Witam wszystkich, posiadam octavie 3 2.0 tdi 150km CRMB. Wymieniał ktoś gumy stabilizatora? Moje są lekko zmęczone i w najbliższym czasie będę musiał to zrobić. Mechanik jak i ja po rozeznaniu doszliśmy do tego, że występują z całym drążkiem lub ewentualnie zestawy do dłubnięcia tego na normalny zestaw czyli obejmy skręcane jak w przyjazym do eksploatacji pojeździe. Więc pytanie do Was jak sobie z tym poradziliście? Dla mnie jest to jakaś porażka, BMW jest tańsze w eksploatacji
Gumy stabilizatora przód
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez alokostry Zobacz wpisUpewnij się że to chodzi o tuleje stabilizatora, a nie o tuleje wahacza, które trzeszczą. Nie napisałeś jakie objawy/przebieg auta. Jesteś pewien diagnozy? Ja też na początku myślałem że to tuleje stabilizatora, a się okazało że to znany temat w O III.
Komentarz
-
-
Trzeszczenie występuje, ale jak narazie nie jest jakieś uciążliwe więc nic z tym nie robiłem. Gumy stabilizatora są już zmęczone widać to bez rozbierania dlatego chciałem przy okazji je wymienić. Jestem przyzwyczajony, że to żaden problem Patrząc ile z tym roboty to poczekam aż zaczną pukać przebieg 240k
Komentarz
-
Komentarz