CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • antek
    Ambiente
    • 2012
    • 121

Zamieszczone przez Chris11
    Ja to mam wręcz nadzieję, że to prawda.
    Od kiedy kupiłem swoją, cena bazowa plus wyposażenie podrożały o ok. 2 tys. złotych. Jak nowa podrożeje jeszcze o 3 tys., to przynajmniej będę mógł sprzedać swoją za pół roku za uczciwą cenę.
    Jestem podobnego zdania

Komentarz

• grzesk
      Rider
      • 2010
      • 296

Ja informację o podwyżce słyszałem już w poniedziałek więc chyba nie ściema. Tylko, że ja słyszałem ponad 3 tys. zł więc równie dobrze może być i 4 tys. zł.

W każdym razie jeśli chodzi o O3 to i tak mnie dziwi. Silnik praktycznie ten sam, normy EU5 i EU6 dla benzyny takie same więc w czym rzecz? Czy to zmiana ceny wyposażenia (gdzieś pisali jakiś czas temu, że MirrorLink ma dojść), czy tylko pretekst i okazja do podniesienia ceny (to bardziej prawdopodobne).
      Rozumiem podwyżkę Rapida i Yeti bo tam to duża zmiana ale też nie na taką kwotę!

Mogę jedynie się pocieszyć. Nie mam nowszego silnika (choć i ten nie sprawia już problemów od 3 lat) i wyposażenia (ma być podobne do tego z F3, plus kierunki w lusterkach i czujniki parkowania z przodu) ale teraz jakbym zamawiał Rapida i by wskoczył już w MY2016 to nie dosyć, że za podobną konfigurację zapłaciłbym o dobre 5 tys. więcej (z początkiem roku cennik już poszedł do góry, takie małe wprowadzenie) to jeszcze nie dostałbym części akcesoriów w cenie auta (np. pełne koła zimowe , dywanik do bagażnika, śmietniczki, listwy progowe i kilka jeszcze innych akcesoriów).

Ewentualnie moją konfiguracje jak koledzy pewnie bym po wejściu MY16 sprzedał za większe jak nie takie same pieniądze
      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• Hipolita
        Ambiente
        • 2010
        • 130

Wczoraj przy odbiorze rozmawialiśmy właśnie o zdrożeniu octavi a konkretnie o 1.4 mają zdrożeć o 4 tyś. ze względu na euro 6 oraz zwiększenie mocy do 150KM, takie info uzyskałem od sprzedawcy w salonie. Ponoć wszystkie nowe auta osobowe od połowy maja muszą spełniać normę euro6. Co do ceny za jakiś tydzień się okaże dokładnie.
        Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• sebkoch
          Ambiente
          • 2014
          • 231
          • Octavia III (5E3)
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Nie tylko ze względu na euro 6 i moc ale zmieni się wyposażenie. Nowe bolero 2-gen, 6,5" i kierownica 3 ramienna zamiast 4 w ambition + amazing.
          Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• ukuk
            Rider
            • 2010
            • 699

Zamieszczone przez Hipolita
            Wczoraj przy odbiorze rozmawialiśmy właśnie o zdrożeniu octavi a konkretnie o 1.4 mają zdrożeć o 4 tyś.
            4 tys? no bardzo watpie... 1 tys to OK ale bez przesady - kto to kupi wtedy?

Moze dorzuca wersje 122(125) konna i sila rzeczy mocniejsza odmiana bedzie musiala byc wyraznie drozsza?

Komentarz

• Grechulek
              Ambiente
              • 2012
              • 116
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Sebkoch skąd takie informacje?

Komentarz

• darek_w
                Ambiente
                • 2015
                • 100
                • Octavia I combi (1U5)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A jak te zmiany mogą się mieć do już zamówionego auta, którego odbiór ma nastąpić na początku lipca
                O3 STYLE+AMAZING

Komentarz

• Hubee
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 226
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie maja zanczenia, cena liczy sie przy podpisaniu umowy.
                  Moja RS Combi

Komentarz

• Tomcio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 162
                    • Opel

No to co?90 tysi za Skodę 1,4 ? Chyba ich pogrzało.

Komentarz

• Chris11
                      RS
                      • 2011
                      • 1587

Za 90 tysi to jest już solidnie wyposażony egzemplarz, więc bez przesady... Większości osób wystarcza standard Ambition.

Komentarz

• Tomcio
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 162
                        • Opel

No tak...ale za odpowiednik ambition czyli w Leonie Style z lakierem metalic i jakimis drobnymi dodatkami dalem 67 tysi i wydawalo mi się, ze to sporo...a teraz ? To nieosiagalne.

Komentarz

• Hubee
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 226
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

I tak taniej, jak w Audi. Doposazony RS kosztuje >130.000... a Audi 180.000.
                          Skoda sie sprzedaje, to podnosi ceny. VW ma kiche, bo w Combi jakies male silniczki ma, no poza GTD. Zawsze mozna cytryne w dieslu kupic. Tanie, oszczedne, minusem jest ogromna utrata wartosci, ale przy zakupie na kilka lat + dobry serwis nie bedzie tragedii, nawet z naprawami. Przez 2,5 roku i 75.000 eksploatacji wymienilem tylko hamulce z tylu.
                          Moja RS Combi

Komentarz

• Chris11
                            RS
                            • 2011
                            • 1587

Zamieszczone przez Tomcio
                            No tak...ale za odpowiednik ambition czyli w Leonie Style z lakierem metalic i jakimis drobnymi dodatkami dalem 67 tysi i wydawalo mi się, ze to sporo...a teraz ? To nieosiagalne.
                            Na szybko z konfiguratora wychodzi mi, że dostałeś w okolicach 16% rabatu... Możesz zdradzić, który salon jest taki hojny?

Komentarz

• Tomcio
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 162
                              • Opel

Grudzien 2013.Byly jeszcze inne -nizsze-cenniki.Wzialem auto ze stocku .Dostalem 6000 rabatu w ramach wyprzedazy rocznika plus 7 procent rabatu plus opony zimowe gratis plus najwazniejsze dla mnie kredyt 0 proc.przez 5 lat.Dealer to Dynamica Jawornik k.Krakowa

Komentarz

• Araspol
                                Drive
                                • 2013
                                • 74

Najlepsze jest to,że płacisz tyle pieniędzy za samochód w którym się słupki od pasa przecierają.Skodę troszkę ponosi z tymi cenami.

Komentarz

• Chris11
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 1587

Zamieszczone przez Tomcio
                                  Grudzien 2013.Byly jeszcze inne -nizsze-cenniki.Wzialem auto ze stocku .Dostalem 6000 rabatu w ramach wyprzedazy rocznika plus 7 procent rabatu plus opony
                                  No to faktycznie bardzo dobre porównanie - auta do konfiguracji z autem z placu i jeszcze z wyprzedaży rocznika.

Komentarz

• Tomcio
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 162
                                    • Opel

Ale ja z niczym nie porownuję.Piszę tylko w jakiej cenie można taki samochód kupić nie wydając więcej kasy niż to konieczne.

Komentarz

• Himenek
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 412

Pany dajcie proszę namiar na jakiegoś dealera, który daje wypasione rabaty na Superba

Komentarz

• rezon
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 1894
                                        • Volvo
                                        • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

na super rabaty w S3 to raczej za pół roku

Komentarz

• Himenek
                                          Rider
                                          • 2014
                                          • 412

no ale może jest jakiś dealer który dla klienta posiadającego kilka samochodów oferuje lepsze ceny niż inni?

Komentarz

• Grechulek
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 116
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Panowie pomóźcie, nie mogę zlokalizować w cenniku octavia my2016 gniazda mitsumi... co jesr grane ????

Komentarz

Pracuję...