pstryczek, kolejność, procedurę, czy jak to nazywać to ja znam. Tylko ciekaw jestem po jakim czasie to to zniknie...
Czujnik parkowania OIII przód
Zwiń
X
-
Czujnik parkowania OIII przód
Witam, wymieniłem ostatnio czujnik z przodu, na PDC 5Q0919275A.
Czujnik ten jak się okazało było troszkę inny od oryginału, miał inaczej ułożoną wtyczkę niż oryginał, ale w sumie też pasował. Po wymianie znak wykrzyknika i sygnał ostrzegający o przeszkodzie, po uruchomieniu pojazdu, już się nie pojawia, ale teraz mam wrażenie graniczące niemal ze 100% pewnością, że czujnik łapie przeszkody znacznie bliżej choć pokazuje na ekranie, że jest ona bardziej oddalona niż w rzeczywistości. Generalnie gdybym jechał do przeszkody patrząc na wyświetlacz i chciał dojechać do czerwonego pola, to już dawno bym walną w przeszkodę, która jest w rzeczywistości znacznie bliżej niż wskazania na ekranie.
Reasumując czy jest jakaś metoda ponownej kalibracji czujników ?Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
-
-
Zamieszczone przez rrobertpo pierwsze dwa środkowe z przodu powinny być bez literki to pewnie wiesz, ale pewnie nie w tym problem, sądzę ze jak je malowałeś to warstwa lakieru jest inna i sygnał inaczej się rozchodzi. sprawdź w wartościach mierzonych jaka jest różnica w czasie pracy czujników
Wątek można zamknąć.Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
Komentarz
-
Komentarz