[Inne] Octavia 3 1.4 nowy pasek alternatora- zdarty brzeg pa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • suzmic
    Classic
    • 2017
    • 4
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Wiec podwazyc plastiki, poszarpac w dol i puszcza ?

Wlasnie do kabli sie chce dostac i sprawdzic czy wódka dopływa :P
  • suzmic
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam Wszystkich Forumowiczów,
    Od kilku miesięcy (koniec października 2013) jestem posiadaczem nowej Octavii silnik 1.4. o niewielkim przebiegu ok. 3600 km. Do niedzieli tj.16marca autko sprawowało się nienagannie, W niedziele szlag trafił pasek od alternatora. Samochód został odholowany do najbliższego ASO i tu ku mojemu zdziwieniu zakomunikowano mi że naprawa jest płatna (183 pln) i że mam szczęście bo podarują mi łaskawie opłatę za holowanie (2 km). Werdykt speców z ASO to atak gryzonia (ponoć smród kota i sierść w komorze silnika)/ mam wątpliwości co do tego ponieważ tuż po zdarzeniu wydaje mi się że dość dokładnie obejrzałem komorę silnika i oprócz bawełny z postrzępionego paska, żadnych śladów sierści nie zauważyłem, także smrodu kociego nie było czuć. Ale do sedna sprawy w dniu dzisiejszym tj. dzień po odebraniu samochodu i przejechaniu maksymalnie 20 km. Zauważyłem postrzepione brzegi paska (zrobiłem zdjęcie tego postrzępienia)/ byłem z tym w ASO i wg. nich jest OK. Ale chyba tak nie powinno być.
    Co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam
    Michał
    Załączone pliki

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli wszystkie kółka są w jednej osi i nie są mechanicznie uszkodzone - nie widzę przyczyny awarii w samym osprzęcie.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez suzmic
        Co o tym sądzicie?
        taką samą sytuację miałem w Leonie. cisnąłem ASO na wymianę gwarancyjną ale we Wrocku nikt nie czuł się winny. proponowali mi tylko kosmiczne terminy. kiedy znów pojechałem do niemców, odwiedziłem ASO seata i opowiedziałem im całą historie...po około 1 godziny miałem wymieniony pasek na nowy, w ramach gwarancji oczywiście.
        dodam, że krotko po pasku padł mi czujnik stopu, stop świecił się cały czas, również wymieniłem go w niemczech bez jakichkolwiek większych próśb.

Komentarz

Pracuję...