Witam, 
Przymierzam się do zakupu O3 w kombi głównie na miasto Łódź. W założonym przeze mnie budżecie ciężko znaleźć benzynę i tu moje pytanie do posiadaczy diesla czy ten silnik nada się na +10kkm rocznie ? Podobno to już nie są te diesle co kiedyś i już coś słyszałem że "powinno być ok". Co o tym sądzicie? Poproszę o dyskusje
					Przymierzam się do zakupu O3 w kombi głównie na miasto Łódź. W założonym przeze mnie budżecie ciężko znaleźć benzynę i tu moje pytanie do posiadaczy diesla czy ten silnik nada się na +10kkm rocznie ? Podobno to już nie są te diesle co kiedyś i już coś słyszałem że "powinno być ok". Co o tym sądzicie? Poproszę o dyskusje
 No chyba że ktoś naprawdę ma ciężką nogę. Mnie cały czas zadziwia ile ten samochód potrzebuje paliwa do sprawnego poruszania się
 No chyba że ktoś naprawdę ma ciężką nogę. Mnie cały czas zadziwia ile ten samochód potrzebuje paliwa do sprawnego poruszania się  Ojciec miał kiedyś A4 2.0 TDI. Stan naprawdę igła(jeździł tym z 10 lat 70-80% to trasy). Gość przyjechał,sprawdzona w serwisie. Potwierdzili stan. Typ kupił i tylko miasto. Nawet pół roku nie przejeździł. DPF,wtryski,sprzęgło. Ogólnie wpompował mnóstwo hajsu. Diesel nie lubi zwłaszcza krótkich odcinków. Benzyna może i droższa w zakupie,ale większy spokój.
 Ojciec miał kiedyś A4 2.0 TDI. Stan naprawdę igła(jeździł tym z 10 lat 70-80% to trasy). Gość przyjechał,sprawdzona w serwisie. Potwierdzili stan. Typ kupił i tylko miasto. Nawet pół roku nie przejeździł. DPF,wtryski,sprzęgło. Ogólnie wpompował mnóstwo hajsu. Diesel nie lubi zwłaszcza krótkich odcinków. Benzyna może i droższa w zakupie,ale większy spokój. 
 Diesla to można było takie "wypasy" za małe pieniądze kupić że szok. Już nie mówiąc o sprowadzanych.
 Diesla to można było takie "wypasy" za małe pieniądze kupić że szok. Już nie mówiąc o sprowadzanych. 
 Ja nie kupiłbym już diesla. Moment spoko,ale większy spokój psychiczny przy benzynie. Spalanie. Nie narzekam. Utrzymuje się cały czas 5,5 litra. Teraz tylko PB albo Hybryda phev. A do miasta tym bardziej hybryda.
 Ja nie kupiłbym już diesla. Moment spoko,ale większy spokój psychiczny przy benzynie. Spalanie. Nie narzekam. Utrzymuje się cały czas 5,5 litra. Teraz tylko PB albo Hybryda phev. A do miasta tym bardziej hybryda. 

Inaczej kupiłbym sobie subaru albo infinity, ale tutaj na głupie lusterko czeka się 2 miesiące i płaci ok. 850 EUR (!!!).
 Inaczej kupiłbym sobie subaru albo infinity, ale tutaj na głupie lusterko czeka się 2 miesiące i płaci ok. 850 EUR (!!!).  

Komentarz