reset danych bolero O3fl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    zegary dzisiaj wymienione na nowe, po odpaleniu pokazał się zasięg 1660km przy 3/4 baku, ale podobno ma się to unormować po przejechaniu kilku dobrych kilometrów.

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kelok1 Zobacz wpis
    U mojego ojca w O3FL 1.4 TSI restart danych śr. spalania i prędkości przy wszystkich 3 średnich(od uruchomienia, od tankowania, długodystansowa). Sprzęt H41, opr 0468 Kodeki 4101.0.0.0 Potrafią już sobie z tym poradzić w ASO?
    potrafia, wymieniaja zegary

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    Ja wczoraj mialem totalny reset radia , wykasował stacje radiowe, ustawienia telefonu , porozłaczał zapamietane telefony po BT, wszystko od nowa musiałem robic .
    Pierwszy raz tak na twardo mi reset poszedł , zwykle sie zawieszało na moment i potem reboot radia i wszystko działało , tym razem poszło do ustawień fabrycznych.

Mam nadzieje ze developerzy w skodzie pracują nad nowym firmware'em

Zostaw komentarz:

• kelok1
    odpowiedział(a)
    U mojego ojca w O3FL 1.4 TSI restart danych śr. spalania i prędkości przy wszystkich 3 średnich(od uruchomienia, od tankowania, długodystansowa). Sprzęt H41, opr 0468 Kodeki 4101.0.0.0 Potrafią już sobie z tym poradzić w ASO?

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpis
    A wpinasz kabel do tel? I zostawiasz czasem? Bo jeśli nie to moja teoria upada i trzeba szukać innej
    nie wpinam, nawet do ładowania tel., bo nie ma po kablu szybkiego ładowania.
    Sprawdźcie to co napisałem z przekręcaniem kluczyka i dajcie znać oraz co powiedzieli w ASO.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grzbaj Zobacz wpis
    wszystko przed Tobą
    toś wykrakał....
    Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpis
    A nie jest czasem tak że problem z resetem jest w 1.4 150?
    NIE

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    A wpinasz kabel do tel? I zostawiasz czasem? Bo jeśli nie to moja teoria upada i trzeba szukać innej

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    kiedys się bawiłem AA, ale mi się znudziło. Teraz tylko tel połączony przez bluetooth

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    Ja mam wrażenie (nie potwierdzone empirycznie) że to może mieć związek z sytuacją kiedy mam wpięty telefon przez USB<->microusb do auta. W sensie podpinam zostawiam wysiadam wracam jade wysiadam wracam itd. Dziś miałem przygodę z BT - madidit i bolero nie widziało ale sygnał szedł na głosniki. PO wyłaczeniu zapłonu, wyciagnięciu kluczyka wsadzeniu przekreceniu "zabanglało"
    Zastanawiam się czy np android auto zainstalowany na telefonie podpietym i zostawionym nie powoduje tych problemów. Ty masz AA i zostawiasz podpięty tel czasem?

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    nie ma się co boksować. podjedz do aso powiedz jaki jest problem. mi za pierwszym razem zgrali logi z auta. najpierw wysłali do poznania i tam nie dali sobie rady. poźniej wysłali do czech. Czesi zalecili restart i wgranie ustawień co na poł roku pomogło. nagraj wszystko telefonem albo zrob zdjecia tak żeby widoczna była godzina. Spróbuj zrobić tak: kluczyk do stacyjki, odpal silnik, wyłącz silnik, włącz sam zapłon, wyłącz zapłon, odpal silnik i to wszystko bez wyjmowania kluczyka. daj znać czy ci się wtedy resetuje.
    Nie wiem czy to 1.4 150km jest winne czy sterownik w zegarach.
    Ostatnio edytowany przez grzbaj; 45191.

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    Heloł - mogę poprosić więcej szczeg (może być na priv) - bo zapewne czeka mnie podobna droga - dziś znów się zresetowało...4 raz w 3 tygodnie - jak poznam Twoją przygodę będzie łatwiej mi się boksować z serwisem...

Z góry dzięki

EDIT: A nie jest czasem tak że problem z resetem jest w 1.4 150? Bo to by mogło tłumaczyć czemu dawcio jeszcze nie dostąpił "zaszczytu resetu"
    Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    wszystko przed Tobą J

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    mam O3FL z kwietnia i jak narazie nie ma tego problemu.....

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    ten sam problem wystepuje w superb'ie

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Dostałem dzisiaj telefon z serwisu. Zegary do wymiany.
    czyli będzie masówka bo jest trochę osób z tym problemem

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    Dostałem dzisiaj telefon z serwisu. Zegary do wymiany.

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Niestety problem powrócił. Znowu wszystko się resetuje. Byłem dzisiaj w serwisie, zgrali logi, mają zostać wysłane dalej i tam mają zająć się problemem.
    Z tego co dowiedziałem się od znajomego temat w skodzie jest znany, ale nie potrafią sobie na razie z nim poradzić.
    Jeśli błąd wrócił to jest coś poważniejszego

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    Niestety problem powrócił. Znowu wszystko się resetuje. Byłem dzisiaj w serwisie, zgrali logi, mają zostać wysłane dalej i tam mają zająć się problemem.
    Z tego co dowiedziałem się od znajomego temat w skodzie jest znany, ale nie potrafią sobie na razie z nim poradzić.

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    przekonałem się, na razie wszystko jest ok tzn tak jak powinno być od samego początku. Z tego co mi wiadomo to zresetowali wszystkie ustawienia getaway i wgrali wszystko od nowa.

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    grzbaj j przekonałeś się?

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    podobno skoda poradziła sobie z moim problemem i we wtorek się o tym przekonam

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    czy komuś z szanownych działo się z danymi to co mi?

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    Nie wiem co mi zrobili z ASO, bo mam taką sama wersje oprogramowania , ale juz jest wszystko ok. Wiec polecam wizyte w ASO aby tez "cos" zrobili .
    Pan powiedział ze jakby sie to kiedys powtórzyło to prosił aby nagrac filmik z tego wydarzenia , i potem im to przekazac , łatwiej sie bedzie tłumaczyć z tego "komus" wyżej

Upgrade firmwareu -> wg mnie trzeba sciagnac ze strony Skody , nagrac na pendrive i potem wybrac z menu "aktualizuj oprogramowanie"
    Natomiast nie wiem na ile to powinien robic kierowca a na ile to powinni zrobic w ASO w ramach aktualizaji softu .

P.S. Ciekawe kiedy wyjdzie nowy soft i co w nim zmienią

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    jak można samemu zrobić update softu do bolero?

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    kurde ty to masz ekstremum !
    Daj znać co zrobili ci z radiem

Zostaw komentarz:

Pracuję...