ja miałem 1,9 TDI w Octavii 2 i nie narzekałem, super autko było
2.0 TDI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwuuu..to trochę zabolało..
sporo w porównaniu do superba..
wiem że się spieszyłeś z zakupem , ale coś innego w takiej kasie ? no może z gorszym wypasem..
Myslalem o Superbie, ale nie moglem znalezc dla siebie tego co chcialem z homologacja N1, a tez jeszcze nie wiedzialem, ze mozna bedzie korzystac z odpisu miesiac dluzej, a nie tylko od konca lutego. Pewnie wtedy zamowilbym Superba bo zdazyli by go zrobic. No coz
W Superbie jest prawie ten sam silnik. W Passacie jest o 7 KM mocniejszy i ma 30 Nm wiecej, ale to w sumie detal.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nikolakisZamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Przebieg 14.000km i pierwsza dolewka oleju...
Zapaliła sie kontrolka i komunikat, przejechałem jeszcze jakies 3km kupiłem na Stacji olej dolarem jakies 300ml i jest OK.
Ciekawy jestem jak w dalszym użytkowaniu bedzie sie sprawować....robię miesięcznie 6-7tys dosc duzo autostrad gdzie prędkość mam powyżej 200km/h... Szkoda ze DSG nie ma 7 biegów, wtedy spadłyby obroty przy dużych prędkościach....Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nikolakisMichal83,czy możesz podać jakie masz średnie spalanie, bo naszemu koledze z forum o3 RS tdi z boksem na dachu na autostradzie pali 5,0?
Moje średnie spalanie z ostatnich 8.000km. To 7.4L ( jeżdzę dosc dynamicznie )
5.0L mozliwe jest raczej przy prędkościach 90-100km/h.Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez Enriquezkogoś kto rozważa zakup 2.0 TDI raczej nie przekonasz do 1.4 TSI ... z różnych względów :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Naklepalem swoim TDI przez 6 tygodni 5500 km od nowosci. Od nowosci tez nie resetowalem kompa i mam takie oto statystyki:
1/ srednie spalanie: 7.1 l/100 km
2/ srednia predkosc: 80 km/h
Wiekszosc jazdy byla robiona w trasie, 50% po Niemcowni przy prekosciach 160-200 km/h.
Jak wiem, niektorzy maja w swoich TSI mniejsze spalanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSTez kompa nie resetowalem od momentu odbioru samochodu. Ja mam 4700km w 5 tygodni nagonione z czego 800km na Mazowsze i z powrotem, reszta to scisly GOP. Spalanie 7,7l/100km, a spokojnie "ósemeczkę" moglbym wykrecicJaro102 w rs tdi robi trase austria-warszawa z trumną na dachu, średnią prędkością 100km/h i spalanim 5 litrów. Co o tym myślisz?
Komentarz
-
Komentarz