Zamieszczone przez Chris11
CENNIK MY2015
Zwiń
X
-
Ja informację o podwyżce słyszałem już w poniedziałek więc chyba nie ściema. Tylko, że ja słyszałem ponad 3 tys. zł więc równie dobrze może być i 4 tys. zł.
W każdym razie jeśli chodzi o O3 to i tak mnie dziwi. Silnik praktycznie ten sam, normy EU5 i EU6 dla benzyny takie same więc w czym rzecz? Czy to zmiana ceny wyposażenia (gdzieś pisali jakiś czas temu, że MirrorLink ma dojść), czy tylko pretekst i okazja do podniesienia ceny (to bardziej prawdopodobne).
Rozumiem podwyżkę Rapida i Yeti bo tam to duża zmiana ale też nie na taką kwotę!
Mogę jedynie się pocieszyć. Nie mam nowszego silnika (choć i ten nie sprawia już problemów od 3 lat) i wyposażenia (ma być podobne do tego z F3, plus kierunki w lusterkach i czujniki parkowania z przodu) ale teraz jakbym zamawiał Rapida i by wskoczył już w MY2016 to nie dosyć, że za podobną konfigurację zapłaciłbym o dobre 5 tys. więcej (z początkiem roku cennik już poszedł do góry, takie małe wprowadzenie) to jeszcze nie dostałbym części akcesoriów w cenie auta (np. pełne koła zimowe , dywanik do bagażnika, śmietniczki, listwy progowe i kilka jeszcze innych akcesoriów).
Ewentualnie moją konfiguracje jak koledzy pewnie bym po wejściu MY16 sprzedał za większe jak nie takie same pieniądze
Komentarz
-
-
Wczoraj przy odbiorze rozmawialiśmy właśnie o zdrożeniu octavi a konkretnie o 1.4 mają zdrożeć o 4 tyś. ze względu na euro 6 oraz zwiększenie mocy do 150KM, takie info uzyskałem od sprzedawcy w salonie. Ponoć wszystkie nowe auta osobowe od połowy maja muszą spełniać normę euro6. Co do ceny za jakiś tydzień się okaże dokładnie.
Komentarz
-
-
Nie tylko ze względu na euro 6 i moc ale zmieni się wyposażenie. Nowe bolero 2-gen, 6,5" i kierownica 3 ramienna zamiast 4 w ambition + amazing.Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HipolitaWczoraj przy odbiorze rozmawialiśmy właśnie o zdrożeniu octavi a konkretnie o 1.4 mają zdrożeć o 4 tyś.
Moze dorzuca wersje 122(125) konna i sila rzeczy mocniejsza odmiana bedzie musiala byc wyraznie drozsza?
Komentarz
-
-
I tak taniej, jak w Audi. Doposazony RS kosztuje >130.000... a Audi 180.000.
Skoda sie sprzedaje, to podnosi ceny. VW ma kiche, bo w Combi jakies male silniczki ma, no poza GTD. Zawsze mozna cytryne w dieslu kupic. Tanie, oszczedne, minusem jest ogromna utrata wartosci, ale przy zakupie na kilka lat + dobry serwis nie bedzie tragedii, nawet z naprawami. Przez 2,5 roku i 75.000 eksploatacji wymienilem tylko hamulce z tylu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomcioNo tak...ale za odpowiednik ambition czyli w Leonie Style z lakierem metalic i jakimis drobnymi dodatkami dalem 67 tysi i wydawalo mi się, ze to sporo...a teraz ? To nieosiagalne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomcioGrudzien 2013.Byly jeszcze inne -nizsze-cenniki.Wzialem auto ze stocku .Dostalem 6000 rabatu w ramach wyprzedazy rocznika plus 7 procent rabatu plus opony
Komentarz
-
Komentarz