Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maqio
    Classic
    • 2014
    • 25

Ciekawy watek !

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, poraz kolejny okazalo sie ze sprzedawcy maja bogaty zestaw "fachowych" odpowiedzi na kazda okazje.

A tak apropo kupna RS-a w Niemczech to nie polecam wiem bo sam mieszkam w Berlinie, i chcialem kupic auto po niemieckiej stronie(sporo bylo (jest?) dostepnych od reki) ale jakbym nie liczyl to auto z podobnym wyposazenie jest srednio 10K zl drozsze (z akcyza itd) i do tego niemieccy sprzedawcy niechca obnizac ceny bo twierdza ze RS jest super popularny i jest masa chetnych.

Dotego wazna rzecz trzeba dzwonic i pytac czy faktycznie auto mozna kupic "jutro" bo wiele ofert na necie gdzie auto stoi na placu u dilera nadal jest taka ze auto moze byc sprzedane dopiero za 3-4 miesiace.

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
      Drive
      • 2014
      • 68

Dostałem dzisiaj informację od mojego dealera że produkcja ruszyła z kopyta dotycząca RSów miejmy nadzieje że to nie kolejny mit i rzeczywiście każdy kto zamówił doczeka się upragnionego nabytku w krótszym terminie niż zakładano....
      Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• kwak410
        Ambiente
        • 2011
        • 174

Potwierdzi ktoś ? Pojawiły się komuś terminy produkcji ?
        O3 RS TDI DSG

Komentarz

• Basik_
          Rider
          • 2013
          • 667

Ja dostałem termin, a dzisiaj nawet info, że autko trafiło na lakiernie :wink:
          Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

No to jutro bedzie juz na placu pod fabryka
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Basik_
              Rider
              • 2013
              • 667

Zamieszczone przez Maicroft
              No to jutro bedzie juz na placu pod fabryka
              Jak to rozumieć? lakiernia to już koniec lini montażowej? myślałem że to początek i później auto trafia na linie montażową i wrzucają wyposażenie zgodne z zamówieniem

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ale ten proces nie trwa tygodniami. Auto pomalowane leci dalej, a nie stoi na magazynie.

Przeciez lakiernik tez maluje auto, wklada do komory cale auto, wygrzewa i klient moze odbierac... a tu zaczyna sie produkcja.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• jerryx
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 149

Zamieszczone przez Basik_
                  Kurcze a skad oni to wiedza ? Mnie powiedzial diler ze jedyne co widzi to ze sie produkcja zaczela bo jest nadany VIN ale nie zobaczy kiedy sie konczy ani gdzie jest. kolejny status jaki zobaczy to termin dostawy w systemi na 2 dni przed dostawa.
                  Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• yogi_at_pozen
                    Rider
                    • 2011
                    • 418

Zamieszczone przez jerryx
                    Kurcze a skad oni to wiedza ? Mnie powiedzial diler ze jedyne co widzi to ze sie produkcja zaczela bo jest nadany VIN ale nie zobaczy kiedy sie konczy ani gdzie jest. kolejny status jaki zobaczy to termin dostawy w systemi na 2 dni przed dostawa.
                    Doswiadczenie z systemami IT podpowiada mi ze "co wolno wojewodzie to nie tobie..."
                    jeden user widzie "nie ma, bedzie, jest" a jeszcze inny moze ci powiedziec dokladnie ktory pracownik wlasnie "przykreca do niego fotel"...

Komentarz

• kecaj
                      RS
                      • 2009
                      • 1511
                      • Superb II (3T4)

Basik_, Auto jak wyjdzie z lakierni idzie na montaż, który trwa około 12 godzin.
                      Cały proces produkcji Octavii od spawalni do gotowego auta wynosi około 36 godzin.
                      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Elvisso
                        Classic
                        • 2014
                        • 9
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dzień dobry wszystkim,

Tak się ładnie przywitam z okazji swojego pierwszego posta - dotąd tylko czytałem i siwiałem widząc ile niektórzy czekają

Potwierdzam, że coś drgnęło. Zaczepiłem dealera i otrzymałem informację, że mój zamówiony na początku lutego RS TSI DSG z datą w umowie na początek maja ma potwierdzoną produkcję na 26 tydzień. Wcześniej była mowa o 28.

Komentarz

• Basik_
                          Rider
                          • 2013
                          • 667

Zamieszczone przez kecaj
                          Basik_, Auto jak wyjdzie z lakierni idzie na montaż, który trwa około 12 godzin.
                          Cały proces produkcji Octavii od spawalni do gotowego auta wynosi około 36 godzin.
                          czyli kiedy zjedzie gotowe z taśmy, lakier musi jeszcze wyschnac więc pewnie koło wtorku?

Komentarz

• kwak410
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 174

Dzwoniłem dzisiaj do dilera - u mnie dalej nie ma terminu produkcji. Auto zamówione 2,5 miesiąca temu.
                            O3 RS TDI DSG

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Basik_, Kolega Ci juz wytlumaczyl. Do 36godzin jest od wziecia w obrobke blachy do wyjazdu gotowego auta na plac. Lakier schnie w lakierni.

Warto popatrzec: https://www.youtube.com/watch?v=PM_8A2ZnVYQ
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Kurcze...nowy i już lakierowany no... :lol:
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                  Drive
                                  • 2014
                                  • 68

Wiecie co zastanawia mnie dlaczego "my Polacy" tak nienawidzimy Skody, czy to jest jakaś nasza narodowa impotencja spowodowana że nasz polonez i FSO odeszło w zapomnienie super kontrakt z Daewoo też się skończył a Czesi skorzystali z okazji i weszli do grupy VAG dzięki czemu się nadal rozwijają i produkują coraz lepsze samochody...
                                  Była wczoraj informacja na onecie odnośnie nowej Octavii i id początku same negatywy że kura na masce że wykończenie do bani , że zapożyczone projekty od audi czy VW , przy czym nikt jak znam życie nie był nie widział nie testował i nie dotykał materiałów wykończeniowych skody , jedyny argument że cena kosmos , no tak pomyślałem najlepiej żeby za darmo rozdawali ale to też by się pewnie większości nie spodobało i doszukiwali by podstępu dlaczego dają za darmo.. Przez ostatnie 7 lat jeździłem audi i powiem wam jedno jak różnic wykończeniowych nie dostrzegam a nawet powiem że niektóre elementy wykończenia są lepsze po stronie skody. Zanim zdecydowałem się na zamówienie RSa byłem również w audi ze względu na przyzwyczajenie do marki lecz jak porównałem wykończenia mojej B6 a wykończenia nowej A4 to wg mnie jakość do ceny spada a szkoda.... Czy większość naszych krajan jest aż tak upośledzonych że wolą używany prestiż niż nowy samochód o podobnych parametrach....?
                                  Trochę lejkum polejkum ten mój wywód ale staram się zrozumieć czym ta niechęć jest spowodowana....
                                  Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• mufel
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 194

Niestety ale żyjemy w kraju gdzie mentalnosc ludzi jest fatalna. Do tego dokładając anonimowe wpisy jakie umożliwia internet tworza bagno do kwadratu. Chyba tak zle nie jest z postrzeganiem skody. A sugerujac sie jakimiś trolami powinniśmy wszyscy jezdzic golfem 3

Komentarz

• ketivv
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1155

Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
                                      Wiecie co zastanawia mnie dlaczego "my Polacy" tak nienawidzimy Skody,
                                      tyle, że Skoda to jakby nie było wiodący "brand" na polskim rynku motoryzacyjnym
                                      więc ciężko powiedzieć czy aż tak bardzo nienawidzimy

motoryzacja czeska jak i cały ich przemysł ciężki były znane i cenione przez Niemców już za czasów III Rzeszy, ich obecna "bliska współpraca" jest tego wynikiem

"Tuż przed wybuchem II wojny światowej Tatra miała dziesięć roszczeń prawnych przeciwko VW za naruszenie prawa patentowego. Ferdinand Porsche miał zapłacić Tatrze odszkodowanie i zawrzeć ugodę, został jednak powstrzymany przez Hitlera który stwierdził, że "rozwiąże ten problem". Tatra wytoczyła proces przeciwko VW, w 1938 roku doszło do niemieckiej inwazji na Czechosłowację. W rezultacie w październiku 1938 roku fabryka Tatry przeszła pod kontrolę Niemców[18]. Z rozkazu Hitlera modele T97 i T57 zostały usunięte ze stanowiska Tatry na 1939 Berlin Autosalon. Tatra miała skupić się na rozwoju samochodów ciężarowych i silników wysokoprężnych, zaniechano produkcji wszystkich modeli osobowych z wyjątkiem T87. Sprawa ta została poruszona po II wojnie światowej, w roku 1961 Volkswagen zapłacił Ringhoffer-Tatra 3 000 000 marek niemieckich odszkodowania przyznanych przez sąd."

Komentarz

• bishop
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1430

Wiecie co zastanawia mnie dlaczego "my Polacy" tak nienawidzimy Skody,...
                                        Dziwna myśl Cię dopadła tak przed południem :roll: i czy akurat to na forum OCP są ludzie nienawidzący Skody , chyba nawet to jest temat na nowy post bo tytuł aktualnego też mi nie pasuje, może doprecyzuj też nie nienawiść do Skody /swojego pojazdu/ czy firmy Skoda /w relacji do kupujących, posiadaczy/ ?

Komentarz

• Prim
                                          L&K
                                          • 2013
                                          • 1040
                                          • Audi

Ja też kiedyś nie rozumiałem ludzi kupujących Octavię... często zaglądałem do cenników i byłem jeszcze bardziej zaskoczony... WHY!?

Aż do momentu w którym szukałem: nowego, przestronnego rozsądnie wyposażonego za dobre pieniądze (ceny uwzględniającej rabaty) samochodu.....
                                          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Sebastian75
                                            Elegance
                                            • 2013
                                            • 912

Zanim zdecydowałem się na zamówienie RSa byłem również w audi ze względu na przyzwyczajenie do marki lecz jak porównałem wykończenia mojej B6 a wykończenia nowej A4 to wg mnie jakość do ceny spada a szkoda.... Czy większość naszych krajan jest aż tak upośledzonych że wolą używany prestiż niż nowy samochód o podobnych parametrach....?
                                            Trochę lejkum polejkum ten mój wywód ale staram się zrozumieć czym ta niechęć jest spowodowana....
                                            Łukasz, no właśnie, założyłem nowy wątek w dziale OIII, ale podpytam - jaki jest komfort jazdy w A3/A4 w porónaniu do RSa - bo widzę, że znamsz tę markę

Ja np. jechałem BMWką 328i i ... nie kupiłbym tego auta - ciasne, głośniejsze od RSa - masakra

Komentarz

• metrotest
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 506
                                              • Volkswagen
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

No wiesz,
                                              Kiedyś 328i oznaczało aksamitnie pracujące R6. Teraz to już tylko R4 .
                                              A to utrata znacznej przewagi konkurencyjnej dla entuzjastów, bo raczej oni kupują mocniejsze silniki. :roll:

Komentarz

• Sebastian75
                                                Elegance
                                                • 2013
                                                • 912

@metrotest,

ale 328i nie ma słabego silnika - czyli chodzi Ci o dźwięk, tak?

Komentarz

• kecaj
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1511
                                                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez kecaj
                                                  czyli kiedy zjedzie gotowe z taśmy, lakier musi jeszcze wyschnac więc pewnie koło wtorku?
                                                  No to szykuj kase...
                                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Basik_
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 667

Zamieszczone przez kecaj
                                                    Zamieszczone przez kecaj
                                                    No to szykuj kase...
                                                    hehe kasa jest w drodze :wink: mam nadzieję że teraz szybko przywioza autko i w końcu go odbiorę.

Komentarz

Pracuję...