reset danych bolero O3fl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• xcex
    odpowiedział(a)
    Z reguły podczas uruchamiania ma problemy , naprzykład zdarza mi sie ze podczas manewrowania kiedy widac na radiu czujniki parkowania i odległosci do przeszkód , zawisza sie i juz nie reaguje na nic , radio gra w tle , nie da sie ani sciszyć ani wyłaczyc , potem mozna jechac a na ekranie bedzie dalej widoczny samochod ze skreconymi kołami i pokazujący przeszkody. Nawet jak sie auto wyłaczy, wyjme kluczyki , to radio sie nie wyłacza, dopiero po parunastu sekundach od zamkniecia auta , radio gaśnie , Jutro wizyta w ASO , z tym oraz kilkoma innymi 'znalezkami'

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Również sprawdzałem aktualizacje dla Bolero i na tą chwilę brak.

Pierwsze uruchomienie radia dłużej trwa faktycznie, a jak było cieplej to tego spowolnienia niezauwarzyłem

Zostaw komentarz:

• mikko1
    odpowiedział(a)
    U mnie wyzerowały się dane długookresowe po 4 tys. km. Mam produkcję 10.2017, rok modelowy 2018. Jednak uznałem, że to normalne, bo w O2 też pamięć długookresowa kasowała się po 4 tys. km Jednak w przypadku O3 nie ma nic o tym w instrukcji
    Odnośnie zawieszania to czasem przy uruchamianiu auta Bolero długo się uruchamia, ale poza tym działa OK. Też korzystam z Android Auto i jedynie zdarza się czasem (raczej rzadziej niż częściej) przerwanie połączenia.
    A odnośnie aktualizacji FW, skąd ją macie? Bo jak sprawdzam na stronie Skody, to mi pokazuje, że dla mnie nie ma aktualizacji

Zostaw komentarz:

• grzbaj
    odpowiedział(a)
    skoda nadal milczy i sprawa podobno moich resetów została przekazana do centrali
    jedyne co zauwazyłem to jak na chwilę wyłącze silnik i za moment włącze zapłon to czasem wtedy resetują się średnie spalania i prędkości

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    No mi sie zdarzyło ze sie czasami wyłaczyło zupełnie , czasem mam tak ze mi sie zwiesza i nic nie działa i trzeba wyłaczyć zapłon . Mam tez problemy czasem aby SmartLink połaczył sie z iphone .. Cos tam go boli , moze kolejny update jak wyjdzie to bedzie stabilniej .

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Loper Zobacz wpis

nie wiesza ale resetuje
    kurde ....u mnie też resetuje ,........ i nie wiesza , ale po uruchomieniu lekko muli

Zostaw komentarz:

• potrek
    odpowiedział(a)
    U mnie nic się dzieje. Użytkowany od dwóch miesięcy, prawie codziennie android auto. Żadnego zawieszenia systemu ani restartu nie uświadczyłem.

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gruto Zobacz wpis
    Loper - wiesza ci się ?
    nie wiesza ale resetuje

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    Loper - wiesza ci się ?

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    u mnie.
    Widzę że mam tak samo.

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    u mnie.

Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    No ja produkcja 03/11/2017 i mam dokładnie to samo. + Ładniej upalcowany ekran

IMG_6663.JPG

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    dobrze porównajmy
    moje oprogramowanie - produkcja koniec października 2017: i dwa lub trzy razy się zawiesił
    1.JPG2.JPG
    Ostatnio edytowany przez gruto; 1235.

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    to może występuje tylko w 1,8

Występuje tez w 2.0TDI , mam z tym problemy tez , wydaje sie ze będzie trzeba zrobić upgrade softu do Bolera,
    Mam tak że chwile po ruszeniu ( nie zawsze) radio poprostu sie wyłacza, czasami mam objaw ze sie zawiesza i musze wylaczyć samochód aby radio sie tez wyłaczyło
    Czasem tez mam problem z podłączeniem AppleCar , mówi ze urządzenie nie jest zgodne , a po kilku próbach juz łapie,

Coś ewidentnie jest nie tak ,
    Ktoś wspominał ze jest update z 12/2017 , mój to produkacja 11/2017 , wiec szansa ze da sie coś zaktualizowac To pocieszające.

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    U mnie wczoraj reset nastąpił grało radio telefon połączony po BT

Zostaw komentarz:

• potrek
    odpowiedział(a)
    No kolega PiotrekDK napisał że nie stosuje się do żadnych zasad i wszystko działa. Ja robię ta samo, czyli włączam, podłączam żągluje itp itd... wszystko działa od strzała
    Tak wiec w egzemplarzach które nie działają poprawne jest jakiś problem, pewnie softwerowy, jutro zerknę jaki mam numer softu i dam znać.
    Ostatnio edytowany przez potrek; 44849.

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpis
    Ja tam rozłączam i podłączam kiedy chcę
    kurde..
    idzie z tym żyć , ale jak idzie się pozbyć kłopotu to czemu nie

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Ja tam rozłączam i podłączam kiedy chcę i śmiga bez problemów ale ja mam androida

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    może by wypadało zgłosić ten fakt wyżej ....może zmiana jakiegoś softu ?
    A może zrobić reset radia ? . Nie ukrywam ,że na początku nie wiedziałem jak wypinać kabel , i robiłem to na "żywca" przy załączonym aucie i radiu . Teraz wiem że rozłączenie telefonu następuje ok 10 s po wyłączeniu auta , lub krzyżyk w apple car play który jest odpowidzialny za rozłączanie telefonu .
    Może tu jest przyczyna - nieumiejętne rozłączenie pary , i potem problemy

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    U mnie w lifcie przelatane 30tys i nigdy nie było problemu, kabel ciągle w wtyczce.
    PS jutro pierwszy przegląd

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    A u mnie w przedlifcie jest taki myk, że gubi ustawieni webasto - normalnie można zdefiniować trzy różne godziny grzania i wybierać spomiędzy nich a u mnie ciągle resetuje je na 00:00 więc nauczyłem się odpalać grzanie z pilota, bo nigdy nie ma gwarancji, że jak sobie ustawię na rank grzanie to w nocy mi nie zresetuje i nie nagrzeje. Mam wrażenie, że te resety pojawiają się razem ze spadkiem temperatur na dworze. Jedną jednostkę już mi kiedyś wymienili bo na mrozie były zwiechy i gubiła obecność systemu canton audio.

Zostaw komentarz:

• potrek
    odpowiedział(a)
    Nie to nie to, ja też nie wypinam kabla i wszystko ok.

Zostaw komentarz:

• Loper
    odpowiedział(a)
    U mnie reset następuje nie zależnie czy na BT czy na kablu. Ale kabel Apple jest wpięty cały czas nawet jak telefon nie jest do niego podłączony może tam leży przyczyna.

Zostaw komentarz:

• potrek
    odpowiedział(a)
    Moje radio zarówno bez niczego jak i z apele car play czy to android auto działa bez najmniejszego problemu. Ani jednego resetu jak i zawiechy. Moja octavia po fl, rok modelowy 2018.
    Z android auto korzystam prawie codziennie.

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    zapomniałem dopisać ....takie rzeczy dzieją się jak radio jest połączone za pomocą kabla w apple car play

Zostaw komentarz:

Pracuję...