ale to wygląda w ten sposób że wrzucam luz pojawia się spalanie rzędu 0,5-1,2 l a przed samym zatrzymaniem gdy wciskam hamulec zaczyna powoli wzrastac do poziomu ok. 5-7l/100. W poprzednich samochodach czegoś takiego nie zaobserwowałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SweetdreamTo że hamując silnikiem spala 0 a na luzie troszkę więcej to wiem. Ale to wygląda w ten sposób że wrzucam luz pojawia się spalanie rzędu 0,5-1,2 l a przed samym zatrzymaniem gdy wciskam hamulec zaczyna powoli wzrastac do poziomu ok. 5-7l/100. W poprzednich samochodach czegoś takiego nie zaobserwowałem.Aktualnie O3 1.4 TSI 103kW (140KM)
Poprzednia F1 1.4 50kW (68KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1też tak mam, raczej stawiam na jakąś dziwną właściwość układu pomiarowego niż na to że tocząc się na luzie 5km/h nagle zaczyna spalać 20l/100km :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Chociażby pompa wspomagająca hamowanie potrzebuje prądu.
To nie jest elektryczny Citroen Berlingo, ktory ma elektryczny generator podcisnienia.
Hamulca recznego elektrycznego tez nie mamy w Octavi
Komentarz
-
Komentarz