Witam muszę wymienić klocki z przodu i z tyłu i w ASO mi powiedziano że mają czujniki a że nie chce w ASO wymieniac a widzę że są dostępne pasujące klocki bez czujników to czy mogę założyć takie właśnie ? Czy to będzie oznaczało że będę miał błąd w komputerze i mi będzie się pojawiał jakiś komunikat ?
Klocki hamulcowe
Zwiń
X
-
Dzięki za odpowiedź . A czy to wyokodowanie jest skomplikowane i kosztowne ? W sensie czy większość zakładów samochodowych jest w stanie to zrobić ?Ostatnio edytowany przez Przemekgabes; 9992714.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariush19 Zobacz wpisKlocki Z czujnikiem czy bez są Z tej samej cenie, kup Z czujnikiem I nie kombinuj
Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemekgabes Zobacz wpisNo ja mam na pewno z czujnikiem
U mnie w O3 1.4 TSI CHPA też nie było gdzie podłączyć kabelka od czujnika w klocku i musiałem go usunąć przy zakładaniu nowych klocków, z resztą tak był przygotowany, że można było go wypiąć.
Może mylisz kabelek do zliczania obrotów koła z kabelkiem do klocka hamulcowego?
Ciekawostka jest taka, że jak miałem O1, to czujnik na jednym klocku lewego przedniego koło był i było go gdzie podłączyć i na zegarach przy dużym zużyciu klocka pojawiała się odpowiednia ikonka, w O3 tego nie mam, postęp?!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemekgabes Zobacz wpis
No raczej cena jest o jakieś 100% wyższa z czujnikami ...Ostatnio edytowany przez mariush19; 6046.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
Jesteś pewien?
U mnie w O3 1.4 TSI CHPA też nie było gdzie podłączyć kabelka od czujnika w klocku i musiałem go usunąć przy zakładaniu nowych klocków, z resztą tak był przygotowany, że można było go wypiąć.
Może mylisz kabelek do zliczania obrotów koła z kabelkiem do klocka hamulcowego?
Ciekawostka jest taka, że jak miałem O1, to czujnik na jednym klocku lewego przedniego koło był i było go gdzie podłączyć i na zegarach przy dużym zużyciu klocka pojawiała się odpowiednia ikonka, w O3 tego nie mam, postęp?!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariush19 Zobacz wpis
co takiego? Na szybko na allegro widzę wszystkie klocki do O3 z czujnikami firmy TRW, takie juz przyzwoite. i one kosztują od 130 do 160 zł. Jakoś nie wydaje mi się że klocek bez czujnika będzie kosztował 75 zł?? Nie widzę takich.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemekgabes Zobacz wpis
Np brembo bez czujnika są za 75 zł na tym portalu ...
Komentarz
-
Komentarz