Czujnik parkowania OIII prz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prez7
    Rider
    • 2017
    • 261
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
    Płacimy kiedy całość?
    Pewnie tak jak zwykle czyli na miejscu jak się będziemy za domki rozliczać

[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 22:13 ]
    O Paweł mnie uprzedził
  • prez7
    Ambiente
    • 2014
    • 111
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

No i stało się nie tak dawno wracając wieczorem do domu, wjechałem przez nieuwagę, na światłach gościowi w pupkę, przyłożenie było minimalne, lecz miałem pecha ,bo facet miał hak :x w dodatku "puknąłem" go nie centralnie tablicą rejestracyjną lecz tuż obok :evil: ..... czujnikiem parkowania.
    Efekt - małe wgniecenie w zderzaku (wielkości grzybka haka holowniczego) i jego małe pęknięcie,
    Wgniecenie jest dokładnie w miejscu czujniczka w zasadzie z daleka nie widać tego ani mini pęknięć zderzaka, ale czujnik nie działa. Bolero podczas parkowania pokazuje zawsze przeszkodę z przodu, wykrzyknik i dźwięczy.
    W ASO zażądali astronomicznych pieniędzy za wymianę, za samo malowanie nowego czujnika pod kolor lakieru 200zł ?!!!??? Czujnik o średnicy 1,5cm
    Może na forum znacie kogoś kto temat przerabiał zna się na tym i jest mniej zachłanny na kasę niż ASO SKODY ? a przydałoby się małe punktowe wygrzanie zderzaka i wypchnięcie tego wgłębienia, plus pasta polerska powinna załatwić sprawę.
    Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
    Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

prez7, w sprawie czujnika sprawdź pw
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• greg505
        L&K
        • 2013
        • 1239

prez7, skorzystaj z AC, jak zderzak jest pekniety to beda wymieniac na nowy
        Black magic

Komentarz

• prez7
          Ambiente
          • 2014
          • 111
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez greg505
          prez7, skorzystaj z AC, jak zderzak jest pekniety to beda wymieniac na nowy
          Tak też mi zaproponowali naprawę z AC, ale żebyś ty widział to pęknięcie...musiałbyś się dokładnie przyjrzeć.
          Wystarczy że wymienię sam czujnik i też będzie git.
          Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
          Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

prez7, wrzuć foto
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

Pracuję...