Czujnik parkowania OIII przód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prez7
    Rider
    • 2017
    • 261
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

pstryczek, kolejność, procedurę, czy jak to nazywać to ja znam. Tylko ciekaw jestem po jakim czasie to to zniknie...
  • prez7
    Ambiente
    • 2014
    • 111
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Witam, wymieniłem ostatnio czujnik z przodu, na PDC 5Q0919275A.
    Czujnik ten jak się okazało było troszkę inny od oryginału, miał inaczej ułożoną wtyczkę niż oryginał, ale w sumie też pasował. Po wymianie znak wykrzyknika i sygnał ostrzegający o przeszkodzie, po uruchomieniu pojazdu, już się nie pojawia, ale teraz mam wrażenie graniczące niemal ze 100% pewnością, że czujnik łapie przeszkody znacznie bliżej choć pokazuje na ekranie, że jest ona bardziej oddalona niż w rzeczywistości. Generalnie gdybym jechał do przeszkody patrząc na wyświetlacz i chciał dojechać do czerwonego pola, to już dawno bym walną w przeszkodę, która jest w rzeczywistości znacznie bliżej niż wskazania na ekranie.

Reasumując czy jest jakaś metoda ponownej kalibracji czujników ?
    Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
    Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• rrobert
      Rider
      • 2008
      • 462

po pierwsze dwa środkowe z przodu powinny być bez literki to pewnie wiesz, ale pewnie nie w tym problem, sądzę ze jak je malowałeś to warstwa lakieru jest inna i sygnał inaczej się rozchodzi. sprawdź w wartościach mierzonych jaka jest różnica w czasie pracy czujników

Komentarz

• prez7
        Ambiente
        • 2014
        • 111
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez rrobert
        po pierwsze dwa środkowe z przodu powinny być bez literki to pewnie wiesz, ale pewnie nie w tym problem, sądzę ze jak je malowałeś to warstwa lakieru jest inna i sygnał inaczej się rozchodzi. sprawdź w wartościach mierzonych jaka jest różnica w czasie pracy czujników
        Dzięki za odpowiedź, dziś sprawdziłem jeszcze raz dokładnie, jednak dobrze odmierza.

Wątek można zamknąć.
        Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
        Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

Pracuję...