Witam.
Już prawie zdecydowałem się na nową octavia 1.4TSI Elegance. Może ktoś z was dowiadywał się o możliwość dobrania tych felg z RS? Dokładnie te 18' czarne, które są na zdjęciach nowej RS.
W salonie w Radomiu gość powiedział mi ze nie ma o tym mowy bo są zarezerwowane tylko dla RS ale chce to zweryfikować. Czy ktoś wybrał sportowe zawieszenie i 18 felgi? jak się ma to z jazda po nierównościach wszystko będzie czuć? No i wjazd na krawężnik będzie koszmarem?
PS. Nie polecam ASO Skoda AMD w Radomiu co za ludzie tam pracują to żenada... na pewno tego auta tam nie kupie.
Pozdro.
m4g, to prawda z tymi kołami. Ja jak zamawiałem samochód to chciałem 17" z L&K i nie dało rady. Po prostu jak chcesz mieć koła z RSa to kup RSa, jak chcesz mieć koła z L&K to kup z L&K. Taka ich polityka.
Za 1300 pln za sztukę to masz takie koła, że na OEMowe to bym nawet nie spojrzał.
No dokładnie wiec chyba sobie odpuszczę.
A co do wyboru fabrycznych 18 to jak wezmę wersje Elegance to dopłata 800zł tez jest za sztukę tych 18? Czy to już komplet bo w konfiguratorze nie doliczało chyba 4x800zl.
I co z tym za wiechem bo trochę się obawiam.
A co do wyboru fabrycznych 18 to jak wezmę wersje Elegance to dopłata 800zł tez jest za sztukę tych 18? Czy to już komplet bo w konfiguratorze nie doliczało chyba 4x800zl.
komplet 800pln
Zamieszczone przez m4g
I co z tym za wiechem bo trochę się obawiam.
nie ma co się obawiać
jak chcesz 18cali to takie zawieszenie jest obowiązkowe - koza straszna będzie jak nie weźmiesz
m4g,
zawsze możesz napisać do tego użytkownika w sprawie nowego samochodu - do Krakowa masz blisko
A co do wyboru fabrycznych 18 to jak wezmę wersje Elegance to dopłata 800zł tez jest za sztukę tych 18?
Nie no za 800 ziko to masz felgi + opony także spokojnie. Ja bym brał to zawieszenie sportowe. To jest tylko -15mm, a wygląda dużo lepiej i zapewne wpływa też na zachowanie się samochodu w zakrętach (mniej się pochyla).
Zamieszczone przez LUKI
m4g,
zawsze możesz napisać do tego użytkownika w sprawie nowego samochodu - do Krakowa masz blisko
Dzieki odezwe sie na bank do tych panow
Bylem dzis w salonie w Jankach umowilem sie na jazde we wtorek. Poslucham tez was i wezme ta sportowe zawieszenie.
A dowiadywal sie ktos (to juz moze abstrakcja ale mam kumpla mieszkajacego w pradze) jak wyglada zakup skody u zrodla czyli z Czech?
Pozdro i dzieki za podpowiedzi!
Mam pytanie dot. zmiany na felgi 18':
Jakie rozmiary opon założę tak żeby to jeszcze w miarę wyglądało i zachowany został komfort jazdy?
Czy opona 225/45/R18 zmieści się do O3?
Czy nie będzie szorować" na nierównościach o nadwozie?
Miałem taką myśl żeby zrobić sobie wygodę na 18 calowych felgach.
Pomyślałem o oponie Michelin Pilot Super Sport 225/45 R18 95 Y XL i ładnej czarnej 18' feldze. Zależało mi na profilu 45 żeby nie było też zbyt twardo i stąd moje pytanie.
Miałem taką myśl żeby zrobić sobie wygodę na 18 calowych felgach.
Pomyślałem o oponie Michelin Pilot Super Sport 225/45 R18 95 Y XL i ładnej czarnej 18' feldze. Zależało mi na profilu 45 żeby nie było też zbyt twardo i stąd moje pytanie.
Wg kalkulatora opon nie pasuje - musi być profil 40 przy tej szerokości i średnicy.
Sam ubolewam nad tym, że standardowo nie ma 205/60R16 zamiast obecnego profilu 55 - wtedy komfort - również na większych felgach - byłby dużo lepszy.
bluebox, ja bym wsadzał 225/40/18 i nie kombinował, bo spadku komfortu względem 225/45/17 (sam teraz zmieniałem z 17" na 18") tak naprawdę jakiegoś drastycznego nie ma, a cena opon +200 pln to IMO bez sensu inwestycja. Można lepiej tą różnicę w cenie spożytkować.
Komentarz