Jak w temacie, czy ktoś z was wymieniał już łożysko koła przedniego. W moim przypadku dotyczy to lewego koła. Wczoraj w ASO padła taka diagnoza, objawy buczenie, wycie z lewej strony od 40km/h.
łożysko koła przedniego
Zwiń
X
-
U mnie problem pojawił się przy 15 000km. Pierwsza diagnoza to poząbkowane opony. Jakoś to zaakceptowałem, ale po założeniu nowych zimówek okazało się, że nie ma żadnej zmiany. Buczenie przy 90-100ml/h oraz przy 150-160km/h. Kolejna diagnoza to łożyska kół przednich. Dziwna sprawa przy tym przebiegu, ale po wymianie całej PIASTY KOŁA LEWEGO problem zniknął bezpowrodnie. Na razie mam 41 000 i cisza.
Komentarz
-
-
U mnie buczenie pojawiło się zaraz po zmianie opon na letnie. Przypadek? Dźwięk dochodził z przodu więc wróciłem i zamieniłem koła przód z tyłem żeby sprawdzić czy to nie opona się nic się nie zmieniło. Opony letnie Michelin primacy od nowości, teraz 4 sezon. Całkowity przebieg 68 tys z czego na letnich ok 35.
Jak zdiagnozowaliście że to łożysko? Będzie coś słychać jak podniosę auto i pokręcę kołem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Karel Zobacz wpisRaczej podnieść auto i zapiąć jakiś wysoki bieg na obrotach jałowych. Łożysko, aby dało o sobie znać przy zakręceniu ręką, musiałoby być porządnie zdemolowane.
Robiłem to w wulkanizacji więc nie bardzo chce mi się wierzyć w to co gość mówił, a mianowicie że auto bez obciążenia i przez mechanizm różnicowy tak się może dziać.
Co to może być? Pierwsza moja myśl to klocki/tarcze.
Komentarz
-
-
Z tego co wiem, dosyć popularną procedurą jest właśnie rozpędzanie auta na podnośniku (głównie przy diagnostyce wibracji). Błąd ABS może być zrozumiały (sprzeczne odczyty), ale co do drgań - nie wiem. Musisz podpytać kogoś z wiedzą techniczną w tym temacie. Gdybyś miał walnięte tarcze, to raczej poczułbyś drgania na kierownicy.
Komentarz
-
Komentarz