jak tam spot się udał ? Szkoda że nie mogłem Was odwiedzić Dziś sąsiad dostał nową czerwoną O III w combi nie powiem ładnie się prezentuję chyba będę go musiał zapisać do Clubu :diabelski_usmiech
Czy ona też jest w wersji polskiej ?Jaka to jest Europa Wschodnia czy Zachodnia ? Czy mogę zainstalować ją na zwykłej karcie SD czy muszę sformatować poprzednią tj. oryginalną ?
Update zawiera wszystkie wersje jezykowe, w tym Polski oczywiscie.
Karte zalecam formatowac do FAT-32, karta musi byc minium 32GB wazne aby nie bylo na karcie nic innego niz update. Kazdy plik ktory jest poza tymi z update powoduje ze sie on nie wgra. Sam mialem problem na MAC-u gdzie na karcie zostaly jakies ukryte foldery po otworzeniu karty.
Czy update jest tylko do Columbusów w O3, czy jest również kompatybilny z Columbusami montowanymi w O2?
Mój Columbus to 3T0035680K.
Czy mogę w nim zaktualizować mapy na te ściągnięte ze strony podanej w linku?
według strony skoda-auto.com jest to update dla columbusow oraz inna wersja dla amundsena ale tylko dla nowej Octavi. To sa nowe uzadzenia i chyb ana starym kolumbusie nie pojdzie.
A tak przy okazji wiecie może jaką maksymalnie dużą karte SD odczyta czytnik?
Sam sie zastanawialem ale w instrukcji nie ma podanej maksymalnej wielkosci - moze przeczyta wszystkie dostepne. Ja kupilem 32GB - mniej i tak nie moze byc bo upadte tyle potrezbuje a z 64GB nie bede ryzykowal
Update potrzebuje około 6,58 GB- więc na moją oryginalną kartę wszedł.
Właśnie wgrałem nową mapę - samo wgrywanie banalnie proste:
1. Wyciągasz kartę SD
2. Odblokowujesz ją
3. Kasujesz pliki na niej znajdujące się ( najlepiej zrób kopię zapasową )
4. Ściągnięty plik rozpakowujesz i kopiujesz z powrotem na kartę SD.
5. Zamykasz kartę tj. przesuwasz ten mały plasticzek
6. Wkładasz kartę SD do swojego czytnika w samochodzie
Gotowe !!!
Nawigacja w j. polskim, żadne z wcześniej dodanych punktów tj. moich celów nie kasuje się.
Sprawdzona wersja: 2014/2015.
Tylko śmigać i to za darmo a nie pewnie jak skoda chce około 1000 zł.
Update potrzebuje około 6,58 GB- więc na moją oryginalną kartę wszedł.
Właśnie wgrałem nową mapę - samo wgrywanie banalnie proste:
1. Wyciągasz kartę SD
2. Odblokowujesz ją
3. Kasujesz pliki na niej znajdujące się ( najlepiej zrób kopię zapasową )
4. Ściągnięty plik rozpakowujesz i kopiujesz z powrotem na kartę SD.
5. Zamykasz kartę tj. przesuwasz ten mały plasticzek
6. Wkładasz kartę SD do swojego czytnika w samochodzie
Gotowe !!!
Nawigacja w j. polskim, żadne z wcześniej dodanych punktów tj. moich celów nie kasuje się.
Sprawdzona wersja: 2014/2015.
Tylko śmigać i to za darmo a nie pewnie jak skoda chce około 1000 zł.
Pozdrawiam i miłego użytkowania.
SP. Podziękowania dla MAQIO
wojtek piotr - nie mowisz o updatecie Columbusa tylko Amundsena ? Bo w columbusie sam plik ktory sciagasz ma 17GB a karty w columbusie nie ma (mapy sa wgrane na urzadzenie)
Amundsena tak apropo to jestem ciekaw czy same w sobie czyms te nawigację się różnią? Mnie w skodzie poinformowano że jeżeli chodzi o mapy i dokładność to nie.
Niby tak ale podczas zakupu swojej OIII pytałem w salonie o różnice Amundsena i Columbus niby mapy tj nawigację te same
Chyba nie wierzysz we wszystko co Ci w salonie mówią? Ja jak pytałem o różnice miedzy nawigacjami to poza większym ekranem nic nie potrafili powiedzieć, musiałem sobie sam wygooglać. Ogólnie to jestem zwiedzony poziomem wiedzy na temat sprzedawanych aut w salonach. I nie mówię tu tylko i wyłącznie o skodzie.
nokius czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi mapami które dostaliśmy w salonie (i nie chodzi mi że zaktualizowane są np adresy itd) tylko np o jakość map itp
bo mam zamiar się wziąć dzisiaj/jutro za aktualizację
Zamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
A może mi ktoś sprawdzić czy w nowej wersji jest droga S3 z Gorzowa do Międzyrzecza.
mÓj samochód był produkowany z końcem maja i zastanawiam się czy ma stare mapy czy nowe. A tej drogi jeszcze nie mam.
A może mi ktoś sprawdzić czy w nowej wersji jest droga S3 z Gorzowa do Międzyrzecza.
mÓj samochód był produkowany z końcem maja i zastanawiam się czy ma stare mapy czy nowe. A tej drogi jeszcze nie mam.
Sparwdz wersje map - moja byla produkowana maj/czerwiec i mam mapy w wersji z koncowka 86 - njanowsze sa 88 wiec sa juz nowsze. Mam juz na karcie je przygotowane i ktoregos dnai zapuszcze update.
Komentarz