maksiu, mi też gardziołko zaczyna szwankować
Pakiet pogwarancyjny
Zwiń
X
-
Pakiet pogwarancyjny
Znacie może kogoś kto się zdecydował na pakiet pogwarancyjny Skody i potem musiał z niego skorzystać ? Zamówiłem samochód i właśnie zdecydowałem się na dodanie pakietu. teoretycznie to jak przedłużenie gwarancji ale z drugiej strony sprzedawca sugerował ze jak przyjdzie co do czego to i tak Skoda najpierw analizuje czy aby na pewno usterka nastąpiła z winy materiału czy może z nieodpowiedniego użytkowania i jak to drugie to klient musi płacić.
Zastanawiam się na ile to prawda a na ile próba zaproponowania pakietu serwisowego (zachwalanego przez sprzedawce jako droższy ale lepszy).
-
-
Re: Pakiet pogwarancyjny
Zamieszczone przez jerryxZnacie może kogoś kto się zdecydował na pakiet pogwarancyjny Skody i potem musiał z niego skorzystać ? Zamówiłem samochód i właśnie zdecydowałem się na dodanie pakietu. teoretycznie to jak przedłużenie gwarancji ale z drugiej strony sprzedawca sugerował ze jak przyjdzie co do czego to i tak Skoda najpierw analizuje czy aby na pewno usterka nastąpiła z winy materiału czy może z nieodpowiedniego użytkowania i jak to drugie to klient musi płacić.
Zastanawiam się na ile to prawda a na ile próba zaproponowania pakietu serwisowego (zachwalanego przez sprzedawce jako droższy ale lepszy).
Działa jak normalna gwarancja, bez dodatkowych "ale".
Komentarz
-
-
Dzieki za info. Tak chodzi mi o pakiety ktore kiedys sie nazywaly LifePLus - teraz nazywaja to Pakietem pogwarancyjnym ale zasada ta sama.
Dodalem do zamówienia. Przy cenie samochodu to maly wydatek a bede spokojny 2 lata dluzej. Szczegolnie ze teraz elektroniki mnóstwo w samochodzie wiec ma co sie psuc.
Komentarz
-
-
Za słowo "podobnie" płacisz 250zł mniej, ale to słowo może znaczyć wiele.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
jerryx, to nic innego jak przedłużenie gwarancji bez "drobnego druczku". Jeśli coś się zepsuje, po standardowej gwarancji, jedziesz do ASO i robią tak jakbyś miał auto na podstawowej gwarancji.
A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego w Seacie dają od razu 4 lata gwarancji bez żadnych dopłat?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23
A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego w Seacie dają od razu 4 lata gwarancji bez żadnych dopłat?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez trasat23A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego w Seacie dają od razu 4 lata gwarancji bez żadnych dopłat?
Nic za darmo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian75Można dokupić przy końcu gwarancji, ale wtedy jest drożej.
Ja od razu zdecydowałem się na 120tys - 4 lata - za dużo mam elektroniki, aby ryzykowaćPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Nie orientujecie się jak wygląda dokupienie "gwarancji" po roku do zakupu auta? Rocznie robię 9-10 tys km.
Niestety podczas kupna auta ze względów finansowych (wszystko wyliczone co do złotówki) nie dokupywałem dodatkowej gwarancji, czego teraz mogę żałować, ale wtedy dopłata 2tys zł. była dla mnie nie do przeskoczenia.
Kiedyś w takiej sytuacji dokupywało się tzw. ubezpieczenie gwarancyjne chyba z AXA i po zakończeniu gwarancji Skody każda następna naprawa była zgłaszana do ubezpieczyciela, który decydował czy to podlega gwarancji czy nie, dopiero potem ASO ruszało z tematem.
Natomiast teraz nie mogę znaleźć nigdzie informacji na stronie Skody o dodatkowej gwarancji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deA w Czechach można kupić pakiet na 5 lat lub 150t. Kosztuje to 2700zł, 4L-120T kosztuje 1750zł. 4-60 oferują w wersji specjalnej za darmo.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecJest jeszcze coś takiego jak ubezpieczenie-gwarancja (różne pakiety)
Z tego co czytam to zastąpiło to program Skoda LifeTime. Na pewno jest inny ubezpieczyciel.
Sam się nad tym zastanawiam. Tylko czy ktoś przerabiał tę "gwarancję" w praktyce na sobie?
Jutro będę w ASO to się z ciekawości zapytam o ceny takich pakietów.
Komentarz
-
-
Tak jest na stronie Skody:
"Chcesz przedłużyć beztroską jazdę swoją ©KODĄ?
Pakiety pogwarancyjne, znane dotąd pod nazwą ©KODA Life Plus, to doskonały program, który pozwala na przedłużenie okresu bezproblemowego serwisowania nowego samochodu na kolejne 2 lata lub do osiągnięcia określonego limitu kilometrów (60 000 km lub 120 000 km)*.
Korzyści dla Ciebie:
Brak nieoczekiwanych kosztów naprawy przez 4 lata od zakupu lub do osiągnięcia limitu kilometrów.
Możliwość napraw u dowolnego Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©KODY w całej Europie.
Bezpłatne usługi assistance w czasie trwania programu.
Brak dodatkowych umów czy procedur – program sprzedawany jest wraz z samochodem i działa podobnie jak fabryczna gwarancja.
Program dotyczy całego samochodu i nie posiada ograniczeń wartościowych.
Większa wartość samochodu z uwagi na pewne serwisowanie. "
Właśnie co dokładnie znaczy "podobnie"?????pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
To tutaj http://www.skoda-auto.pl/moja-skoda/...ypogwarancyjne odnosi się do pakietów sprzedawanych razem z samochodem, czyli przed odebraniem auta. Jeśli odebrałeś auto to możesz dokupić gwarancję w postaci ubezpieczenia. Taka przyjemność w pakiecie złotym to około 4tys zł płatne jednorazowo na 2 lata :| W październiku się tym interesowałem i... 4 tysiaki to jednak trochę za dużo....
Komentarz
-
-
Wracam do tematu programu Gwarantowane auto, bo niedługo kończy mi się gwarancja fabryczna, a trochę tym autem zamierzam jeszcze jeździć.
Czy ktoś miał już styczność z tym ubezpieczeniem w praktyce?
Z moich doświadczeń wynika póki co małe rozeznanie handlowców w tym temacie. Jak dopytywałem się o cenę Platyny rok temu, to nikt nie wspomniał, że cena nie jest stała, a zależy zarówno od przebiegu auta, jak i jego wieku :evil: Więc zasugerowałem się tym, że skoro Złoty i Srebrny mają stałą cenę, to Platynowy też.
I teraz wychodzi, że za cenę 3 lat rok temu mogę mieć obecnie tylko 2
Poza tym w tym programie chyba wyjątkowo nie lubią aut 4x4, bo każdy pakiet to zwyżka +50% :shock:Pozdro
Komentarz
-
Komentarz