Wibracje przy 2500 obr. odczuwalne na pedale przspieszenia.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • =Adrian=
    Classic
    • 2016
    • 6

Z automatem miałem raz okazję jechać.
    Audi A4 B6, w którym robiłem multi i tempomat. Po montażu zrobiłem krótką trasę po Chorzowie. Właściciel przed jazdą mnie uprzedził - "tylko zapnij pasy". Zawsze to robię to i teraz zrobiłem. Jednak dopiero podczas jazdy zrozumiałem dlaczego to powiedział.
    Mianowicie delikatne naciśnięcie na hamulec powodowało, że Audi stawało natychmiast, jakbym uderzył w ścianę. Musiałem się nauczyć hamować tym autem.

Taka reakcja była może spowodowana tym, że pedał hamulca naciskałem z początku lewą nogą traktując go jak sprzęgło. Dopiero po chwili zacząłem to robić prawą i hamowanie było łagodniejsze.

Taka moja przygoda z automatem
  • CHRIS3355
    Drive
    • 2013
    • 74

Witam. Mam pytanie do użytkowników silnika 1.8. Czy ktoś zauważył wibracje przy 2500 obr. odczuwalne na pedale przyspieszenia na kazdym biegu. Ja nie muszę patrzeć na obrotomierz i wiem kiedy jest 2500obr. Tak mysle czy TTTM czy co sie znowu psuje :lol: skrzynia manual.

[ Dodano: Nie 16 Lis, 14 12:29 ]
    Czy na forum nie ma użytkowników silników 1.8??????????????????
    CZERWIEŃ CORRIDA, LATO 18" FELGI GOLUS, ZIMA 18" FELGI TURINI.

Komentarz

• pyrak13
      Classic
      • 2013
      • 28

Nic takiego nie stwierdziłem, chociaż dzisiaj jeszcze zbadam temat. U mnie na zimnym silniku różne dziwne rzeczy czuć (wibracje silnika, problem z płynnym ruszaniem i zmianą biegów z 1 na 2 - szarpanie), które po rozgrzaniu ustępują. Dam znać.

Komentarz

• CHRIS3355
        Drive
        • 2013
        • 74

pyrak13, u mnie jest to samo tez sa te różne dziwne rzeczy. Ja wibracje tez mam na ciepłym silniku.

Komentarz

• pyrak13
          Classic
          • 2013
          • 28

Sprawdziłem - u mnie nic specjalnego się nie dzieje przy 2500 rpm. No może jak bym się uparł to bardzo lekko coś czuć, ale nie wiem czy się nie zasugerowałem Twoim postem. W każdym razie nic niepokojącego się nie dzieje, co kazałoby mi się zgłosić do ASO. A te wibracje to masz przy jakimś intensywniejszym przyspieszaniu czy przy jeździe ze stałą prędkością obrotową przy 2500 rpm?

Komentarz

• greg505
            L&K
            • 2013
            • 1239

nic takiego u siebie nie zauwazylem
            Black magic

Komentarz

• franek4always
              Drive
              • 2008
              • 58

Objawy jak przy kończącej się dwumasie, tylko nie wiem czy ten silnik ją posiada.

Komentarz

• CHRIS3355
                Drive
                • 2013
                • 74

franek4always, tez tak pomyslałem ale dwumase mają chyba tylko ropniaki?

Komentarz

Pracuję...