Dzięki. Myślałem ,że gdzieś są gotowce do Skody. A jaki format dobrałeś ,żeby było niezłej jakości?
nawigacja Columbus/amundsen
Zwiń
X
-
Pozdrawiam,
Bomber
-
Start natychmiastwowy, lanserskie menu, wszystko szybko naprawde działa, fajna dodana nowa opcja Statusu samochodu, info nt cisnienia w kolach ( zalezne oczywiscie sa tutaj informacje od wyposazenia ) mozna ESP wlaczyc/wylaczyc z poziomu radia, ustawic swiatla, wycieraczki itd itp.
Mapy : działają na pewno dużo szybciej, aktywne są w pełni znane mi np z androida komendy dotykowe, dzialaja ikonki radyjek, wczytuja sie obrazy jpg do okladek plyt itd - na pewno radio ma duzo nowych funkcji, ktorych nie bylo mi dane poznac w ciagu 30 minut zabawy.
Minus jest taki, ze sklada sie osobno z displeya, osobno z puchy, osobno z napedu - w sumie 1 radio to 3 osobne moduly + dodatkowy moduł MDI i BT które uwaga - przypisane są do VINu.
Na tą chwilę wyprucie radia z deski to rozwalenie polowy auta komuś i brak gwarancji, że ktoś od nas to kupi ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroStart natychmiastwowy, lanserskie menu, wszystko szybko naprawde działa, fajna dodana nowa opcja Statusu samochodu, info nt cisnienia w kolach ( zalezne oczywiscie sa tutaj informacje od wyposazenia ) mozna ESP wlaczyc/wylaczyc z poziomu radia, ustawic swiatla, wycieraczki itd itp.
Mapy : działają na pewno dużo szybciej, aktywne są w pełni znane mi np z androida komendy dotykowe, dzialaja ikonki radyjek, wczytuja sie obrazy jpg do okladek plyt itd - na pewno radio ma duzo nowych funkcji, ktorych nie bylo mi dane poznac w ciagu 30 minut zabawy.
Minus jest taki, ze sklada sie osobno z displeya, osobno z puchy, osobno z napedu - w sumie 1 radio to 3 osobne moduly + dodatkowy moduł MDI i BT które uwaga - przypisane są do VINu.
Na tą chwilę wyprucie radia z deski to rozwalenie polowy auta komuś i brak gwarancji, że ktoś od nas to kupi ...
fajnie że nie samą nawigację z tego poziomu można obsługiwać a też inne funkcje w samochodzie.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezBiDi01, napewno lepsza niż w Columbus z O2, ale z drugiej strony tak bardzo bym się tym nie podniecał jednak... Z tą szybkością działania to dużo szybciej nie jest. Poza tm funkcje samochodu - parę ekranów skopiowanych z maxi dota, czy to takie extra???O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZ tą szybkością działania to dużo szybciej nie jest.
shado, nie wszystko co jest w infotaiment było normalnie dostępne z poziomu maxidotaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMinus jest taki, ze sklada sie osobno z displeya, osobno z puchy, osobno z napedu - w sumie 1 radio to 3 osobne moduly + dodatkowy moduł MDI i BT które uwaga - przypisane są do VINu.
Na tą chwilę wyprucie radia z deski to rozwalenie polowy auta komuś i brak gwarancji, że ktoś od nas to kupi ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michalek1912Szkoda, że tak jest bo liczyłem, iż w niedalekiej przyszłości wymienię Bolero na ColumbusByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Patrzyłem po instrukcjach starego Columbusa-A5 (chyba jakiś z Yeti, bo w takim folderze był umieszczony na stronie Skody) i na instrukcję nawigacji Columbus z OIII-A7.
Czy dobrze widzę, że w starym Columbusie był możliwy odbiór stacji telewizyjnych zarówno analogowych jak i DVB-T a w nowym tego nie ma?
Czy w Columbusie z OIII można odtwarzać filmy z pamięci USB lub karty SD? - różne formaty video są obsługiwane ale czy tylko czytane z płyty DVD czy z pozostałych źródeł też?
Czy do USB można podłączyć tylko Pendrive'a czy może USB HDD też ruszy?
I czy możliwe jest zamówienie nowego Columbusa w starym matowym wykończeniu a nie w tym świecącym #$^ (tu: wiązankach brzydkich wyrazów) niepraktycznym Piano Black?
Pytania głównie do tych, co w praktyce mieli(by) możliwość sprawdzenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BomberDzięki. Myślałem ,że gdzieś są gotowce do Skody. A jaki format dobrałeś ,żeby było niezłej jakości?
Miłej zabawyPozdrawiam
skalar
Komentarz
-
-
Wszyscy tylko o columbusie
Czy możecie coś napisać o amundsenie w O III ?
1. tam jest wgrana mapa Europy czy Polski ?
2. aktualizacje są darmowe przez jakiś czas (w Golfie chyba przez 3 lata) ?
3. czy to jest navi "przyjazna" użytkownikowi, sposób wyświetlania, nawigowania itd. ?
4. jaka jest dokładnośc map względem konkurencji przykładowo TT i AM ?
5. na duży plus jest to, że jest ona wbudowana i nic po aucie nie lata ale powstaje pytanie jak z użytecznością ?
6. w porównaniu do Bolero jest więcej tylko o navi czy jeszcze są inne różnice ?
Ktoś w ogóle posiada w swojej O III amundsena ?
Jak ogólne wrażenia i przydatność na co dzień ?
Bo jeśli działa jak normalna navi, są aktualizacje darmowe to można by pokusić się o ten wydatek chyba :roll:
Komentarz
-
-
Podłączę się do tematu.
Czy ktoś już przeprowadzał aktualizację map w Columbusie w O3?
Ściągnąłem najnowszą wersję map 0078ECE (obecnie mam 0041ECE) i przymierzam się do aktualizacji.
Ale mam kilka pytań, zanim to zrobię.
Wg instrukcji aktualizacja może zająć ok 8h. Co prawda jest w niej mowa, że wyłączenie zapłonu przerywa aktualizację, a jego ponowne włączenie powoduje kontynuację, ale czy ktoś to sprawdzał jak to wygląda w praktyce? Na ciągłe 8h włączonego auta nie ma u mnie szans.
A druga sprawa, to w instrukcji jest pokazana wersja sprzętu H41 (nr części 5E0035020B), natomiast u mnie jest H40 (5E0035043) - auto z lutego 2013. Aktualizacja będzie więc pasować do tej wersji Columbusa?Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksWszyscy tylko o columbusie
Czy możecie coś napisać o amundsenie w O III ?
1. tam jest wgrana mapa Europy czy Polski ?
2. aktualizacje są darmowe przez jakiś czas (w Golfie chyba przez 3 lata) ?
3. czy to jest navi "przyjazna" użytkownikowi, sposób wyświetlania, nawigowania itd. ?
4. jaka jest dokładnośc map względem konkurencji przykładowo TT i AM ?
5. na duży plus jest to, że jest ona wbudowana i nic po aucie nie lata ale powstaje pytanie jak z użytecznością ?
6. w porównaniu do Bolero jest więcej tylko o navi czy jeszcze są inne różnice ?
Ktoś w ogóle posiada w swojej O III amundsena ?
Jak ogólne wrażenia i przydatność na co dzień ?
Bo jeśli działa jak normalna navi, są aktualizacje darmowe to można by pokusić się o ten wydatek chyba :roll:
ad 2 nie wiem
ad 3 dla mnie wszystko jasno czytelnie doprowadza do celu wyświetla się zarówno na maxi docie jak i na radiu
ad 4 nie używałam
ad 5 jeśli potrzebujesz nawigacji często to uważam ze to jest dobre rozwiązanie a jeśli raz za jakiś czas będziesz używał to hmmm to cos innego bym wzieła za tą kasę
ja osobiście nie lubię kabelków plątających się koło mnie
ad 6 musisz sprawdzićZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gosi@czekad 1 europy
ad 2 nie wiem
ad 3 dla mnie wszystko jasno czytelnie doprowadza do celu wyświetla się zarówno na maxi docie jak i na radiuZamieszczone przez Gosi@czekosobiście nie lubię kabelków plątających się koło mnie
Amundsen zostaje w zamówieniu w takim razie :wink:
Komentarz
-
-
Co prawda na moje pytanie o aktualizację nie było odzewu, ale może komuś kiedyś przyda się info, że update Columbusa w O3 okazuje się bardzo prosty, choć czasochłonny. Największy problem to chyba posiadanie karty SDHC 32GB, najlepiej klasy UHS-1.
Z tego co wyczytać można w instrukcji, w przypadku Amundsena sprawa jest bardziej skomplikowana.
Generalnie proces aktualizacji zajął w sumie ok 2-2,5h - kilka krótkich przejazdów po mieście, z tym że po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta Columbus nadal się aktualizuje jeszcze przez kilkanaście minut. Po ponownym uruchomieniu aktualizacja jest kontynuowana. I to wszystko 8)Pozdro
Komentarz
-
-
Leniwiec osobiscie nic nie znalazłam w książce jak zaktualizować AmundsenaZamówiona (12.12.2013)
Odebrana (14.03.2014)
Komentarz
-
-
Na to wychodzi, że nie muszę aktualizować bo mam listopadowe mapy jak na stronieZamówiona (12.12.2013)
Odebrana (14.03.2014)
Komentarz
-
Komentarz