Ja to mam wręcz nadzieję, że to prawda.
Od kiedy kupiłem swoją, cena bazowa plus wyposażenie podrożały o ok. 2 tys. złotych. Jak nowa podrożeje jeszcze o 3 tys., to przynajmniej będę mógł sprzedać swoją za pół roku za uczciwą cenę.
Ja informację o podwyżce słyszałem już w poniedziałek więc chyba nie ściema. Tylko, że ja słyszałem ponad 3 tys. zł więc równie dobrze może być i 4 tys. zł.
W każdym razie jeśli chodzi o O3 to i tak mnie dziwi. Silnik praktycznie ten sam, normy EU5 i EU6 dla benzyny takie same więc w czym rzecz? Czy to zmiana ceny wyposażenia (gdzieś pisali jakiś czas temu, że MirrorLink ma dojść), czy tylko pretekst i okazja do podniesienia ceny (to bardziej prawdopodobne).
Rozumiem podwyżkę Rapida i Yeti bo tam to duża zmiana ale też nie na taką kwotę!
Mogę jedynie się pocieszyć. Nie mam nowszego silnika (choć i ten nie sprawia już problemów od 3 lat) i wyposażenia (ma być podobne do tego z F3, plus kierunki w lusterkach i czujniki parkowania z przodu) ale teraz jakbym zamawiał Rapida i by wskoczył już w MY2016 to nie dosyć, że za podobną konfigurację zapłaciłbym o dobre 5 tys. więcej (z początkiem roku cennik już poszedł do góry, takie małe wprowadzenie) to jeszcze nie dostałbym części akcesoriów w cenie auta (np. pełne koła zimowe , dywanik do bagażnika, śmietniczki, listwy progowe i kilka jeszcze innych akcesoriów).
Ewentualnie moją konfiguracje jak koledzy pewnie bym po wejściu MY16 sprzedał za większe jak nie takie same pieniądze
Wczoraj przy odbiorze rozmawialiśmy właśnie o zdrożeniu octavi a konkretnie o 1.4 mają zdrożeć o 4 tyś. ze względu na euro 6 oraz zwiększenie mocy do 150KM, takie info uzyskałem od sprzedawcy w salonie. Ponoć wszystkie nowe auta osobowe od połowy maja muszą spełniać normę euro6. Co do ceny za jakiś tydzień się okaże dokładnie.
Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition
No tak...ale za odpowiednik ambition czyli w Leonie Style z lakierem metalic i jakimis drobnymi dodatkami dalem 67 tysi i wydawalo mi się, ze to sporo...a teraz ? To nieosiagalne.
I tak taniej, jak w Audi. Doposazony RS kosztuje >130.000... a Audi 180.000.
Skoda sie sprzedaje, to podnosi ceny. VW ma kiche, bo w Combi jakies male silniczki ma, no poza GTD. Zawsze mozna cytryne w dieslu kupic. Tanie, oszczedne, minusem jest ogromna utrata wartosci, ale przy zakupie na kilka lat + dobry serwis nie bedzie tragedii, nawet z naprawami. Przez 2,5 roku i 75.000 eksploatacji wymienilem tylko hamulce z tylu.
No tak...ale za odpowiednik ambition czyli w Leonie Style z lakierem metalic i jakimis drobnymi dodatkami dalem 67 tysi i wydawalo mi się, ze to sporo...a teraz ? To nieosiagalne.
Na szybko z konfiguratora wychodzi mi, że dostałeś w okolicach 16% rabatu... Możesz zdradzić, który salon jest taki hojny?
Grudzien 2013.Byly jeszcze inne -nizsze-cenniki.Wzialem auto ze stocku .Dostalem 6000 rabatu w ramach wyprzedazy rocznika plus 7 procent rabatu plus opony zimowe gratis plus najwazniejsze dla mnie kredyt 0 proc.przez 5 lat.Dealer to Dynamica Jawornik k.Krakowa
Grudzien 2013.Byly jeszcze inne -nizsze-cenniki.Wzialem auto ze stocku .Dostalem 6000 rabatu w ramach wyprzedazy rocznika plus 7 procent rabatu plus opony
No to faktycznie bardzo dobre porównanie - auta do konfiguracji z autem z placu i jeszcze z wyprzedaży rocznika.
Komentarz