Nowe Kolory Lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octavianos
    L&K
    • 2010
    • 1130

Jak na razie ten kolor nie występuje w O3, ale powinien pojawić się w 2014 roku
    SIMPLY CLEVER
    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Sweetdream
      Ambiente
      • 2013
      • 108

od 7 tyg 2014 winien wejść szary metal.

Komentarz

• adamwo
        Rider
        • 2011
        • 359

Moon metalic można już zamawiać, sam zamawiałem w tym kolorze O3 tydz. temu
        RS Stage 2 335/450

Komentarz

• metrotest
          Rider
          • 2006
          • 506
          • Volkswagen
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Mam propozycję:
          Może na początku tego wątku wkleić parę tzw. real foto aut z poszczególnymi kolorami - nie tylko nowymi.
          Ewentualnie jako odrębny przyklejony wątek pod tytułem - dostępne kolory w O3 => tu sugestia o wsparcie Admina.

Komentarz

• Qgar
            Ambiente
            • 2013
            • 246
            • Octavia III combi (5E5)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez metrotest
            Mam propozycję:
            Może na początku tego wątku wkleić parę tzw. real foto aut z poszczególnymi kolorami - nie tylko nowymi.
            Ewentualnie jako odrębny przyklejony wątek pod tytułem - dostępne kolory w O3 => tu sugestia o wsparcie Admina.
            Popieram, bo sam się naszukałem takich zdjęć i wbrew pozorom nie jest łatwo. W showroom parę fot się znajdzie, poza tym trochę aut na portalach sprzedażowych, ale często jakość zdjęć jest tragiczna - auta świecą się jak psu j... i tylko niebo na lakierze i w oknach widać.
            Do tego warto uwzględnić by było wersje: liftback vs. kombi + kolor w połączeniu z pakiet chrom czy relingi srebrne - na tym ostatnim też z żoną spędziliśmy trochę czasu i nie było łatwo.
            Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
            Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• mario
              Drive
              • 2007
              • 42

Proponuję wejść na http://www.skoda-auto.cz/ ....konfigurator...zobaczcie ile można wybrać kolorów :P

[ Dodano: Wto 03 Gru, 13 12:32 ]
              oczywiście to jest opcja "specjalne malowanie" koszt na złotówki około 3.400 ...

Komentarz

• metrotest
                Rider
                • 2006
                • 506
                • Volkswagen
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Kolory

Tu mała paleta kolorów RS-ek
                Załączone pliki

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

nie wiem czy jednak bym czerwonej nie brał . i przy tej ilości czarnych plastików robił ją w stylu czarno-czerwoną
                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Mariow
                    Drive
                    • 2011
                    • 44

Panowie kto się orientuje kiedy dokładnie będzie dostępny kolor szary metalik i tapicerka wnętrza dwu kolorowa szaro-czarna ?

Komentarz

• Sweetdream
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 108

Szary metal prawdopodobnie od 7 tyg 2014.

A tak przy okazji czy na poniższym zdjęciu jest właśnie octavia z lakierem: szary metal:

Komentarz

• Prim
                        L&K
                        • 2013
                        • 1040
                        • Audi

Ja mam wrażenie, że to klasyczne srebro - jak 90% O3 z katalogu czy zdjęć promocyjnych...

Wg mnie srebrny z małą ilością światła ...
                        Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Sweetdream
                          Ambiente
                          • 2013
                          • 108

W dwóch salonach powiedzieli mi, że to "raczej" szary metal.

Komentarz

• polrob
                            Rider
                            • 2013
                            • 535
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Sweetdream,

Na bank to nie szary metal. Szary metal będzie ciemnym lakierem.
                            tutaj jest link do Superba w tym kolorze
                            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• mac_aaron
                              Elegance
                              • 2012
                              • 984
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Od dziś w konfiguratorze Szary Metal. Ciemny.

Komentarz

• Prim
                                L&K
                                • 2013
                                • 1040
                                • Audi

dzisiaj dużo się zmienia )

Szukasz nowej Škody? Poznaj naszą ofertę i zobacz najnowsze cenniki wszystkich modeli tutaj!
                                Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• kb27
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 21

wybierając kolor zastanawiałem się pomiędzy biel candy (stał w salonie) a biel moon, ostatecznie wybór padł na ten pierwszy kolor z racji tego, iż w próbniku kolorów biel moon perłowa nie prezentowała się tak jak oczekiwałem.(bardziej w srebrny kolor podchodziło)
                                  poprzeglądałem zdjęcia z netu i zauważyłem, że perłowy wygląda tak na bardzo dużym zbliżeniu natomiast z perspektywy prezentuje się bardzo dobrze.
                                  Zastanawiam się czy jest szansa zobaczyć gdzieś porównanie tych dwóch rodzajów koloru białego (foto) - ktoś trafił?
                                  O3 2.0 TDI Elegance, Amazing, Dynamic

Komentarz

• doctorwhooves
                                    Drive
                                    • 2013
                                    • 78

Ale nie ma białej perły w Octavii, biel moon to metalic a biel candy to zwykły biały niemetalic za free.

Komentarz

• emes
                                      Drive
                                      • 2014
                                      • 80

Rozważałem biały kolor przy zamówieniu i na moje oko:
                                      - biel candy: "prawdziwy" biały
                                      - biel moon: taki biały wpadający raczej w srebrny, coś w rodzaju takiego "brudniejszego" białego

Komentarz

• kb27
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 21

Zamieszczone przez doctorwhooves
                                        Ale nie ma białej perły w Octavii, biel moon to metalic a biel candy to zwykły biały niemetalic za free.
                                        tak racja poprawiłem omyłke
                                        O3 2.0 TDI Elegance, Amazing, Dynamic

Komentarz

• jamajka
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 35

w czeskim konfiguratorze są 3 białe : candy , moon i perła.
                                          Ja do Rs-a brałem biały moon chociaż go nie widziałem na żywo. U nas niestety bida z kolorami , w czechach dużo szersza paleta.
                                          Biel candy to tak jak ktoś wcześniej pisał taki kolor jak na dostawczakach ,dlatego w ciemno brałem moon. Niestety jak wmawia mi mój sprzedawca przez ten kolor opóźniła się dość mocno produkcja. Jak zamawiałem to nic o tym nie wspominał
                                          Jakby była dostępna perła to pewnie bym brał perłe(u pepików około 1000 zł droższy) ,ale wtedy pewnie bym sie załapał na wyprzedaż rocznika 2014
                                          zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• metrotest
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 506
                                            • Volkswagen
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

http://www.youtube.com/watch?v=JOCwLAYlY0E , tylko dla panów :wink:

8 sekunda - czy to jest szary metal? Ma ktoś taką Octavię/ RS-a?
                                            Wygląda dość ciekawie - "na żywo" widziałem go na Fabii i nie podobał mi się.

Komentarz

• leszekmw
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5356

8 sekunda - czy to jest szary metal?
                                              pewnie tak, potem ja lepiej widać jak zawraca..
                                              columbus z cyrylicą... :lol:
                                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                              GVI 1.4TSI
                                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• polrob
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 535
                                                • Superb III (3V3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

http://www.youtube.com/watch?v=JOCwLAYlY0E , tylko dla panów :wink:

8 sekunda - czy to jest szary metal? Ma ktoś taką Octavię/ RS-a?
                                                Wygląda dość ciekawie - "na żywo" widziałem go na Fabii i nie podobał mi się.
                                                W 8 sekundzie widać o3 w kolorze szara platyna której już nie ma w ofercie skody
                                                Szary metal jest ciemniejszy
                                                jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• pixel
                                                  Classic
                                                  • 2014
                                                  • 19

Zamieszczone przez jamajka
                                                  Ja do Rs-a brałem biały moon chociaż go nie widziałem na żywo. U nas niestety bida z kolorami , w czechach dużo szersza paleta.
                                                  Biel candy to tak jak ktoś wcześniej pisał taki kolor jak na dostawczakach ,dlatego w ciemno brałem moon. Niestety jak wmawia mi mój sprzedawca przez ten kolor opóźniła się dość mocno produkcja. Jak zamawiałem to nic o tym nie wspominał
                                                  Jakby była dostępna perła to pewnie bym brał perłe(u pepików około 1000 zł droższy) ,ale wtedy pewnie bym sie załapał na wyprzedaż rocznika 2014
                                                  Zamawialem samochod jakieś 2 tygodnie temu, i zastanawiałem sie pomiędzy białym bez dopłaty, ale sprzedawca stwierdził ze piękny jest biały perlowy....co jak czytam będzie kolorem metalicznym :evil:
                                                  Jak na żywo prezentuje sie biały moon? Widział ktoś?

Komentarz

• Basik_
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 667

Zamieszczone przez pixel
                                                    Zamieszczone przez jamajka
                                                    Zamawialem samochod jakieś 2 tygodnie temu, i zastanawiałem sie pomiędzy białym bez dopłaty, ale sprzedawca stwierdził ze piękny jest biały perlowy....co jak czytam będzie kolorem metalicznym :evil:
                                                    Jak na żywo prezentuje sie biały moon? Widział ktoś?
                                                    Na żywo nie widziałem, ale stwierdziłem oglądając na żywo biały candy, ze jest ok i nie widzę sensu dopłacania do lakieru. Za tą cenę lakieru położę na auto konkretną powłokę zabezpieczającą i będzie git :wink:
                                                    Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

Pracuję...