RS TSI - spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamwo
    Rider
    • 2011
    • 359

Ja ost autostrada zrobiłem 130 km i 70 powiatowymi drogami, w sumie z 200 km wyszło 11.6. Na autostradzie było szybko ale ze stałą prędością (mały ruch), w mieście nie udało mi się zejśc poniżej 10,5. Długookresowe średnie koło 13 l. Owszem rs pali przy 80 jakies 4,5-5 litrów na chwilowym, na płaskim, jak dojdą górki zrobi się pewnie coś pod 6 litrów, ale do tego wystarczy 1.2 85 koni a nie rs.
    RS Stage 2 335/450

Komentarz

• szplukasz
      Ambiente
      • 2013
      • 111

Podsumowując Wasze wyniki spalania można stwierdzić tylko że jedni kupili RS tsi żeby szybko jeździć, a drudzy żeby mieć szybki samochód (średnie spalanie od 8 do 13 litrów)

Komentarz

• Dig Dug
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1306
        • Seat

szplukasz, Ja patrzę zawsze pod górne rejestry. Jak auto pali średnio wg. różnych użytkowników do powiedzmy 12-13 litrów, to wiem jak ja jeźdżę i przyjmuję, że mi nie weźmie więcej jak te 13. Mnie to nie przeraża i wiem, że auto dla mnie. A jak wyjdzie mniej to spoko.

Tak pod siebie spodziewam się spalania w 1.4tsi średnio 8 l/100km, a w 1.8tsi mógłbym się spodziewać 9-10 litrów patrząc na swój rodzaj użytkowania. Z nowu 1.2 TSi spalił by mi tyle co teraz F2, a mniej na autostradzie. I już wiem, co mnie zadowoli.
        Była O1 jest F2.

Komentarz

• Infoludek
          Drive
          • 2014
          • 75

Pare dni temu w tvn turbo było porównanie rs do zwykłej o3 , podsumowanie było tego typu

Osoby które kupują rs napewno nie patrzą na każda wydana złotówkę i kupują ja tylko po to żeby odróżnić sie o x % populacji jezdzacymi zwykłymi skodami no i miec szybko skode ...i coś w sumie w tym jest

Komentarz

• Maliniak
            Ambiente
            • 2014
            • 109
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja bym to jednak zawezil do wersji TSI, bo kupujacy TDI z pewnoscia juz te zlotowki przeliczaja, a mimo to chca sie wyrozniac

Moja 1.8 pali srednio 9-10 w miescie i czuje sie z tym ok. Tym bardziej, ze na wiosne/lato bedzie jeszcze mniej. Nie mowiac o tym, ze moj Passat B5 1.8T palil 12

Komentarz

• lemoncjo
              Drive
              • 2013
              • 78
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

mi się wczoraj nie udało dojechać na jednym baku z Warszawy do Sopotu co mnie mocno zirytowało... ale auto i tak jest fajne
              O3 RS tsi & e92 M3

Komentarz

• Jak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.

Jak założyć mechaniczną szperę do O3 RS to temat zdycha, ale filozofii ile pali ten samochód nabiło się na 12 stron. Było sobie octaviaclub.pl, teraz jest octaviaclub.forum.gazeta.pl

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

namo, sorry za ot

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• LUKI, wiesz, że nie o to mi chodzi.

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

namo, przecież wiem
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Dig Dug
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1306
                        • Seat

namo, Auto za młode, zebyś oczekiwał każdej odpowiedzi ot tak. Trzeba było zostac z O2 to wiedziałbyś wszystko. 8)

Poza tym ktoś pierwszy musi manuala zrobić, a może to ty tym razem. :?:
                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• mac_aaron
                          Elegance
                          • 2012
                          • 984
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez namo
                          Jak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.

Jak założyć mechaniczną szperę do O3 RS to temat zdycha, ale filozofii ile pali ten samochód nabiło się na 12 stron. Było sobie octaviaclub.pl, teraz jest octaviaclub.forum.gazeta.pl
                          Piszesz nie na temat w wątku, który Cię nie interesuje i narzekasz, że syf na forum. Zluzuj chłopie.

Komentarz

• Tippo
                            L&K
                            • 2009
                            • 1349
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Tak czytam ten temat i nie jest zle, moje 4x4 tsi , program na 217km i pali ok 10-11 w miescie lub przy deptaniu, zalezy glownie to od temperatury i pogody, ciekaw jestem spalania 2.0tsi z 4x4 ale takie cuda tylko w golfie i audi...

Zamieszczone przez mac_aaron
                            Piszesz nie na temat w wątku, który Cię nie interesuje i narzekasz, że syf na forum. Zluzuj chłopie.
                            Znow pojdzie na wakacje

Komentarz

• Tippo, temat dotyczy spalania w RS TSI trzeciej generacji patrząc po dziale umieszczenia. Tutaj jest dział dla ciebie.

Komentarz

• marek106
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 221

Zamieszczone przez namo
                                Jak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.

Ja to widzę tak. Robisz 10 000 km rocznie,więc nie jesteś w stanie zrozumieć osoby która robi 5 czy 6 razy tyle co Ty.

Zakładanie szpery do O3? Ciekawe po co, jak nawet esp nie da się wyłączyć. A biorąc pod uwagę sportową jazdę to raczej dużo większy problem niż problem trakcji.

Poza tym jak chcesz się w takie rzeczy bawić to kup rajdówkę, zrób licencję i wypowiadaj się na takch forach. Za chwilę będziesz płakał,że na tym forum nikt jeszcze klatki do octy nie włożył.

Na razie kupiłeś Octe RS, robisz sobie z nią zdjęcia i chcesz zakładać szperę jakbyś miał pobić czas Golgota-Biały Krzyż w kategorii N-grupowa Octavia.

I jeszcze profilowe z twarzą na tle octavii. Szeryf,Loeb i nie wiadomo co jeszcze w jednym :shock:

Fajnie z siebie robić cwaniaka na forum, gdzie są normalni użytkownicy samochodów. Ciekawe czy tak błyszczysz przy ludziach którzy całe pieniądzie wsadzają w motorsport,a nie w pseudo sportowe auto.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Pytanie kto kupuje RS w benzynie robiac 60kkm rocznie :shock:

Szpera w tym aucie nie musi byc zwiazana z checia jazdy rajdowka, tylko zniwelowania efektu mielenia jednym kolem jak tylko zaczyna byc wilgotno na drodze :szeroki_usmiech
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marek106
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 221

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Pytanie kto kupuje RS w benzynie robiac 60kkm rocznie :shock:

Szpera w tym aucie nie musi byc zwiazana z checia jazdy rajdowka, tylko zniwelowania efektu mielenia jednym kolem jak tylko zaczyna byc wilgotno na drodze :szeroki_usmiech
                                    Na przykład ja. Nie lubię takiego cwaniakowania osoby, która dziennie robi mniej kilometrów niż ja jak idę się przebiec. Poza tym już przy 30 000 można się zastanawiać czy tsi czy tdi. I po to jest forum żeby spytać. A tu jeden fifarafa się wymądrza,że nie wypada pytać o spalanie.

A wsadzanie szpery? Gaz to nie przycisk. Poza tym ciężko tu wymagać od ludzi,żeby takie rzeczy ogarniali. Akurat całe esp to 3 razy większy problem niż jakieś problemy z trakcją

Komentarz

• marek106, kupiłem O 3 RS w TSI żeby zbliżyć się do efektu przyśpieszenia (wciskania w fotel) jaki kiedyś doświadczyłem w Audi S8 4.2 Quattro. Na Audi hajsu brak więc może coś da się pokombinować.

Na początek pójdą koła 19/20 cali z szeroką gumą oraz program od comsport. Nawet bez tego kopnięcie w plecy jest w miarę satysfakcjonujące ale występuje uślizg kół na który szpera by poradziła.

Na takie tematy powinno się dyskutować w kontekście RS a nie spalania i obecności tylnej wycieraczki.

Komentarz

• marek106
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 221

Nikt nie moze na takim forum mowic innym o czym nalezy pisac w kontekscie danego samochodu.

Komentarz

• szplukasz
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 111

Namo jak już tyle napisałeś w tym wątku to napisz coś na temat. Będę wdzięczny jak podasz swoje średnie spalanie. Może wydawać Ci się to dziwne ale mnie to bardzo ciekawi. Nie chcę żałować wyboru

Komentarz

• metrotest
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 506
                                            • Volkswagen
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez namo
                                            marek106, kupiłem O 3 RS w TSI żeby zbliżyć się do efektu przyśpieszenia (wciskania w fotel) jaki kiedyś doświadczyłem w Audi S8 4.2 Quattro. Na Audi hajsu brak więc może coś da się pokombinować.
                                            Fajne . Naprawdę. Cóż takiego brzmienia silnika już nie będzie, ale spalanie za to niższe.
                                            Znajomy jeździł kiedyś S-em i zachwalał choć swoje paliło. Ja nie zapomnę brzmienia i osiągów Mitsubishi 3000GT :P

Zastanawiam się tylko czy lepszego wciskania w O3 RS nie byłoby ze skrzynią ręczną? Tak czy owak wkrótce będzie jeszcze mocniejsza O3 RS ok. 280km.

Komentarz

• szplukasz, proszę, tutaj masz. RS-ka bardzo próbuje być oszczędna dlatego trzeba dobrze dawać do pieca żeby nie było wstydu ze spalaniem poniżej 10 L/100 km.

metrotest, podobno jest but w plecy w manualu ale wciskania nie sądzę żebyś doświadczył. Jak ta mocniejsza RS będzie miała mechaniczną szperę to będzie crtl+c i crtl+v.

Komentarz

• Sebastian75
                                                Elegance
                                                • 2013
                                                • 912

Namo,

Leona CUprę 280 trzeba było kupić - kasa porównywalna, a masz 1s mniej do setki - tylko 5,9

Lub za rok kup Golfa 400 - 3,9. Moim zdaniem to autko zrobi furorę...

Komentarz

• metrotest
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 506
                                                  • Volkswagen
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez namo
                                                  podobno jest but w plecy w manualu ale wciskania nie sądzę żebyś doświadczył. Jak ta mocniejsza RS będzie miała mechaniczną szperę to będzie crtl+c i crtl+v.
                                                  Możesz doprecyzować? Uczucie wciskania w fotel będzie lepsze w manualu czy w DSG /nie chodzi mi o pomiar/? Czy może z innych powodów wybrałeś DSG?

Pytam bo miałem ostatnio jazdę próbna VW Golf GTI DSG i jakoś tak słabo wciskało. A manualem /O3 RS lub GTI/ nie ma się gdzie przejechać.

[ Dodano: Sob 03 Sty, 15 23:41 ]
                                                  Zamieszczone przez Sebastian75
                                                  Namo,

Leona CUprę 280 trzeba było kupić - kasa porównywalna, a masz 1s mniej do setki - tylko 5,9

Lub za rok kup Golfa 400 - 3,9. Moim zdaniem to autko zrobi furorę...
                                                  Seat niestety odstaje jakością wykonania od O3 nie mówiąc już o VW.

Komentarz

• Sebastian75
                                                    Elegance
                                                    • 2013
                                                    • 912

metrotest,

aż tak Cupra odstaje? Pytam, bo nie oglądałem, ani nie jechałem....

Ale 400tka będzie niezła - musisz przyznać - http://moto.onet.pl/aktualnosci/volk...kin-2014/8d1cv

[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 00:18 ]
                                                    A co do GTI i Octavii...

Octavia według Autocentrum jest lepsza aż o 0,5s ! - http://www.autocentrum.pl/filmy/nasz...ion-0-100-kmh/

I przyznam, że nie wiem, co mam o tym myśleć, bo wynik jest o 0,9 lepszy od cennikowych wartości....

Komentarz

Pracuję...