Wysokie obroty na biegu jałowym. Octavia III 2.0 TDI CR. 2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomek 79
    Classic
    • 2020
    • 4
    • Octavia III combi (5E5)
    • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Wysokie obroty na biegu jałowym. Octavia III 2.0 TDI CR. 2015

Witam jestem nowym forumowiczem więc jeśli robię coś nie tak proszę mnie poprawić. Man Octavię 2.0 TDI CR . Po odpaleniu w niskich temperaturach auto na biegu jałowym nie ma niskich obrotów ,( obroty między 1000 a 1100). Po podłączeniu komputera nie ma żadnego błędu filtr DPF wypalił się ok. 200 km. temu. Mechanik zasugerował wymianę akumulatora na nowy ponieważ ten jest od nowości (2015) i nie ma już swojej pojemności. Dodam że, nie mam żadnych problemów z odpalaniem. Proszę o pomoc co robić?
  • Chris11
    RS
    • 2011
    • 1587

Norma w niskich temperaturach - nie przejmować się.
    A mechanika - zmienić.

Komentarz

• Tomek 79
      Classic
      • 2020
      • 4
      • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Zamieszczone przez Tomek 79 Zobacz wpis
      Witam jestem nowym forumowiczem więc jeśli robię coś nie tak proszę mnie poprawić. Man Octavię 2.0 TDI CR . Po odpaleniu w niskich temperaturach auto na biegu jałowym nie ma niskich obrotów ,( obroty między 1000 a 1100). Po podłączeniu komputera nie ma żadnego błędu filtr DPF wypalił się ok. 200 km. temu. Mechanik zasugerował wymianę akumulatora na nowy ponieważ ten jest od nowości (2015) i nie ma już swojej pojemności. Dodam że, nie mam żadnych problemów z odpalaniem. Proszę o pomoc co robić?
      Auto nie schodzi z obrtów nawet po nagraniu.

Komentarz

• Michciuwifciu
        Classic
        • 2020
        • 8

W ustawieniach klimatyzacji (przycisk na środkowym pokrętle) wyłącz automatyczne dogrzewanie czy jakoś tak się to nazywa i obroty spadną,

Komentarz

• Tomek 79
          Classic
          • 2020
          • 4
          • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Dzięki bardzo. Pomogło

Komentarz

Pracuję...