tak to moje z xenonem nie zdążyłem finansowo
Rozpoznawanie znaków drogowych
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lempart........ Ale czy kupujac Columbusa dostajemy tez ta kamere?
Przy odrobinie szczęścia to tylko KOD do radia dostaniesz i na tym się skończy.
Komentarz
-
-
Czyli jak mam zamowionego Columbusa to powinno byc OK, tak?
Faktycznie, polskie drogi to niezly test dla zaimplementowanych algorytmow Moze byc niezly zgry dla systemu
Samo rozpoznawanie znakow wydaje sie OK, przynajmniej jesli chodzi o ograniczenia predkosci, bo czasami mozna miec watpliwosc ile mozna pocisnac. I zwykle wtedy jak sie wcisnie, to przychodzi placic extra podatek zwany mandatem i sluchac pouczen od ekspertow o nadmiernej predkosci.
Taki off topic, kiedys zostalem zatrzymany kolo 1 w nocy za predkosc. Policjant tlumaczyl mi, ze obok jest szkola i ... moga przechodzic dzieci Dodatkowo byly wakacje Az mnie korcilo zapytac, czy on jest od czytania, a kolega w aucie od pisania
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 09:47 ]
Zamieszczone przez spacewalkerZamieszczone przez lempart........ Ale czy kupujac Columbusa dostajemy tez ta kamere? Zamowilem tez Lane Assistant tak przy okazji -- tam kamera juz jest.
Przy odrobinie szczęścia to tylko KOD do radia dostaniesz i na tym się skończy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartChodzi o to, ze nie ma w konfiguratorze opcji pt. "rozpoznawanie znakow". Wiec jesli moglbys byc na tyle mily jak sie znasz i powiedziec z czym zatem te opcje dostajemy, to bede wdzieczny.
Więc spacewalker, może tak na poważnie konkretna odpowiedź, jeśli posiadasz stosowną wiedzę?
Przy okazji, wg mnie Columbus nie powinien być potrzebny do rozpoznawania znaków, bo te wyświetla także MaxiDot, a elementem wymaganym jest kamera - ta zaś chyba tylko przy Lane Assist jest montowana?
Komentarz
-
-
Opcja ta nazywa się TRAVELLER ASSISTANT. U nas chyba nie jest dostępna.
Współpracuje z nawi i wymaga jej posiadania.
Z aktualnymi mapami, w przeciwnym razie system zasygnalizuje, że brak mu informacji.
Rozpoznaje tylko znaki ograniczenia prędkości i zakazu wyprzedzania.
Może nie zadziałac gdy jedziemy zbyt szybko lub gdy znaki sa przy migających światłach (często na autostradzie).
Przypominam, że darmowa jest aktualizacja map tylko przez 3 lata.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyOpcja ta nazywa się TRAVELLER ASSISTANT. U nas chyba nie jest dostępna.
Współpracuje z nawi i wymaga jej posiadania.
Z aktualnymi mapami, w przeciwnym razie system zasygnalizuje, że brak mu informacji.
Rozpoznaje tylko znaki ograniczenia prędkości i zakazu wyprzedzania.
Może nie zadziałac gdy jedziemy zbyt szybko lub gdy znaki sa przy migających światłach (często na autostradzie).
Przypominam, że darmowa jest aktualizacja map tylko przez 3 lata.PW
Komentarz
-
-
Mysle, ze mozesz sie mylic apko -- ale za to bym sobie reki uciac nie pozwolil .
Otoz nie jestem pewien, czy nie wystepuje w Polsce system TRAVELLER ASSISTANT. Wedlug mnie wystepuje (niestety moj dealer nie odpowiedzial mi na to pytanie). Sadze tak, po odwiedzinach czeskiej strony Skody. Po pierwsze traveller assistant to tak na prawde pakiet, a nie sam w sobie system. Zawiera w sobie jednak owo rozpoznawanie znakow drogowych. Ale nie tylko, bo w ramach tego pakietu jest jeszcze (w Czechach):
- Columbus (wraz z DAB)
- Lane Assistant
- Intelligent Light Assistant
- Kolorowy MAXI DOT
- czujniki deszczu, oswietlenie podlogi, lusterko z czujnikiem wilgotnosci (samosciemniajace)
Tak wiec cena prawie 60k CZK (~10k PLN) wynika wlasnie z tego faktu, ze to tak na prawde pakiet rozwiazan.
Mysle wiec, ze jesli w Polsce kupuje sie Columbusa za 6.7k PLN, Lane Assistant za 1.7k PLN, Intelligent Light Assistant za 750 PLN, a lusterka sa w pakiecie RS i tak, to mniej wiecej cenowo sie pokrywa. Znaki mamy podobne ;-) No ale to moja spekulacja juz w tym momencie. I mimo, ze zestaw podobny kosztowo, to akurat rozpoznawania znakow moze nie bedzie :-/
Przy okazji pozdrawiam kolege spacewalker'a. Wlasciwie to kolego zachowales sie niemal jak Walker grany przez Chucka Norrisa. Pol obrot i pozamiatane. Jak wiec nie masz nic do powiedzenia, to sugeruje nie pisac i ugryzc sie w jezyk tudziez klawiature
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartMysle, ze mozesz sie mylic apko -- ale za to bym sobie reki uciac nie pozwolil .
Otoz nie jestem pewien, czy nie wystepuje w Polsce system TRAVELLER ASSISTANT. Wedlug mnie wystepuje (niestety moj dealer nie odpowiedzial mi na to pytanie). Sadze tak, po odwiedzinach czeskiej strony Skody. Po pierwsze traveller assistant to tak na prawde pakiet, a nie sam w sobie system. Zawiera w sobie jednak owo rozpoznawanie znakow drogowych. Ale nie tylko, bo w ramach tego pakietu jest jeszcze (w Czechach):
- Columbus (wraz z DAB)
- Lane Assistant
- Intelligent Light Assistant
- Kolorowy MAXI DOT
- czujniki deszczu, oswietlenie podlogi, lusterko z czujnikiem wilgotnosci (samosciemniajace)
Tak wiec cena prawie 60k CZK (~10k PLN) wynika wlasnie z tego faktu, ze to tak na prawde pakiet rozwiazan.
Mysle wiec, ze jesli w Polsce kupuje sie Columbusa za 6.7k PLN, Lane Assistant za 1.7k PLN, Intelligent Light Assistant za 750 PLN, a lusterka sa w pakiecie RS i tak, to mniej wiecej cenowo sie pokrywa. Znaki mamy podobne ;-) No ale to moja spekulacja juz w tym momencie. I mimo, ze zestaw podobny kosztowo, to akurat rozpoznawania znakow moze nie bedzie :-/
Przy okazji pozdrawiam kolege spacewalker'a. Wlasciwie to kolego zachowales sie niemal jak Walker grany przez Chucka Norrisa. Pol obrot i pozamiatane. Jak wiec nie masz nic do powiedzenia, to sugeruje nie pisac i ugryzc sie w jezyk tudziez klawiaturePW
Komentarz
-
Komentarz