Procedura odbioru samochodu

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sp525
    Classic
    • 2016
    • 15

Zamieszczone przez Wally
    pozostałę zdjęcia opiszęwg starych numerów
    tylko się nie pomyl, bo będą jaja :lol:
    Zamieszczone przez Wally
    a odnośnie 1 strony to mam taki plan :
    w środek zdjęcie grupowe ze zlotu z dołożonym OCP i rokiem a dookoła forma ramki z miniaturek wszystkich nadesłanych zdjęć :?:
    Co Wy na to :?:
    mnie pasi

[ Dodano: Czw 31 Lip, 14 11:18 ]
    Zamieszczone przez Wally
    proszę o zaznaczenie maksymalnie 1 samochodu w każdym z miesięcy - każdy głos gdzie będzie od tego odstępstwo nie będzie brany pod uwagę !!!
    Spokojnie, zrobiłem pytania jednokrotnego wyboru więc nie ma opcji żeby komuś zapisało 2 głosy w jednym pytaniu
  • greg505
    L&K
    • 2013
    • 1239

moglby ktos opisac jak to wyglada, krok po kroku?
    Black magic

Komentarz

• Qgar
      Ambiente
      • 2013
      • 246
      • Octavia III combi (5E5)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Również przyłączam się do pytania prosząc o szczegóły począwszy od informacji od dealera "samochód jest już u nas" poprzez fakturę, płatność, rejestrację aż po fizyczny odbiór auta - wyjazd z salonu.
      Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
      Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• greg505
        L&K
        • 2013
        • 1239

chyba sie nie doczekamy, dzis napisze jak to wygladalo (przynajmniej pierwsza faza )
        Black magic

Komentarz

• mascotte
          Ambiente
          • 2013
          • 180

pojechałem z tablicami do salonu,sprzedawca pokrótce omówił obsługę samochodu co ważne poinformował mnie że po przybyciu auta do salonu nie stwierdzono żadnych uszkodzeń karoserii podczas transportu, nie stwierdzono żadnych usterek mechanicznych podczas przygotowania auta do sprzedaży (obowiązkowa informacja od dealera), poproszono mnie do garażu w którym stało auto, sprzedawca pokazał wszystkie przyciski i ich funkcje, całe auto otwarte zostało do oglądu, zobaczyłem że wszystko ok, podpisałem fakturę wydał mi wszystkie niezbędne dokumenty, na koniec poprosił żebym odrazu pojechał zatankować auto ponieważ w baku jest minimalna ilość paliwa podał rękę podziękował dał flachę wina i wypuścił mnie ze sklepu ot i tyle
          Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• wozhd
            Ambiente
            • 2013
            • 103

Zamieszczone przez greg505
            chyba sie nie doczekamy, dzis napisze jak to wygladalo (przynajmniej pierwsza faza )
            Ależ proszę:

1. Telefon od dealera - "auto w salonie"
            2. Ja w salonie z potwierdzeniem zamówienia. Auto na zapleczu, oczywiście świeżo umyte. Sprzedawca prezentuje mi modeł, mówi jaki fajny wybór zrobiłem i t.d. ja w między czasie sprawdzam wszystkie opcje wyposażenia i czepiam się jak się wydaje że coś nie w porządku. O dziwo wszystko się zgadzało
            3. Następnie kilka podpisów i dostajesz stertę papierków potrzebnych do rejestracji auta oraz fakturę do opłacenia. Forma opłaty dowolna: przelew, gotówka, gotówka + przelew.
            4. Z bólem odjeżdżasz bez auta.
            5. Następnie dokonujemy właściwej rejestracji w urzędzie komunikacji. Co mnie zdziwiło to fakt że auto można zarejestrować na siebie i dopiero później za nie zapłacić (albo nie . Ważne żeby tego samego było wypisane ubezpieczenie na auto.
            6. Jak już mamy numery, polisę oraz diler otrzymał kasę umawiamy się na odbiór. Na tą uroczystą chwile auto wprowadzają do salonu.
            7. Przykręcają Ci numery, kleją naklejkę. Dostajesz książkę serwisową, instrukcje obsługi -osobno do auta, osobno do Bolero (lub podobnego), inne mniej ważne broszury - całość w ładnej teczce pseudo skórzanej.
            8. Jak diler jest hojny coś jeszcze Ci dorzuci z własnej woli: słyszałem o szampanie.
            9. Następnie wyjeżdżają na zaplecze, oddają Ci 2 kluczyki (całują w policzki i ostrożnie jak emeryt jedziesz na stację paliw. Nie należy się bać że auto pokazuje 0 km do przejechania na zbiorniku paliwa. Ja po opuszczeniu dilera miałem 6 litrów.

p.s. od siebie dodam że koniecznie należy wyjechać na autostradę i rozpędzić się do prędkości minimum ~130 km/h. Ja jak się okazało miałem fabryczną wadę felg(nie oryginalncyh, ale które kupiłem w salonie) która się przejawiała dopiero po 110 km/h - mocne wibraje auta
            O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

10. Modla sie zebys jak najszybciej przyjechal na przeglad, a potem kolejne oraz oczywiscie nigdy nie zglaszal nic na gwarancji, bo to tylko klopot
              Spritmonitor.de

Komentarz

• greg505
                L&K
                • 2013
                • 1239

w moim wypadku odpada rejestracja, salon zrobi to za mnie
                Black magic

Komentarz

• wozhd
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 103

W tym wypadku jesteś drugim właścicielem auta, ja wole być pierwszy/ym
                  O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez wozhd
                    osobno do Bolero (lub podobnego), inne mniej ważne broszury
                    Niech podadzą kod do radia ...bo 99% osób o tym zapomina, a to na pewno się przyda. Jak nie znają to niech się podepną pod kompa. Łaski nie robią, bo potem będziesz płacił...
                    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Fredy.PW
                      Rider
                      • 2013
                      • 376
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                      Zamieszczone przez wozhd
                      osobno do Bolero (lub podobnego), inne mniej ważne broszury
                      Niech podadzą kod do radia ...bo 99% osób o tym zapomina, a to na pewno się przyda. Jak nie znają to niech się podepną pod kompa. Łaski nie robią, bo potem będziesz płacił...
                      z zestawu pytań niemądrych: a do czego jest potrzebny ten kod do radia...?
                      Pzdr
                      Pzdr, Fredy
                      Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• zajas
                        Rider
                        • 2009
                        • 631

Zamieszczone przez Fredy.PW
                        jak by Cie naszła ochota wymiany radia na inne to radio z kodem ma lepsze "notowania" niż takie bez kodu

Komentarz

• ruta82
                          Classic
                          • 2013
                          • 22

Zamieszczone przez zajas
                          jak by Cie naszła ochota wymiany radia na inne to radio z kodem ma lepsze "notowania" niż takie bez kodu
                          A czasem przy odlaczaniu akumulatora nie potrzeba po nowym podlaczeniu wklepac kodu? Nie wiem jak w skodzie to wyglada ale w focusie trzeba bylo wbic kod zeby radyjko zaczelo funkcjonowac.

Komentarz

• greg505
                            L&K
                            • 2013
                            • 1239

Zamieszczone przez wozhd
                            W tym wypadku jesteś drugim właścicielem auta, ja wole być pierwszy/ym
                            zle sie wyrazilem :P
                            robia rejestracje na mnie z upowaznieniem
                            Black magic

Komentarz

• elektrykprosty
                              Rider
                              • 2013
                              • 311

Zamieszczone przez ruta82
                              Zamieszczone przez zajas
                              A czasem przy odlaczaniu akumulatora nie potrzeba po nowym podlaczeniu wklepac kodu? Nie wiem jak w skodzie to wyglada ale w focusie trzeba bylo wbic kod zeby radyjko zaczelo funkcjonowac.
                              w MQB żadnego kodu do radia nie ma. Przynajmniej dostępnego dla użytkownika.
                              Radio, podobnie jak inne podzespoły, jest automatycznie sprawdzane pod kątem zgodności kodu. Przy uruchomieniu i później też.
                              Mam nadzieję, że ostudzi to zapędy złodziei komponentów nowej skody.

Komentarz

• Bomber
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 226

W moim wypadku odbiór trwał może 5 min . Zobaczyłem czy jest to co miało być (a z tego salonu zawsze bierzemy auta) i wyjechałem :lol: . Jakby coś miało odpaśc to by odpadło. Oczywiście , bardzo uprzejmie, chciano mi zaprezentować co i jak działa ale podziękowałem (od tego jest instrukcja). Poprosiłem tylko aby mi pokazali jak sparować telefon , spytałem gdzie najbliższa stacja benzynowa , podziękowałem i w drogę , na spotkanie. Samochód oblokałem tak naprawdę 2 dni później bo nie miałem czasu. Ot tyle mojej historii z odbioru auta. Nie różniło się to od wcześniejszych odbiorów innych aut. Nie ma w tym jakiejś specjalnej filozofii :szeroki_usmiech. Taki większy zakup . Doktoryzować się nie trzeba
                                Pozdrawiam,

Bomber

Komentarz

• greg505
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1239

Skoro zaczalem ten watek, to moze opisze jak to u mnie wygladalo.
                                  Dostalem w zeszly piatek telefon, ze autko przyjedzie w poniedzialek, a wiec umowilismy sie na podpisanie papierkow.
                                  W pn, przy mnie auto zjechalo z lawety, sprawdzilismy czy wyposazenie zgadza sie z zamowieniem. Podpisalem tez upowaznienie zeby salon zarejestrowal auto w moim imieniu.
                                  Po 3 dniach umowilismy sie na odbior, podczas ktorego dostalem kopie zerowego przegladu, pogodladalem, ubezpieczylem, dostalem krotka instrukcje co i jak, no i wyjechalem z salonu. 8)
                                  Black magic

Komentarz

• Piszsuchy
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 9

Skoro zaczalem ten watek, to moze opisze jak to u mnie wygladalo.
                                    Dostalem w zeszly piatek telefon, ze autko przyjedzie w poniedzialek, a wiec umowilismy sie na podpisanie papierkow.
                                    W pn, przy mnie auto zjechalo z lawety, sprawdzilismy czy wyposazenie zgadza sie z zamowieniem. Podpisalem tez upowaznienie zeby salon zarejestrowal auto w moim imieniu.
                                    Po 3 dniach umowilismy sie na odbior, podczas ktorego dostalem kopie zerowego przegladu, pogodladalem, ubezpieczylem, dostalem krotka instrukcje co i jak, no i wyjechalem z salonu. 8)
                                    Prowdopodobnie moja czarna 1.4 TSi jechała z twoją bo również dostałem tel w zeszły piątek że będzie w poniedziałek i czekała na mnie....a w czwartek odebrałem ))))
                                    O3 1.4 TSi Elegance Amazing..
                                    Poprzednio SIGNUM

Komentarz

• greg505
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1239

odbierales na Zakopianskiej?
                                      Black magic

Komentarz

• orzel720
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 2274
                                        • Superb III (3V3)

greg505, kto wam sprzedawał w Interauto? Pan K. Ostafin kier. Sprzedaży? Jak tak to wydaje sie OK. Ja na odbior pojechałem z listą punktow do sprawdzenia sciągnięta z forum.... Przydała się

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

greg505, szybkie to 1.8 ?
                                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• greg505
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1239

Zamieszczone przez leszekmw
                                            greg505, szybkie to 1.8 ?
                                            Bardzo szybkie powyzej 4k rpm :twisted:
                                            Ponizej bardzo ekonomiczne :P

[ Dodano: Nie 03 Lis, 13 20:51 ]
                                            Zamieszczone przez orzel720
                                            greg505, kto wam sprzedawał w Interauto? Pan K. Ostafin kier. Sprzedaży? Jak tak to wydaje sie OK. Ja na odbior pojechałem z listą punktow do sprawdzenia sciągnięta z forum.... Przydała się
                                            Tak, wlasnie on
                                            Black magic

Komentarz

• orzel720
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 2274
                                              • Superb III (3V3)

greg505, ja go postrzegam jako "siła spokoju"

Komentarz

• mario
                                                Drive
                                                • 2007
                                                • 42

Czy felgi stalowe 15'' z O II pasują do O III ? ...na oryginalnej feldze z O II ET jest 47,natomiast książka obsługi z O III pisze o ET 43 ...dzwoniąc do ASO "Interauto" powiedziano mi, że nie pasują,natomiast ASO Śliwka,że mogą być...rozstaw w II i III jest 5*112 a 4 mm w ET nie robi zbytniej różnicy :roll:

Komentarz

• maciekmacc
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 37

mario - na przód Ci nie wejdą jeżeli masz 1,8 tsi, min 16", pasowałem już u siebie.
                                                  Octavia 1,8 TSI Elegance + Amazing + Sunset + Chrom + Dynamic + LED

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=73485

Komentarz

Pracuję...