Ja osobiście chce zalać Motulem, tylko którym?
Coming/follow home przeciwmgielnymi zamiast ksenonami?
Zwiń
X
-
Re: Coming/follow home przeciwmgielnymi zamiast ksenonami?
Zamieszczone przez elektrykprostyCzy da się i jak zaprogramować by funkcja coming home / follow home włączała z przodu światła przeciwmgielne zamiast głównych reflektorów?
Trochę szkoda ksenonów do częstego właczania.
An independent forum for Volkswagen Golf GTI enthusiasts. Forum features technical help, news, events reviews and humour! Join fellow Golf GTI owners online.
Setting Fog as Coming/Leaving Home
Go to [09] Central Electronics
Go to Security Access and enter 31347
Look for the German text under "Comfort-Illumination"
Set the new value drop down to "Fog Light"Black magic
Komentarz
-
-
spc, u nas się nie da
żebym taką O3 w łapy dostał to by było fajnie.... :twisted:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Re: Coming/follow home przeciwmgielnymi zamiast ksenonami?
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez elektrykprostyCzy da się i jak zaprogramować by funkcja coming home / follow home włączała z przodu światła przeciwmgielne zamiast głównych reflektorów?
Trochę szkoda ksenonów do częstego właczania.
An independent forum for Volkswagen Golf GTI enthusiasts. Forum features technical help, news, events reviews and humour! Join fellow Golf GTI owners online.
Setting Fog as Coming/Leaving Home
Go to [09] Central Electronics
Go to Security Access and enter 31347
Set the new value drop down to "Fog Light"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquez4. Setting Fog Lights as Coming/Leaving Home
Go into [09] Central Electronics
Go into Security Access and enter 31347
Set the new value drop down to "Fog Light"
Zusätzlich möglich: Deaktivierung des Abblendlichtes, somit werden lediglich das (LED) Tagfahrlicht und die Nebelscheinwerfer aktiviert
STG 09 (Bordnetz) auswählen
STG Zugriffsberechtigung -> Funktion 16
Freischaltcode 31347 eingeben
STG Anpassung -> Funktion 10
(12) Leuchte6ABL LC5-Lichtfunktion E6 auswählen
Wert auf nicht aktiv anpassen
(12) Leuchte7ABL RB1-Lichtfunktion E7 auswählen
Wert auf nicht aktiv anpassen
Komentarz
-
-
Maksym1989, nie wiem czy Ci to wystarczy, ale podam tłumaczenie - niestety nie mam dostępu do bolero, więc nie wiem jak jest ujęte w urządzeniu.
"Dodatkowo możliwe: dezaktywacja świateł mijania, tym samym jedynie aktywowane są światła do jazdy dziennej (LED) oraz światła przeciwmgielne.
STG 09 Wybrać (sieć pokładową [komputer pokładowy?])
STG Autoryzacja dostępu -> Funkcja 16
Wpisać kod odblokowujący 31347
STG Dostosowanie -> Funkcja 10
(12) Światła 6ABL [to jest skrót od świateł mijania - moja uwaga] LC5 Wybrać funkcję świateł E6
Wartość ustawić na nieaktywne
(12) Światła 7ABL RB1 Wybrać funkcję świateł E7
Wartość ustawić na nieaktywne"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy57Nie wiem czy o to samo się pytam dlatego podepnę się pod ten temat ale czy można zaprogramować tak światłą że po podejściu i otwarciu z pilota zapalą się tylko LEDy przód i tył bez xenonów? Do czego służy funkcja "Tunnel Light"?
Pytasz o to samo, nie wiem czy już ktoś rozwiązał te problemy z kodowaniem o których piszą powyżej. Jeśli tak to uda się to zrobić przez kodowanie. Co do tunnel light to jest funkcja, która automatycznie włącza światła mijania po wjeździe do tunelu (jak czujnik zmierzchu wykryje ciemność)
Komentarz
-
-
Mi się udało LED + halogeny jako CH/LHSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhuZamieszczone przez FestexxMi się udało LED + halogeny jako CH/LH
Activate CH / LH fog lamps
The onboard supply control unit, you have the option of the Skoda Octavia RS III 5E and the Coming Home (CH) and Leaving Home (LH) function to put on the fog lights. Thus, in addition to the low beam activated (via LED or halogen headlights) fog lights added.
The following coding is used:
Select STG 09 (vehicle power)
STG access authorization -> Function 16
Enter Unlock Code 31347
STG adjustment -> function 10
(4) Comfort Lighting Coming Home Select Lights
Value on fog light adjust default: low beam
In addition, possible deactivation of the low beam, thus the (LED) daytime running lights and fog lights are only activated
Select STG 09 (vehicle power)
STG access authorization -> Function 16
Enter Unlock Code 31347
STG adjustment -> function 10
Select (8) Leuchte6ABL LC5-light function C6
Adjust value to inactive
Select (8) Leuchte7ABL RB1-light function C7
Adjust value to inactiveSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
Komentarz