reset danych bolero O3fl
Zwiń
X
-
A to cos podlega jakiejs cyklicznie wymianie czy jak filtr paliwa jest niewymienialny?
Zostaw komentarz:
-
-
To fakt bo tak bbylo czy gdzies wyczytales?
Jak zalany benzyna? Tam ida jakos przewody, nie wiem, jak? Bez sarkazmu, z ciekawosci pytam.
Filtr jak rozumiem od klimy- pylkowy, weglowy? Czy czegos nie kumam.
Zostaw komentarz:
-
-
Winowajcą jest filtr węglowy. Jeśli zostanie zalany benzyną to robi takie jaja jak restarty.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
To mój pierwszy post na forum.
Chcę dopytać w temacie resetu parametrów spalania otóż od tygodnia zaczęło dziać się to samo u mnie.
Ostatni wpis do tematu ponad rok temu chciałbym zapytać czy kolega "grzbaj" po wymianie zegarów nie ma już problemów? Oraz innych użytkowników których to dopadło a brali udział w dyskusji?
Na dzień dzisiejszy to jedyna opcja pozbyć się problemu czy pojawiła się jakaś inna opcja by usunąć usterkę.
Moja Skoda Octavia to rocznik 2018 gdzieś z stycznia 1.4Tsi 150km i jak na złość we wrześniu skończyła się gwarancja.
Czekam na jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
-
Napisałem maila na kontakt Skody - odesłali mnie do ASO bo oni "nie maja tak technicznych informacji". ASO "nie zna sprawy" i koło sie zamyka
@grzbaj - w Tobie nadzieja żeby przełamać impas...i nieść kaganek oświaty..
Zostaw komentarz:
-
-
Hej chłopaki,
mój ojciec był już dwa razy w ASO z problemem restartu danych śr. spalania i prędkości przy wszystkich 3 średnich (od uruchomienia, od tankowania, długodystansowa).
Nic na ten temat nie wiedzą, nic nie potrafią zrobić. Wgrywali nowe oprogramowanie. Teraz będą pisać do Skody o problemie. A jak ojciec naprowadzał ich na wymianę zegarów, to się śmiali, żeby bzdur w internecie nie czytał....
Pytanie @grzbaj: gdzie byłeś? może masz jakieś namiary do kogoś, żeby powiedzieli tym w naszym ASO co mają robić
Zostaw komentarz:
-
-
Może do 1.0 nie dawali błędu w pakiecieTy masz mate wyciszająca - ja nie - a ten sam miesiąc porodu
A na poważnie - dziś "wymusiłem reset" - wydaje się być prawda, że reset następuje jak np kończysz jazdę gasisz zapłon wyciągasz kluczyk - tuz po tym odpalasz na chwile i gasisz motor (w zyciu codziennym np żeby "doparkować czy coś w ty stylu"
Zostaw komentarz:
-
-
Taka ciekawostka - zadzwoniłem do ASO (mniejsza z tym którego) - z tematem resetu przebiegu i zapytaniem co dalej (mając w pamięci że wymiana zegarów załatwia sprawę) - Panowie oddzwonili po godzinie - powiedzieli, że mieli podobny przypadek...i odesłali mnie do strony 56 instrukcji
Wyjaśniłem Panu, że to nie ta bajka - ale nawet jak sie umówię do nich na diagnoze mam wrażenie że nie bardzo wiedzą co i jak a na rozpoznanie bojem trochę nie mam ochoty....
@grzbaj - możesz mi dokładnie powiedzieć jak wyglądała Twoja rozmowa z ASO i jak to przebiegało (może być tu czy na priv jak Ci wygodniej). Może na tej podstawie coś dalej się potoczy - albo zadzwonie do kolejnego ASO
z góry dzieki
Zostaw komentarz:
-
-
aktualizacja była około listopada zeszłego roku jesli dobrze pamiętam
Zostaw komentarz:
-
-
Kurczę, dziwna sprawa. Szczególnie, że jak dobrze pamiętam Langusta odbierałeś swoją Octavkę jakoś w podobnym czasie jak ja. W ogóle ktoś z Was wie czy i kiedy będzie jakikolwiek update Bolero w naszych Octaviach? Bo co jakiś czas sprawdzam na stronie Skody, ale nie ma żadnej aktualizacji dostępnej.
Zostaw komentarz:
-
-
Z tego co pamiętam to 98?? następnie
wzrosło do 10l/ 100km długookresowo i zaczęło spadać w dół.
Mam nadzieje że będzie jak poprzednio ~5.5l/100km długookresowo po większej trasie.
Zostaw komentarz:
-
-
Coś czuję że mnie, a raczej Octavie dopadł reset spalania długookresowego (w trakcie jazdy pojawiły się kreseczki na MaxiDot_cie i jazda odnowa)
Zostaw komentarz:
-
-
A u mnie losowo się kasuje - czasem 2 razy na tydzień. nie mam jeszcze 5k przejechane więc u mnie to nie ten scenariusz - bardziej zakładam że t samo co u Kolegi grzbaj
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mikko1 Zobacz wpisBo u mnie tylko co 5 tys km jest reset danych spalania długookresowego
Zostaw komentarz:
-
-
U was co jakiś czas totalnie wszystko się resetuje? Bo u mnie tylko co 5 tys km jest reset danych spalania długookresowego. Tak jest od nowości, czyli prawie rok - lecą sobie dane długookresowe do 5 tys. i potem zerowanie i zaś od nowaDla mnie to normalne, bo w poprzedniej O2 kasowało się po 4 tys. km.
Sorry jak nie w temacie
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpisNo to chyba niebawem na mnie pora
Zostaw komentarz:
-
-
No to chyba niebawem na mnie pora. W ciemno biorę 1,6k zasiegu na 3/4 baku
Zostaw komentarz:
-
-
zostaje Ci jedynie prawdziwy przebieg który miałeś. reszta idzie od 0 ale to chyba zaden problem. Oczywiście wymiana liczników z wpisem do książki serwisowej bo to obowiązek
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez grzbaj Zobacz wpiszegary dzisiaj wymienione na nowe
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: