Znajomy kumpla był w Łodzi w salonie Merca. Chciał kupić jeden model - nie powiem Ci jaki.
Będzie dostępny w grudniu 2015, pod warunkiem, że ... wpłącisz 100% kasy przy zamówieniu
Więc skoro na Merca tyle się czeka, to dlaczego nie na RSa
No ale stało się.
Umowa wstępna podpisana, zaliczka wpłacona. Gwarancja ceny jest. A i tak dostałem bardzo dobrą ofertę. Poczekam
daceagent, proszę napisz, jaki dostałeś rabat
też negococjuję i na razie mam 9 procent plus tysiąc od producenta
jeżeli będzie to możliwe, podeślij namiar na osobę w salonie w Poznaniu, która zaoferowała dobry rabat
No ale stało się.
Umowa wstępna podpisana, zaliczka wpłacona. Gwarancja ceny jest. A i tak dostałem bardzo dobrą ofertę. Poczekam
daceagent, proszę napisz, jaki dostałeś rabat
też negococjuję i na razie mam 9 procent plus tysiąc od producenta
jeżeli będzie to możliwe, podeślij namiar na osobę w salonie w Poznaniu, która zaoferowała dobry rabat
Jednak nie Poznań a Katowice, nie wiem co ja z tym Poznaniem - chyba za dużo bronków było.
Auto zamawiane za pośrednictwem Autosalon24.
Rabat dostałem 8% i mają dorzucić jeszcze jakieś gratisy przy odbiorze ( albo drugie felgi, albo opony, albo coś jeszcze innego )
Rabat mógłby być większy przy wyższej zaliczce. A tak zaliczka wyszła 3 tysie.
Witajcie, ja zamowienie podpisałem dzisiaj oraz wplacilem zaliczkę. Termin odbioru - 25 ... Lipca 2014!
Zobaczymy czy dotrzymaja terminu.
Pozdrawiam
Ale chyba nie RSa tylko cywila ?
RS, no chyba wiem co zamawialem. 2.O CR DSG
Żeby tak było to auto musiało by się już na dniach wyprodukowac - nierealne, więc albo trafiłeś z konfigiem w coś co już gdzieś stoi na placu albo to z palca wyssany termin przez sprzedawcę. Pomijam już fakt ze termin produkcji podaje fabryka po ok 2 tyg od dnia wprowadzenie zamówienia w system.
Witajcie, ja zamowienie podpisałem dzisiaj oraz wplacilem zaliczkę. Termin odbioru - 25 ... Lipca 2014!
Zobaczymy czy dotrzymaja terminu.
Pozdrawiam
Ale chyba nie RSa tylko cywila ?
RS, no chyba wiem co zamawialem. 2.O CR DSG
Żeby tak było to auto musiało by się już na dniach wyprodukowac - nierealne, więc albo trafiłeś z konfigiem w coś co już gdzieś stoi na placu albo to z palca wyssany termin przez sprzedawcę. Pomijam już fakt ze termin produkcji podaje fabryka po ok 2 tyg od dnia wprowadzenie zamówienia w system.
Nie wie. Dokonfigurowalem, ale sprzedawca mówił, ze nie mam wymyślać, bo "spadnie z produkcji". Nie znam szczegółów, podpisałem zamowienie gdzie widnieje 25 lipca. Poczekamy, zobaczymy
Wiecie co zastanawia mnie dlaczego "my Polacy" tak nienawidzimy Skody..
Moim zdaniem nienawiść to za grube słowo, ale pewna niechęć do Skody wynika z tego, że poza fanami i aktywistami forumowymi to znakomitą większość nabywców indywidualnych stanowią ludzie, którzy kupują samochód tak jak ja kupuję pralkę, mają do tego zero stosunku emocjonalnego, kupują urządzenie do jazdy, a to są raczej ludzie nudni Taka prawda. I potem to przechodzi na markę. Gdy najnudniejszy na świecie sąsiad wracając z działki parkuje pod blokiem swą srebrną Fabię 1.4 z pokrowcami na siedzeniach i kołpakami przyczepionymi na czarne "tyrytytki" to trudno mieć masę uczuć pozytywnych do takiej marki...
Wiecie co coś się chyba ruszyło bo dzwonił do mnie sprzedawca wczoraj i moje zamówienie ma już termin produkcji na końcówkę czerwca .... mam nadzieję że dziwnym trafem nie wyleci z produkcji . Moja opinia jest taka że sporo zleceń zostało anulowanych i produkcja zaczyna przyspieszać. Jak dobrze pójdzie to w lipcu już do mnie trafi co będzie zobaczymy...
Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Wiecie co coś się chyba ruszyło bo dzwonił do mnie sprzedawca wczoraj i moje zamówienie ma już termin produkcji na końcówkę czerwca .... mam nadzieję że dziwnym trafem nie wyleci z produkcji . Moja opinia jest taka że sporo zleceń zostało anulowanych i produkcja zaczyna przyspieszać. Jak dobrze pójdzie to w lipcu już do mnie trafi co będzie zobaczymy...
Ja mam podobnie tez na koniec czerwca (27 tydzień) ale nie jest on jeszcze zablokowany, mam nadzieje, ze już nie spadnie. A Ty masz już gwarancje terminu?
Komentarz