reset danych bolero O3fl
Zwiń
X
-
Z reguły podczas uruchamiania ma problemy , naprzykład zdarza mi sie ze podczas manewrowania kiedy widac na radiu czujniki parkowania i odległosci do przeszkód , zawisza sie i juz nie reaguje na nic , radio gra w tle , nie da sie ani sciszyć ani wyłaczyc , potem mozna jechac a na ekranie bedzie dalej widoczny samochod ze skreconymi kołami i pokazujący przeszkody. Nawet jak sie auto wyłaczy, wyjme kluczyki , to radio sie nie wyłacza, dopiero po parunastu sekundach od zamkniecia auta , radio gaśnie , Jutro wizyta w ASO , z tym oraz kilkoma innymi 'znalezkami'
-
-
Również sprawdzałem aktualizacje dla Bolero i na tą chwilę brak.
Pierwsze uruchomienie radia dłużej trwa faktycznie, a jak było cieplej to tego spowolnienia niezauwarzyłem
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie wyzerowały się dane długookresowe po 4 tys. km. Mam produkcję 10.2017, rok modelowy 2018. Jednak uznałem, że to normalne, bo w O2 też pamięć długookresowa kasowała się po 4 tys. kmJednak w przypadku O3 nie ma nic o tym w instrukcji
Odnośnie zawieszania to czasem przy uruchamianiu auta Bolero długo się uruchamia, ale poza tym działa OK. Też korzystam z Android Auto i jedynie zdarza się czasem (raczej rzadziej niż częściej) przerwanie połączenia.
A odnośnie aktualizacji FW, skąd ją macie? Bo jak sprawdzam na stronie Skody, to mi pokazuje, że dla mnie nie ma aktualizacji
Zostaw komentarz:
-
-
skoda nadal milczy i sprawa podobno moich resetów została przekazana do centrali
jedyne co zauwazyłem to jak na chwilę wyłącze silnik i za moment włącze zapłon to czasem wtedy resetują się średnie spalania i prędkości
Zostaw komentarz:
-
-
No mi sie zdarzyło ze sie czasami wyłaczyło zupełnie , czasem mam tak ze mi sie zwiesza i nic nie działa i trzeba wyłaczyć zapłon . Mam tez problemy czasem aby SmartLink połaczył sie z iphone .. Cos tam go boli , moze kolejny update jak wyjdzie to bedzie stabilniej .
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Loper Zobacz wpis
nie wiesza ale resetuje
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie nic się dzieje. Użytkowany od dwóch miesięcy, prawie codziennie android auto. Żadnego zawieszenia systemu ani restartu nie uświadczyłem.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gruto Zobacz wpisLoper - wiesza ci się ?
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Loper Zobacz wpisto może występuje tylko w 1,8
Występuje tez w 2.0TDI , mam z tym problemy tez , wydaje sie ze będzie trzeba zrobić upgrade softu do Bolera,
Mam tak że chwile po ruszeniu ( nie zawsze) radio poprostu sie wyłacza, czasami mam objaw ze sie zawiesza i musze wylaczyć samochód aby radio sie tez wyłaczyło
Czasem tez mam problem z podłączeniem AppleCar , mówi ze urządzenie nie jest zgodne , a po kilku próbach juz łapie,
Coś ewidentnie jest nie tak ,
Ktoś wspominał ze jest update z 12/2017 , mój to produkacja 11/2017 , wiec szansa ze da sie coś zaktualizowacTo pocieszające.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie wczoraj reset nastąpił grało radio telefon połączony po BT
Zostaw komentarz:
-
-
No kolega PiotrekDK napisał że nie stosuje się do żadnych zasad i wszystko działa. Ja robię ta samo, czyli włączam, podłączam żągluje itp itd... wszystko działa od strzała
Tak wiec w egzemplarzach które nie działają poprawne jest jakiś problem, pewnie softwerowy, jutro zerknę jaki mam numer softu i dam znać.Ostatnio edytowany przez potrek; 44849.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpisJa tam rozłączam i podłączam kiedy chcę
idzie z tym żyć , ale jak idzie się pozbyć kłopotu to czemu nie
Zostaw komentarz:
-
-
Ja tam rozłączam i podłączam kiedy chcę i śmiga bez problemów ale ja mam androida
Zostaw komentarz:
-
-
może by wypadało zgłosić ten fakt wyżej ....może zmiana jakiegoś softu ?
A może zrobić reset radia ? . Nie ukrywam ,że na początku nie wiedziałem jak wypinać kabel , i robiłem to na "żywca" przy załączonym aucie i radiu . Teraz wiem że rozłączenie telefonu następuje ok 10 s po wyłączeniu auta , lub krzyżyk w apple car play który jest odpowidzialny za rozłączanie telefonu .
Może tu jest przyczyna - nieumiejętne rozłączenie pary , i potem problemy
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie w lifcie przelatane 30tys i nigdy nie było problemu, kabel ciągle w wtyczce.
PS jutro pierwszy przegląd
Zostaw komentarz:
-
-
A u mnie w przedlifcie jest taki myk, że gubi ustawieni webasto - normalnie można zdefiniować trzy różne godziny grzania i wybierać spomiędzy nich a u mnie ciągle resetuje je na 00:00 więc nauczyłem się odpalać grzanie z pilota, bo nigdy nie ma gwarancji, że jak sobie ustawię na rank grzanie to w nocy mi nie zresetuje i nie nagrzeje. Mam wrażenie, że te resety pojawiają się razem ze spadkiem temperatur na dworze. Jedną jednostkę już mi kiedyś wymienili bo na mrozie były zwiechy i gubiła obecność systemu canton audio.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie reset następuje nie zależnie czy na BT czy na kablu. Ale kabel Apple jest wpięty cały czas nawet jak telefon nie jest do niego podłączony może tam leży przyczyna.
Zostaw komentarz:
-
-
Moje radio zarówno bez niczego jak i z apele car play czy to android auto działa bez najmniejszego problemu. Ani jednego resetu jak i zawiechy. Moja octavia po fl, rok modelowy 2018.
Z android auto korzystam prawie codziennie.
Zostaw komentarz:
-
-
zapomniałem dopisać ....takie rzeczy dzieją się jak radio jest połączone za pomocą kabla w apple car play
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: