U mnie nie parowała żadna od samego początku
Zaparowany przedni reflektor
Zwiń
X
-
Niestety takie zaparowania nie są uznawane jako wada. Zalecia się otwarcie lampy z tyłu i włączenie świateł w celu osuszenia,a następnie sprawdzenie uczelek+ dokłądne zamknięcie lampy.
Przypadek gwarancyjny jest dopiero wtedy, jeżeli spływają krople w środku.Wtedy należy od razu zrobić dokładne foty i podkładka dla ASO przy skłądaniu DISS;a jak znalazł
Komentarz
-
-
Zamiast w sekcji show room chwalić się samochodem (samochód odebrałem 05.12) przyszło mi "chwalić" się tutaj :evil:
1. Zaparowany reflektor update. Zanim zniknęło zaparowanie z reflektora wydawało mi się, że widzę krople wody na kloszu więc na wszelki wypadek zrobiłem zgłoszenie przez stronę skody (08.01). Następnego dnia wszystko zniknęło. Ponieważ pary nie było a z czasem też krucho bo święta tuż tuż, ucieszyłem się i uzgodniłem z serwisem, że jadę do serwisu jak tylko para pojawi się jeszcze raz... Niestety tuż przed nowym rokiem przestało działać mi światło LED w tym samym reflektorze, który był zaparowany poprzednio :confused Pojechałem od razu do serwisu (Modlińska) i okazało się, że nie była domknięta uszczelka/blenda/jak zwał tak zwał/ z tyłu reflektora. Przez to zamókł sterownik i przewody. Musiałem umówić się na drugą wizytę żeby rozebrali wszystko i ocenili co i jak. Dzisiaj rozebrali reflektor i niestety dostałem info, że prawdopodobnie nie zostanie uznane jako gwarancja z powodu zalania :!:
Na szczęście wcześniej rozmawiałem z Danielem Paś (Kraków Kocmyrzowska) więc powiedział żeby zadzwonili do niego. Po telefonie serwis w Warszawie powiedział, że zrobi zgłoszenie do działu technicznego i może się uda zrobić na gwarancji, w razie czego Kraków też potwierdzi że to musiało być fabrycznie źle zabezpieczone. Na dzisiaj tyle, jest to dla mnie bardziej niż niezrozumiałe ale na razie nie oceniam, zobaczę jak to się skończy... Myślałem, że po to się kupuje nowy samochód żeby właśnie takimi rzeczami nie musieć się martwić dodatkowo
2. Nie domykające się spryskiwacze - Panowie w tym samym serwisie na szczęście szybko naprawili i póki co wszystko działa jak należy :kciukgora
3. Nie domykająca się klapa (podobnie u kolegi) też wyregulowali od ręki :kciukgora
Na teraz i mam nadzieje na dłuższy czas to wszystko :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mateusz_G3. Nie domykająca się klapa (podobnie u kolegi) też wyregulowali od ręki :kciukgora
Tak ogólnie to niezłe jaja z tym reflektorem. Ten dealer co CI auto wydał powinien to wziąć na klatę a nie posiłkować się Danielem, bez jaj, że ledwo auto wyjechało z salonu a oni reklamacji nie uznają tym bardziej, że zgłaszałeś zaparowany reflektor od początku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mateusz_GBasik nie, zwykłą - tylko jak opuszczałem to się nie zamykała.
Tylko auto było właśnie z Krakowa a naprawę zgłaszałem w Warszawie, dlatego też Daniel brał w tym udział - do Krakowa mi się niestety nie opłaca (póki co) jechać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mateusz_GDzisiaj dostałem info z serwisu, że wszystko ok - wymienią na gwarancji. Więc za punkt nr 1 również mogę dać :kciukgora Tylko szkoda, że od razu tego nie zgłosili - zaoszczędzili by mi czas i nerwy :roll:
No to teraz czekamy na prezentację furaka w showroomi oby nie było więcej awarii, tylko przyjemność z połykania kilometrów 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikAle teraz żałuje , że nie dobrałem ksenonów z ledami , auto wygląda nowoczesniej.kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikAle teraz żałuje , że nie dobrałem ksenonów z ledami , auto wygląda nowoczesniej.
Komentarz
-
-
Mi przy odbiorze sprzedawca powiedział,że przez kilka dni mogą parować reflektory, a później się uspokoi.
Z tego co pamiętam, to w instrukcji jest napisane, że mogą parować i to jest normalne.
P.S U siebie nie sprawdzałem czy parują- zerknę przy okazji..
P.S 2- Ksenony mam po raz pierwszy w samochodzi- rewelacja- teraz mogę powiedzieć, żę w O1 miałem świeczki zamiast lamp.
Doświetlanie zakrętów też fajna sprawa... A wygląd ledów z przodu to fakt- robi robotę..O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Witam dziś po dwu godzinnej jeździe zobaczyłem coś takiego.
Czy też tak macie ???
Poz tym, jak ruszyłem to zanim auto się nie nagrzało, wyświetlacz na radiu wariował. Co to będzie jak przyjdzie mróz ???
Auto przez jakiś tydzień stało cały czas w suchym garażu, dziś na dworze około zera i duża wilgotność
Jazda cały czas na ksenonach.
Wpis przeniosłem z innego wątku który jak się okazało niepotrzebnie założyłem
jeżeli cały czas się tak będzie parować i znikać to za jakiś czas klosz zrobi się lekko matowy od zabrudzenia i osadu. Miałem tak przy tylnych lampach w O IIFL gdzie na początku się parowały i zostały zacieki które za ciekawie nie wyglądały.
Zobaczę jak będzie się sprawa rozwijała i zgłaszam na reklamację.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
@JerzyM73 a masz włączone w nawigacji "Włączanie świateł przy deszczu"?
Zobacz może to jest prostym rozwiązaniem na tę bolączkę?
Reflektor będzie się osuszał od środka.
Kiedyś w Seacie Toledo też mi zaaparowywały ksenony, a w zasadzie zachodziły po myciu reflektory. Gdy autko sprzedałem okazało się że Altea miała akcje serwisową właśnie na parujące reflektory!
Ja u siebie zauważyłem że Automat (włączania świateł mijania "krótkich") mam ustawiony bardzo wcześnie, gdy się zachmurzy to włączają się zaraz krótkie. A w nawigacji (też jest ustawiony tryb auto) tło zmienia się w czarne /na nocne/.
Jest możliwość gdzieś regulacji progu zadziałania trybu AUTO dla świateł mijania??? Czy tylko VCDSem?O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Temat rzeka. Zarówno dla nas, jako użytkowników, jak i ASO. Ostatnio miałem to samo. Jak nie ma kropel wody, nie ma co reklamować. Najśmieszniejsze jest to, że jak wyjechałem moją O3 z serwisu ostatnio, to za mną wyjchało Audi A6, nowe. I miało dokładnie to samo, też na poziomie ledów. Więc moim zdaniem nie ma co się przejmować tym.Pozdrawiam.
ErNOL/Ernest
Skoda Octavia 3 RS TSI Szary Metal + pełno dodatków...
Komentarz
-
Komentarz