Po wymianie na pełne od razu zrobiło się cicho, a na tych dziurawych skrzypiało cały czas.
Skrzypienie przedniego zawieszenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DirkDiggler Zobacz wpisEverything is over... But Trance Music is still alive!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DirkDiggler Zobacz wpisOryginalne.
Kupiłem u Plichty przez allegro. Nr częsci 81A407183
Komentarz
-
-
I znalazłem temat o skrzypieniu w O...
W mojej O III skrzypi prawa strona przy wsiadaniu z prawej strony ale tylko na hamulcu bez znaczenia którym.
W ASO(byłem na serwisie: olej, filtry, klima itd) zaproponowali wymianę tarcz i klocków a po mojej niezbyt przychylnej minie powiedzieli, żeby przejechać 50m na zaciągniętym ręcznym...
Czy to ma jakiś sens? Po za tym na ręcznym to tylko kuper podnosi jak czasem zapomnę go zwolnić przy ruszniu.
Czy skupić się na tych tulejach od Audi?
Czy to coś innego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DirkDiggler Zobacz wpisOryginalne.
Kupiłem u Plichty przez allegro. Nr częsci 81A407183
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alokostry Zobacz wpisDirkDiggler - czy wymieniłeś te tuleje? Jest dobrze?
Tuleje z Audi wyeliminowały problem permanentnie.
WORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
Komentarz
-
-
Jestem po wymianie: 5Q0407182A oraz 81A407183. Te pełne tuleje zmieniają jakość podróżowania o rząd wielkości. Nie skrzypi, prowadzi się lepiej, nie nurkuje tak przy hamowaniu, na dziurach jakoś tak sztywniej. Te tuleje powinny być tam fabrycznie. Dobrze, że VAG to takie Lego i można sobie zamieniać klocki.
Po wszystkim zalecam geometrię, bo u mnie było krzywo po złożeniu.Ostatnio edytowany przez dagetto; 50792.
Komentarz
-
-
Witam a ma może ktoś pomysł jakie gumy skrzypią na poniższym filmiku?
W samochodzie wymienione tuleje wahacza na te pełne, nowe kompletne amortyzatory(bez sprężyn) oraz już 2 razy wymienione gumy na stabilizatorze i jak przychodzi ochłodzenie to auto trzeszczy na progach.W ciepłe dni zatrzeszczy tylko raz po dłuższym postoju i spokój a jak jest chłodniej to idzie zwariować. Przejazdy przez progi specjalnie z taką prędkością aby było dobrze słychać.
Komentarz
-
Komentarz