Problem może nietypowy i mało istotny ale chciałbym rozwiać swoje wątpliwości. Dziś zauważyłem lekki luz na jednej z końcówek linki zmiany biegów (z kwadratową końcówką). W środku tej kwadratowej końcówki jest plastikowy element z otworem na trzpień, który otoczony jest gumą. Luz jest wyczuwalny między tym plastikiem a jego otoczeniem z gumy. Ostatnio mam wrażenie, że działanie biegów stało się jakby mniej płynne i precyzyjne, czasem trzeba mocniej pchnąć lewarkiem. Robiłem regulację linek zmiany biegów ale precyzja nie wróciła.
Czy w nowych końcówkach też jest lekki luz w tym miejscu czy jest to ciasno spasowane z gumą, aby odpowiednio amortyzowała ruchy linką?
W celu zobrazowania mojego pytania załączam zdjęcie końcówki linki zmiany biegów z zaznaczeniem luźnego elementu.
koncowka.jpg
Czy w nowych końcówkach też jest lekki luz w tym miejscu czy jest to ciasno spasowane z gumą, aby odpowiednio amortyzowała ruchy linką?
W celu zobrazowania mojego pytania załączam zdjęcie końcówki linki zmiany biegów z zaznaczeniem luźnego elementu.
koncowka.jpg
Komentarz