Tym bardziej, że kolor blue race dostępny jest we wszystkich modelach octavii. U nas jeżdżą dwie taksówki z tym lakierem. Szkoda bo w OII RS był to kolor zarezerwowany dla RS-a.
No szkoda ale co mam zrobić już teraz ...
Tak zawsze myślałem, że jak już jeździć jednym z najpopularniejszych samochodów w Polsce to chociaż kolorem należałoby się wyróżniać
Dzisiaj dealer zadzwonił do mnie i powiedział, że ma dwie informacje - złą i dobrą. Zła była taka, że nie można zmienić koloru, bo (i tu dobra wiadomość) zlecenie zablokowane - produkcja ostatni tydzień lipca
Zadzwoń do dealera, że zlecenie się blokuje na 2 tyg. przed produkcją.
Czyli jeszcze jest niezablokowane skoro produkcja 31 tydzień :wink:
Osz, jakie zaskoczenie i szock.
Dziś zadzwonił dealer i mówi że jest zablokowany termin na ostatni tydzień lipca i że w drugiej połowie sierpnia zaprasza po odbiór mojego Rsa
A jeszcze przecież w kwietniu zmieniana była data odbioru. Z 31 września na 31 grudnia zamówiłem cchyba 19.03
Dostałem dzisiaj informację że moja już jest w salonie i czeka do odbioru papierki już zaczeli załatwiać jak się uda to może w piątek wyjadę, więc niedługo fotorelacja w showroom
Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Ja też dostałem info, że moja na placu i czekają tylko na papiery. Rekord - miesiąc od zamówienia - dokładnie sprawdziłem - 4 czerwca podpisane zamówienie. Wczoraj sprzedawca chwalił się, że do 8 sierpnia może mieć jeszcze 4 sztuki. Hmmm...
A możesz mi powiedzieć co by się stało jakby w takim niezablokowanym zleceniu (trzy tygodnie przed produkcją) zmienić kolor nadwozia ? Czy auto trafiło by znowu do kolejki i czekało na przyporządkowanie nowego terminu produkcji ?
A możesz mi powiedzieć co by się stało jakby w takim niezablokowanym zleceniu (trzy tygodnie przed produkcją) zmienić kolor nadwozia ? Czy auto trafiło by znowu do kolejki i czekało na przyporządkowanie nowego terminu produkcji ?
Raczej nie. Chyba, że z tym powiązane są jakieś kolorowane części z którymi jest kłopot.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Raczej nie. Chyba, że z tym powiązane są jakieś kolorowane części z którymi jest kłopot.
No to już nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć. Mówią, że produkcja na tydzień 31 a około tydzień temu jak chciałem zmienić kolor to powiedzieli, że już nie można. Może boją się jednak, że "wyleci" i już na wszelki wypadek nie chcą nic grzebać, żeby znowu czekania nie było ? kecaj co ty o tym sądzisz, bo z tego co zauważyłem to masz chyba największe doświadczenia z terminami produkcji
No to już nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć. Mówią, że produkcja na tydzień 31 a około tydzień temu jak chciałem zmienić kolor to powiedzieli, że już nie można. Może boją się jednak, że "wyleci" i już na wszelki wypadek nie chcą nic grzebać, żeby znowu czekania nie było ? kecaj co ty o tym sądzisz, bo z tego co zauważyłem to masz chyba największe doświadczenia z terminami produkcji
Coś w tym jest, ale bez danych o zamówieniu to trudno cokolwiek powiedzieć.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Dzisiaj wreszcie długo wyczekiwany dzień ODBIÓR RSki życzę wszystkim cierpliwości a będzie wynagrodzona
Moja tez przyjechała wreszcie do salonu i powinienem odebrać ja w poniedziałek. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na RSy. Ja się doczekałem choć nie było łatwo, miałem chwile zwątpienia i szukałem już innej alternatywy.
Ale jest piękna biała RS-ka.
Tak długo jeszcze nie czekałem na auto od zamówienia do odbioru 8 m-cy, ale jak ja zobaczyłem to uważam ze warto było.
Kecaj pozdro i jeszcze raz THX Ty już będziesz wiedział za co.
Skoda Octavia 3 RS benzyna biała limuzyna
Zamówione 20.11.2013
Produkcja 08.07.2014 tak, tak data jest prawidłowa
Auto w Polsce 14.07.2014
Auto w salonie 18.07.2014
Papiery do auta przyszły dopiero 22.07.2014
Odbiór 23.07.2014 jak zarejestrują rano, ale już stoi w salonie przygotowana do wydania
PS.
Kecaj jeszcze raz THX
W razie jakichkolwiek pytań bardzo prosze o kontakt pod numerem 509-334-468 ( Paweł ). Samochody do odbioru w salonie Inter-Auto w Krakowie na ul.Zakopiańśkiej 94.
Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Ja zamówiłem na początku lutego i nadal nic.
Może tu od razu zadam pytanie. Jakie konkretne korzyści daje ten vrs mode czyli wybór profilu jazdy?
Zamówiłem wersję tdi. Generator dźwięku mnie nie interesuje. Czy są jakieś inne plusy tego urządzonka?
Można pod siebie skonfigurować działanie układu kierowniczego, reakcję silnika, doświetlanie zakrętow oraz działanie klimy, sa 3 tryby narzucone : sport , normal i eco oraz indiwidualny który konfigurujesz. Ponoć auto lepiej się zbiera na sport niż na normal czy eco, ja głównie jeżdże na normal, próbowałem przełączać na sport ale nie czułem różnicy specjalnej w reakcji gazu, może układ kierowniczy jedynie inaczej pracował.
A czy jak sobie ustawie inwidualny program to mozna go zapisać? Czy za każdym razem musze konfugurować? I czy mogę ustawić by auto od razu sie w tej mojej konfiguracji odpalało?
Komentarz