Pakiet pogwarancyjny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • graberski23g
    Classic
    • 2011
    • 27

Pakiet pogwarancyjny

maksiu, mi też gardziołko zaczyna szwankować
    GRABA:.:GRABSON:.:GRABERSKI:.:&:.:GOKS
    Oci podarowałem ojcu, teraz jest E36 COUPE 1.8is
  • jerryx
    Ambiente
    • 2010
    • 149

Pakiet pogwarancyjny

Znacie może kogoś kto się zdecydował na pakiet pogwarancyjny Skody i potem musiał z niego skorzystać ? Zamówiłem samochód i właśnie zdecydowałem się na dodanie pakietu. teoretycznie to jak przedłużenie gwarancji ale z drugiej strony sprzedawca sugerował ze jak przyjdzie co do czego to i tak Skoda najpierw analizuje czy aby na pewno usterka nastąpiła z winy materiału czy może z nieodpowiedniego użytkowania i jak to drugie to klient musi płacić.

Zastanawiam się na ile to prawda a na ile próba zaproponowania pakietu serwisowego (zachwalanego przez sprzedawce jako droższy ale lepszy).
    Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• ryjeks
      Rider
      • 2010
      • 488
      • Octavia III combi (5E5)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Pakiet pogwarancyjny

Zamieszczone przez jerryx
      Znacie może kogoś kto się zdecydował na pakiet pogwarancyjny Skody i potem musiał z niego skorzystać ? Zamówiłem samochód i właśnie zdecydowałem się na dodanie pakietu. teoretycznie to jak przedłużenie gwarancji ale z drugiej strony sprzedawca sugerował ze jak przyjdzie co do czego to i tak Skoda najpierw analizuje czy aby na pewno usterka nastąpiła z winy materiału czy może z nieodpowiedniego użytkowania i jak to drugie to klient musi płacić.

Zastanawiam się na ile to prawda a na ile próba zaproponowania pakietu serwisowego (zachwalanego przez sprzedawce jako droższy ale lepszy).
      Jeśli piszesz o LifePlus to wymieniałem na niej silnik, bez większych problemów.
      Działa jak normalna gwarancja, bez dodatkowych "ale".

Komentarz

• jerryx
        Ambiente
        • 2010
        • 149

Dzieki za info. Tak chodzi mi o pakiety ktore kiedys sie nazywaly LifePLus - teraz nazywaja to Pakietem pogwarancyjnym ale zasada ta sama.

Dodalem do zamówienia. Przy cenie samochodu to maly wydatek a bede spokojny 2 lata dluzej. Szczegolnie ze teraz elektroniki mnóstwo w samochodzie wiec ma co sie psuc.

Komentarz

• ryjeks
          Rider
          • 2010
          • 488
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Przejrzałem jak to teraz wychodzi i coś pozmieniali, pytanie tylko co.

Było tak:

Jest tak:

trzeba by się wczytać w konkretne warunki i sprawdzić, co "zabrali" w tej nowej formule. Innymi słowy co znaczy słowo "podobnie" :idea:

Komentarz

• Amix
            Ambiente
            • 2014
            • 220

Za słowo "podobnie" płacisz 250zł mniej, ale to słowo może znaczyć wiele.
            Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
            Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
            Moja szara myszka - Octavia 3
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• trasat23
              Rider
              • 2010
              • 417

jerryx, to nic innego jak przedłużenie gwarancji bez "drobnego druczku". Jeśli coś się zepsuje, po standardowej gwarancji, jedziesz do ASO i robią tak jakbyś miał auto na podstawowej gwarancji.

A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego w Seacie dają od razu 4 lata gwarancji bez żadnych dopłat?
              www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• jerryx
                Ambiente
                • 2010
                • 149

No wlasnie wczoraj zdecydowalem sie dozucic do konfiguracji to przedluzenbie. Licho nie spi jak znam zycie nie skorzystam ale jak bym ni wykupil to pewnie pierwszego dnia po gwarancji cos by mi strzelilo :-)

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

Zamieszczone przez trasat23
                  A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego w Seacie dają od razu 4 lata gwarancji bez żadnych dopłat?
                  Dopłatę masz już wliczoną w cenę.
                  Nic za darmo.

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po tym co się działo z Seatem przez ostatnie 2 lata to muszą jakoś zachęcić klientów, żeby wrócili. Inna sprawa, że przez ten czas gwarancja w Seacie nie była nic warta, bo była nie do zrealizowania ze względu na brak części w serwisach i u importera.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• arturek
                      Classic
                      • 2014
                      • 2

Zamieszczone przez Chris11
                      Dopłatę masz już wliczoną w cenę.
                      Nic za darmo.
                      Aby było zabawniej wcześniej pakiet 2 lat dodatkowej gwarancji kosztował jakieś 1770, a kiedy go wrzucili do standardu to cena samochodu podniosła się od 2100 do 2500. Więc nie zawsze "bez dopłat" jest lepsze

Komentarz

• Sebastian75
                        Elegance
                        • 2013
                        • 912

Można dokupić przy końcu gwarancji, ale wtedy jest drożej.
                        Ja od razu zdecydowałem się na 120tys - 4 lata - za dużo mam elektroniki, aby ryzykować

Komentarz

• ryjeks
                          Rider
                          • 2010
                          • 488
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Sebastian75
                          To co można dokupić, to jest zupełnie inny produkt.

Komentarz

• robreg
                            L&K
                            • 2010
                            • 1195
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXP 1.4 MPI 75 KM

Zamieszczone przez Sebastian75
                            Ja od razu zdecydowałem się na 120tys - 4 lata - za dużo mam elektroniki, aby ryzykować
                            Nie słyszałem, by z winy elektroniki w autach VWAG silniki dawały dupy na potęgę. Sam w swoją O2, jak policzyłem, to ostatnio 8500pln wsadziłem i nie wymieniłem przy tym żadnego elementu mającego cokolwiek wspólnego z prądem elektrycznym. Dał bym spokój tej biednej elektronice, którą niektórzy traktują jak wcielenie ciemnej strony mocy. Moim zdaniem w tych nowiuśkich samochodzikach nieszczęście tkwi zupełnie gdzie indziej.
                            Pozdrawiam, Robreg.
                            ----
                            furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• neoXs
                              Rider
                              • 2010
                              • 555

Nie orientujecie się jak wygląda dokupienie "gwarancji" po roku do zakupu auta? Rocznie robię 9-10 tys km.

Niestety podczas kupna auta ze względów finansowych (wszystko wyliczone co do złotówki) nie dokupywałem dodatkowej gwarancji, czego teraz mogę żałować, ale wtedy dopłata 2tys zł. była dla mnie nie do przeskoczenia.

Kiedyś w takiej sytuacji dokupywało się tzw. ubezpieczenie gwarancyjne chyba z AXA i po zakończeniu gwarancji Skody każda następna naprawa była zgłaszana do ubezpieczyciela, który decydował czy to podlega gwarancji czy nie, dopiero potem ASO ruszało z tematem.
                              Natomiast teraz nie mogę znaleźć nigdzie informacji na stronie Skody o dodatkowej gwarancji.

Komentarz

• bolo81
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 249
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez neoXs
                                Nie orientujecie się jak wygląda dokupienie "gwarancji" po roku do zakupu auta? Rocznie robię 9-10 tys km
                                Mam przedłużoną gware do 4 lat i 60k km, chciałem zwiększyć do 120k km i otrzymałem info od dealera że zmiana (dokupienie) jest niemożliwe
                                O3 RS TSI DSG

Komentarz

• Leniwiec
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 624
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Jest jeszcze coś takiego jak ubezpieczenie-gwarancja (różne pakiety)

Z tego co czytam to zastąpiło to program Skoda LifeTime. Na pewno jest inny ubezpieczyciel.
                                  Sam się nad tym zastanawiam. Tylko czy ktoś przerabiał tę "gwarancję" w praktyce na sobie?
                                  Pozdro

Komentarz

• crom.de
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 1545
                                    • Superb II (3T4)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A w Czechach można kupić pakiet na 5 lat lub 150t. Kosztuje to 2700zł, 4L-120T kosztuje 1750zł. 4-60 oferują w wersji specjalnej za darmo.
                                    - Superb
                                    - Panda 1.2

Komentarz

• Amix
                                      Ambiente
                                      • 2014
                                      • 220

Zamieszczone przez crom.de
                                      A w Czechach można kupić pakiet na 5 lat lub 150t. Kosztuje to 2700zł, 4L-120T kosztuje 1750zł. 4-60 oferują w wersji specjalnej za darmo.
                                      Podczas negocjacji też 4-60 dostałem gratis
                                      Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                      Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                      Moja szara myszka - Octavia 3
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• neoXs
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 555

Zamieszczone przez Leniwiec
                                        Jest jeszcze coś takiego jak ubezpieczenie-gwarancja (różne pakiety)

Z tego co czytam to zastąpiło to program Skoda LifeTime. Na pewno jest inny ubezpieczyciel.
                                        Sam się nad tym zastanawiam. Tylko czy ktoś przerabiał tę "gwarancję" w praktyce na sobie?
                                        Trochę się obawiam szukania na siłę winy użytkownika lub, że to jest część eksploatacyjna balbla. Przykładowo raz zdarzyło mi się w samochodzie, że skrzypiał mi pedał sprzęgła, póki co nie powtórzyła się ta sytuacja. Ok za 2 lata skrzypi sprzęgło już cały czas przy przebiegu 30 kkm (mało jeżdżę) i co teraz?
                                        Jutro będę w ASO to się z ciekawości zapytam o ceny takich pakietów.

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14885
                                          • Octavia IV (NX3)

Tak jest na stronie Skody:

"Chcesz przedłużyć beztroską jazdę swoją ©KODĄ?
                                          Pakiety pogwarancyjne, znane dotąd pod nazwą ©KODA Life Plus, to doskonały program, który pozwala na przedłużenie okresu bezproblemowego serwisowania nowego samochodu na kolejne 2 lata lub do osiągnięcia określonego limitu kilometrów (60 000 km lub 120 000 km)*.​​
                                          Korzyści dla Ciebie:
                                          Brak nieoczekiwanych kosztów naprawy przez 4 lata od zakupu lub do osiągnięcia limitu kilometrów.
                                          Możliwość napraw u dowolnego Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©KODY w całej Europie.
                                          Bezpłatne usługi assistance w czasie trwania programu.
                                          Brak dodatkowych umów czy procedur – program sprzedawany jest wraz z samochodem i działa podobnie jak fabryczna gwarancja.
                                          Program dotyczy całego samochodu i nie posiada ograniczeń wartościowych.
                                          Większa wartość samochodu z uwagi na pewne serwisowanie. ​"

Właśnie co dokładnie znaczy "podobnie"?????
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• neoXs
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 555

To tutaj http://www.skoda-auto.pl/moja-skoda/...ypogwarancyjne odnosi się do pakietów sprzedawanych razem z samochodem, czyli przed odebraniem auta. Jeśli odebrałeś auto to możesz dokupić gwarancję w postaci ubezpieczenia. Taka przyjemność w pakiecie złotym to około 4tys zł płatne jednorazowo na 2 lata :| W październiku się tym interesowałem i... 4 tysiaki to jednak trochę za dużo....

Komentarz

• pewux
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 91
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

a dla posiadaczy starej skody przy zakupie nowego auta gwarancję 4-60 dostaje się za free. Za opcję 4-120 trzeba dopłacić różnicę (wyliczoną wg funkcji cylindrycznej z pojemności silnika powiększonej o kolor nadwozia :lol: )
                                              O3 -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86469

Komentarz

• Leniwiec
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 624
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Wracam do tematu programu Gwarantowane auto, bo niedługo kończy mi się gwarancja fabryczna, a trochę tym autem zamierzam jeszcze jeździć.
                                                Czy ktoś miał już styczność z tym ubezpieczeniem w praktyce?

Z moich doświadczeń wynika póki co małe rozeznanie handlowców w tym temacie. Jak dopytywałem się o cenę Platyny rok temu, to nikt nie wspomniał, że cena nie jest stała, a zależy zarówno od przebiegu auta, jak i jego wieku :evil: Więc zasugerowałem się tym, że skoro Złoty i Srebrny mają stałą cenę, to Platynowy też.
                                                I teraz wychodzi, że za cenę 3 lat rok temu mogę mieć obecnie tylko 2

Poza tym w tym programie chyba wyjątkowo nie lubią aut 4x4, bo każdy pakiet to zwyżka +50% :shock:
                                                Pozdro

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Co to za pakiet ??

Skoda ma pakiet od lat ktory nazywa sie Skoda Life Time
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...