ja miałem 1,9 TDI w Octavii 2 i nie narzekałem, super autko było
2.0 TDI
Zwiń
X
-
No troche zabolalo, zwlaszcza, ze placilem gotowka. Ale z tej kwoty VAT jest do zwrotu + jednorazowa amortyzacja -- w tym polroczu wroci do mnie prawie 50 000 PLN.Zamieszczone przez leszekmwuuu..to trochę zabolało..
sporo w porównaniu do superba..
wiem że się spieszyłeś z zakupem , ale coś innego w takiej kasie ? no może z gorszym wypasem..
Myslalem o Superbie, ale nie moglem znalezc dla siebie tego co chcialem z homologacja N1, a tez jeszcze nie wiedzialem, ze mozna bedzie korzystac z odpisu miesiac dluzej, a nie tylko od konca lutego. Pewnie wtedy zamowilbym Superba bo zdazyli by go zrobic. No coz
W Superbie jest prawie ten sam silnik. W Passacie jest o 7 KM mocniejszy i ma 30 Nm wiecej, ale to w sumie detal.
Komentarz
-
-
Najlepiej będzie jak sam napiszesz o swoich wrażeniach. Sugerując się przeczytanymi tutaj opiniami, zaczniesz odnajdywać wady których nigdy byś sam nie wykrył.Zamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.
Komentarz
-
-
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech so true :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechZamieszczone przez nikolakisNajlepiej będzie jak sam napiszesz o swoich wrażeniach. Sugerując się przeczytanymi tutaj opiniami, zaczniesz odnajdywać wady których nigdy byś sam nie wykrył.Zamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
teraz to chyba a późno pytać ... :diabelski_usmiechZamieszczone przez Maksym1989Witam wszystkich. piszę pierwszy raz ponieważ mam już jutro odebrać swoją O3 kombi i mam pytanko na temat silnika 2.0 150km. Jakie są wasze wrażenia z jazdy tj. dotyczące całego auta jak i pod zespołów.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Przebieg 14.000km i pierwsza dolewka oleju...
Zapaliła sie kontrolka i komunikat, przejechałem jeszcze jakies 3km kupiłem na Stacji olej dolarem jakies 300ml i jest OK.
Ciekawy jestem jak w dalszym użytkowaniu bedzie sie sprawować....robię miesięcznie 6-7tys dosc duzo autostrad gdzie prędkość mam powyżej 200km/h... Szkoda ze DSG nie ma 7 biegów, wtedy spadłyby obroty przy dużych prędkościach....Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nikolakisMichal83,czy możesz podać jakie masz średnie spalanie, bo naszemu koledze z forum o3 RS tdi z boksem na dachu na autostradzie pali 5,0?
Moje średnie spalanie z ostatnich 8.000km. To 7.4L ( jeżdzę dosc dynamicznie )
5.0L mozliwe jest raczej przy prędkościach 90-100km/h.Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
-
w firmie w której pracowałem auta były w najmie długoterminowym i tam z kalkulacji wychodziło, że miesięczna rata za diesla jest niższa niż za benzynę. Wynikało to z prognozowanej utraty wartości po 3 latach i przejechaniu 200 000 km. Podobno diesla z takim przebiegiem łatwiej sprzedać i można dostać, wiecej pieniędzy niż za tańszą w zakupie benzynę. Osobiście bardzo jestem ciekaw tego 1,4 tsi, do prywatnego użytku pewnie bym się skusił. Ciekawe, kiedy firmy zaczną je kupować dla swoich PH?Zamieszczone przez Enriquezkogoś kto rozważa zakup 2.0 TDI raczej nie przekonasz do 1.4 TSI ... z różnych względów :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Naklepalem swoim TDI przez 6 tygodni 5500 km od nowosci. Od nowosci tez nie resetowalem kompa i mam takie oto statystyki:
1/ srednie spalanie: 7.1 l/100 km
2/ srednia predkosc: 80 km/h
Wiekszosc jazdy byla robiona w trasie, 50% po Niemcowni przy prekosciach 160-200 km/h.
Jak wiem, niektorzy maja w swoich TSI mniejsze spalanie
Komentarz
-
-
Jacek to coś masz chyba nie tak z silnikiem albo Ci zamontowali tsiZamieszczone przez JacekRSTez kompa nie resetowalem od momentu odbioru samochodu. Ja mam 4700km w 5 tygodni nagonione z czego 800km na Mazowsze i z powrotem, reszta to scisly GOP. Spalanie 7,7l/100km, a spokojnie "ósemeczkę" moglbym wykrecic
Jaro102 w rs tdi robi trase austria-warszawa z trumną na dachu, średnią prędkością 100km/h i spalanim 5 litrów. Co o tym myślisz?
Komentarz
-
Komentarz