owoc, :diabelski_usmiech
Centralny zamek brak autozamykania i autootwierania
Zwiń
X
-
Centralny zamek brak autozamykania i autootwierania
Informacyjnie wrzucam:
Od piątku nie działa mi automatyczne zamykanie drzwi przy 20km/h a po zamknięciu drzwi przyciskiem na konsoli i otwarciu drzwi kierowcy/pasażera pozostałe drzwi zostają nadal zaryglowane.
W środę ASO ma zbadać auto, jak naprawią to napiszę co było.
[ Dodano: Czw 18 Wrz, 14 20:24 ]
Zrobione:
kodowanie sterownika BCM parametryzacja zamka centralnego (z książki serwisowej)
-
-
Witam. mam podobny problem ustawiłem sobie zamykanie przy 20km/h ale po przekroczeniu 20km/h drzwi się zamykają a tylne lewe zamykają i otwieraja a dodatkowo po wyłaczeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie odryglowują się drzwi. wysiadając drzwiami kierowcy odblokowują się tylko kierowcy może ktoś wie co nie tak mam ustawione. zrobiłem w module komfortu adaptacja i zmieniłem na 01. zamyka ale nie otwiera. Ma może ktoś inne kodowanie oraz co się dzieje z tymi tylnymi drzwiami. czasami po ok 25 kliknięciu przekroczeniu 20km/h zaryglują się.
Komentarz
-
-
Też tak miałem i zamówiłem wizytę w serwisie (byli zdziwieni), ale po resecie komputera wszystko wróciło do normy.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
Komentarz