Zaparowany przedni reflektor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jaro102
    Rider
    • 2007
    • 656

U mnie nie parowała żadna od samego początku
    Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• Muti
      Ambiente
      • 2011
      • 199

Niestety takie zaparowania nie są uznawane jako wada. Zalecia się otwarcie lampy z tyłu i włączenie świateł w celu osuszenia,a następnie sprawdzenie uczelek+ dokłądne zamknięcie lampy.
      Przypadek gwarancyjny jest dopiero wtedy, jeżeli spływają krople w środku.Wtedy należy od razu zrobić dokładne foty i podkładka dla ASO przy skłądaniu DISS;a jak znalazł
      Moje projekty car detailingowe
      VW Touran 2.O TDI
      BMW X6 35d
      więcej na PW

Komentarz

• Mateusz_G
        Drive
        • 2013
        • 88

Zamiast w sekcji show room chwalić się samochodem (samochód odebrałem 05.12) przyszło mi "chwalić" się tutaj :evil:
        1. Zaparowany reflektor update. Zanim zniknęło zaparowanie z reflektora wydawało mi się, że widzę krople wody na kloszu więc na wszelki wypadek zrobiłem zgłoszenie przez stronę skody (08.01). Następnego dnia wszystko zniknęło. Ponieważ pary nie było a z czasem też krucho bo święta tuż tuż, ucieszyłem się i uzgodniłem z serwisem, że jadę do serwisu jak tylko para pojawi się jeszcze raz... Niestety tuż przed nowym rokiem przestało działać mi światło LED w tym samym reflektorze, który był zaparowany poprzednio :confused Pojechałem od razu do serwisu (Modlińska) i okazało się, że nie była domknięta uszczelka/blenda/jak zwał tak zwał/ z tyłu reflektora. Przez to zamókł sterownik i przewody. Musiałem umówić się na drugą wizytę żeby rozebrali wszystko i ocenili co i jak. Dzisiaj rozebrali reflektor i niestety dostałem info, że prawdopodobnie nie zostanie uznane jako gwarancja z powodu zalania :!:
        Na szczęście wcześniej rozmawiałem z Danielem Paś (Kraków Kocmyrzowska) więc powiedział żeby zadzwonili do niego. Po telefonie serwis w Warszawie powiedział, że zrobi zgłoszenie do działu technicznego i może się uda zrobić na gwarancji, w razie czego Kraków też potwierdzi że to musiało być fabrycznie źle zabezpieczone. Na dzisiaj tyle, jest to dla mnie bardziej niż niezrozumiałe ale na razie nie oceniam, zobaczę jak to się skończy... Myślałem, że po to się kupuje nowy samochód żeby właśnie takimi rzeczami nie musieć się martwić dodatkowo
        2. Nie domykające się spryskiwacze - Panowie w tym samym serwisie na szczęście szybko naprawili i póki co wszystko działa jak należy :kciukgora
        3. Nie domykająca się klapa (podobnie u kolegi) też wyregulowali od ręki :kciukgora

Na teraz i mam nadzieje na dłuższy czas to wszystko :?

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• Basik_
          Rider
          • 2013
          • 667

Zamieszczone przez Mateusz_G
          3. Nie domykająca się klapa (podobnie u kolegi) też wyregulowali od ręki :kciukgora
          Masz elektrycznie sterowaną klapę ?
          Tak ogólnie to niezłe jaja z tym reflektorem. Ten dealer co CI auto wydał powinien to wziąć na klatę a nie posiłkować się Danielem, bez jaj, że ledwo auto wyjechało z salonu a oni reklamacji nie uznają tym bardziej, że zgłaszałeś zaparowany reflektor od początku.
          Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Mateusz_G
            Drive
            • 2013
            • 88

Basik nie, zwykłą - tylko jak opuszczałem to się nie zamykała.

Tylko auto było właśnie z Krakowa a naprawę zgłaszałem w Warszawie, dlatego też Daniel brał w tym udział - do Krakowa mi się niestety nie opłaca (póki co) jechać

Komentarz

• Basik_
              Rider
              • 2013
              • 667

Basik nie, zwykłą - tylko jak opuszczałem to się nie zamykała.

Tylko auto było właśnie z Krakowa a naprawę zgłaszałem w Warszawie, dlatego też Daniel brał w tym udział - do Krakowa mi się niestety nie opłaca (póki co) jechać
              OK teraz wszystko jasne, myślałem że auto w wawie brałeś.

Komentarz

• Mateusz_G
                Drive
                • 2013
                • 88

Dzisiaj dostałem info z serwisu, że wszystko ok - wymienią na gwarancji. Więc za punkt nr 1 również mogę dać :kciukgora Tylko szkoda, że od razu tego nie zgłosili - zaoszczędzili by mi czas i nerwy :roll:

Komentarz

• Basik_
                  Rider
                  • 2013
                  • 667

Dzisiaj dostałem info z serwisu, że wszystko ok - wymienią na gwarancji. Więc za punkt nr 1 również mogę dać :kciukgora Tylko szkoda, że od razu tego nie zgłosili - zaoszczędzili by mi czas i nerwy :roll:
                  Stres jest wliczony w koszty :P dobrze, że na kasę Cię nie skasują.
                  No to teraz czekamy na prezentację furaka w showroom i oby nie było więcej awarii, tylko przyjemność z połykania kilometrów 8)

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Basik_
                    Stres jest wliczony w koszty dobrze, że na kasę Cię nie skasują.
                    właśnie przy nowym to nie powinno być tego stresu :diabelski_usmiech
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• progressowy
                      Rider
                      • 2008
                      • 453

Czy w reflektorach zwykłych(bez ksenona) występuje problem parowania lamp?
                      Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Ralfik
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 225
                        • Octavia III (5E3)
                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja mam zwykłe reflektory i jak na razie nie miałem tego problemu,.

[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 19:20 ]
                        Ale teraz żałuje , że nie dobrałem ksenonów z ledami , auto wygląda nowoczesniej.

Komentarz

• hetman72
                          Classic
                          • 2012
                          • 32

Występuje, niestety.

Komentarz

• LUKI
                            RS
                            • 2005
                            • 5776

Zamieszczone przez Ralfik
                            Ale teraz żałuje , że nie dobrałem ksenonów z ledami , auto wygląda nowoczesniej.
                            w 100% masz rację :!:
                            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Przem78
                              Rider
                              • 2013
                              • 561

Zamieszczone przez Ralfik
                              na wygląd bym nie patrzył tylko na efekty w nocy gdzie Xenony z AFS dają rewelacyjny efekt, ja osobiście nie żałuje ani złotówki wydanej na xenony a niestety nie załapałem się na pakiet i zapłaciłem prawie 5.5 kpln
                              Pozdr. Przemek

Komentarz

• mario
                                Drive
                                • 2007
                                • 42

prawy reflektor delikatnie zaparowany i małe ślady kurzu...faktycznie są uszczelnione masą plastyczną...jutro dzwonie do ASO, zobaczymy co odpowiedzą :evil:

Komentarz

• Alf
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 169

Mi przy odbiorze sprzedawca powiedział,że przez kilka dni mogą parować reflektory, a później się uspokoi.
                                  Z tego co pamiętam, to w instrukcji jest napisane, że mogą parować i to jest normalne.
                                  P.S U siebie nie sprawdzałem czy parują- zerknę przy okazji..

P.S 2- Ksenony mam po raz pierwszy w samochodzi- rewelacja- teraz mogę powiedzieć, żę w O1 miałem świeczki zamiast lamp.
                                  Doświetlanie zakrętów też fajna sprawa... A wygląd ledów z przodu to fakt- robi robotę..
                                  O3 1,4 TSI 140KM Elegance
                                  Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
                                  Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

• LUKI
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5776

leon fr z led'ami

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• progressowy
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 453

I to jest przyszłość... . Od ksenonu juz sie odchodzi.
                                      Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Ralfik
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 225
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Przyszłość to światła laserowe które montują audi i bmw , zasięg jest zajeb....

Komentarz

• martini73
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 167

Zgadzam się, przyszłość to laser, podobnie jak wodór do napędu.

Komentarz

• andriu21tg
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 1499

Problem tylko taki ze jak się wysra jedna dioda po gwarancji jesteś zmuszony do wymiany całej lampy. .wiem wiem Led świeci 200 lat choć nie jest tak do końca. . Oglądałem ostatnio audi A8 gdzie komp korzysta z map Google i doświetlaniem zakrętu na ich podstawie + ruch kierownicą. .

Komentarz

• mario
                                              Drive
                                              • 2007
                                              • 42

...przyznana wymiana reflektorów..termin realizacji 11.03. :lol:

Komentarz

• JerzyM73
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 602

Witam dziś po dwu godzinnej jeździe zobaczyłem coś takiego.

Czy też tak macie ???

Poz tym, jak ruszyłem to zanim auto się nie nagrzało, wyświetlacz na radiu wariował. Co to będzie jak przyjdzie mróz ???

Auto przez jakiś tydzień stało cały czas w suchym garażu, dziś na dworze około zera i duża wilgotność
                                                Jazda cały czas na ksenonach.
                                                Wpis przeniosłem z innego wątku który jak się okazało niepotrzebnie założyłem

jeżeli cały czas się tak będzie parować i znikać to za jakiś czas klosz zrobi się lekko matowy od zabrudzenia i osadu. Miałem tak przy tylnych lampach w O IIFL gdzie na początku się parowały i zostały zacieki które za ciekawie nie wyglądały.
                                                Zobaczę jak będzie się sprawa rozwijała i zgłaszam na reklamację.
                                                Załączone pliki
                                                O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                                Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• maol72
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 245
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

@JerzyM73 a masz włączone w nawigacji "Włączanie świateł przy deszczu"?
                                                  Zobacz może to jest prostym rozwiązaniem na tę bolączkę?
                                                  Reflektor będzie się osuszał od środka.

Kiedyś w Seacie Toledo też mi zaaparowywały ksenony, a w zasadzie zachodziły po myciu reflektory. Gdy autko sprzedałem okazało się że Altea miała akcje serwisową właśnie na parujące reflektory!

Ja u siebie zauważyłem że Automat (włączania świateł mijania "krótkich") mam ustawiony bardzo wcześnie, gdy się zachmurzy to włączają się zaraz krótkie. A w nawigacji (też jest ustawiony tryb auto) tło zmienia się w czarne /na nocne/.
                                                  Jest możliwość gdzieś regulacji progu zadziałania trybu AUTO dla świateł mijania??? Czy tylko VCDSem?
                                                  O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                                                  -----------------------------------------------------
                                                  Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

• ErNOL9xp7
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 54

Temat rzeka. Zarówno dla nas, jako użytkowników, jak i ASO. Ostatnio miałem to samo. Jak nie ma kropel wody, nie ma co reklamować. Najśmieszniejsze jest to, że jak wyjechałem moją O3 z serwisu ostatnio, to za mną wyjchało Audi A6, nowe. I miało dokładnie to samo, też na poziomie ledów. Więc moim zdaniem nie ma co się przejmować tym.
                                                    Pozdrawiam.
                                                    ErNOL/Ernest
                                                    Skoda Octavia 3 RS TSI Szary Metal + pełno dodatków...

Komentarz

Pracuję...