Ja ost autostrada zrobiłem 130 km i 70 powiatowymi drogami, w sumie z 200 km wyszło 11.6. Na autostradzie było szybko ale ze stałą prędością (mały ruch), w mieście nie udało mi się zejśc poniżej 10,5. Długookresowe średnie koło 13 l. Owszem rs pali przy 80 jakies 4,5-5 litrów na chwilowym, na płaskim, jak dojdą górki zrobi się pewnie coś pod 6 litrów, ale do tego wystarczy 1.2 85 koni a nie rs.
RS TSI - spalanie
Zwiń
X
-
szplukasz, Ja patrzę zawsze pod górne rejestry. Jak auto pali średnio wg. różnych użytkowników do powiedzmy 12-13 litrów, to wiem jak ja jeźdżę i przyjmuję, że mi nie weźmie więcej jak te 13. Mnie to nie przeraża i wiem, że auto dla mnie. A jak wyjdzie mniej to spoko.
Tak pod siebie spodziewam się spalania w 1.4tsi średnio 8 l/100km, a w 1.8tsi mógłbym się spodziewać 9-10 litrów patrząc na swój rodzaj użytkowania. Z nowu 1.2 TSi spalił by mi tyle co teraz F2, a mniej na autostradzie. I już wiem, co mnie zadowoli.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Pare dni temu w tvn turbo było porównanie rs do zwykłej o3 , podsumowanie było tego typu
Osoby które kupują rs napewno nie patrzą na każda wydana złotówkę i kupują ja tylko po to żeby odróżnić sie o x % populacji jezdzacymi zwykłymi skodami no i miec szybko skode ...i coś w sumie w tym jest
Komentarz
-
-
namo
Jak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.
Jak założyć mechaniczną szperę do O3 RS to temat zdycha, ale filozofii ile pali ten samochód nabiło się na 12 stron. Było sobie octaviaclub.pl, teraz jest octaviaclub.forum.gazeta.pl
Komentarz
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
namo
-
namo, przecież wiemkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez namoJak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.
Jak założyć mechaniczną szperę do O3 RS to temat zdycha, ale filozofii ile pali ten samochód nabiło się na 12 stron. Było sobie octaviaclub.pl, teraz jest octaviaclub.forum.gazeta.pl
Komentarz
-
-
Tak czytam ten temat i nie jest zle, moje 4x4 tsi , program na 217km i pali ok 10-11 w miescie lub przy deptaniu, zalezy glownie to od temperatury i pogody, ciekaw jestem spalania 2.0tsi z 4x4 ale takie cuda tylko w golfie i audi...
Zamieszczone przez mac_aaronPiszesz nie na temat w wątku, który Cię nie interesuje i narzekasz, że syf na forum. Zluzuj chłopie.
Komentarz
-
-
namo
-
Zamieszczone przez namoJak chcesz się dowiedzieć jak zdjąć zderzak przedni w O3 RS to nie ma komu pisać ale filozofów piszczących trzynastozgłoskowcami w ostatnim roku przybyło na potęgę.
Zakładanie szpery do O3? Ciekawe po co, jak nawet esp nie da się wyłączyć. A biorąc pod uwagę sportową jazdę to raczej dużo większy problem niż problem trakcji.
Poza tym jak chcesz się w takie rzeczy bawić to kup rajdówkę, zrób licencję i wypowiadaj się na takch forach. Za chwilę będziesz płakał,że na tym forum nikt jeszcze klatki do octy nie włożył.
Na razie kupiłeś Octe RS, robisz sobie z nią zdjęcia i chcesz zakładać szperę jakbyś miał pobić czas Golgota-Biały Krzyż w kategorii N-grupowa Octavia.
I jeszcze profilowe z twarzą na tle octavii. Szeryf,Loeb i nie wiadomo co jeszcze w jednym :shock:
Fajnie z siebie robić cwaniaka na forum, gdzie są normalni użytkownicy samochodów. Ciekawe czy tak błyszczysz przy ludziach którzy całe pieniądzie wsadzają w motorsport,a nie w pseudo sportowe auto.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPytanie kto kupuje RS w benzynie robiac 60kkm rocznie :shock:
Szpera w tym aucie nie musi byc zwiazana z checia jazdy rajdowka, tylko zniwelowania efektu mielenia jednym kolem jak tylko zaczyna byc wilgotno na drodze :szeroki_usmiech
A wsadzanie szpery? Gaz to nie przycisk. Poza tym ciężko tu wymagać od ludzi,żeby takie rzeczy ogarniali. Akurat całe esp to 3 razy większy problem niż jakieś problemy z trakcją
Komentarz
-
-
namo
marek106, kupiłem O 3 RS w TSI żeby zbliżyć się do efektu przyśpieszenia (wciskania w fotel) jaki kiedyś doświadczyłem w Audi S8 4.2 Quattro. Na Audi hajsu brak więc może coś da się pokombinować.
Na początek pójdą koła 19/20 cali z szeroką gumą oraz program od comsport. Nawet bez tego kopnięcie w plecy jest w miarę satysfakcjonujące ale występuje uślizg kół na który szpera by poradziła.
Na takie tematy powinno się dyskutować w kontekście RS a nie spalania i obecności tylnej wycieraczki.
Komentarz
-
Zamieszczone przez namomarek106, kupiłem O 3 RS w TSI żeby zbliżyć się do efektu przyśpieszenia (wciskania w fotel) jaki kiedyś doświadczyłem w Audi S8 4.2 Quattro. Na Audi hajsu brak więc może coś da się pokombinować.
Znajomy jeździł kiedyś S-em i zachwalał choć swoje paliło. Ja nie zapomnę brzmienia i osiągów Mitsubishi 3000GT :P
Zastanawiam się tylko czy lepszego wciskania w O3 RS nie byłoby ze skrzynią ręczną? Tak czy owak wkrótce będzie jeszcze mocniejsza O3 RS ok. 280km.
Komentarz
-
-
namo
szplukasz, proszę, tutaj masz. RS-ka bardzo próbuje być oszczędna dlatego trzeba dobrze dawać do pieca żeby nie było wstydu ze spalaniem poniżej 10 L/100 km.
metrotest, podobno jest but w plecy w manualu ale wciskania nie sądzę żebyś doświadczył. Jak ta mocniejsza RS będzie miała mechaniczną szperę to będzie crtl+c i crtl+v.
Komentarz
-
Zamieszczone przez namopodobno jest but w plecy w manualu ale wciskania nie sądzę żebyś doświadczył. Jak ta mocniejsza RS będzie miała mechaniczną szperę to będzie crtl+c i crtl+v.
Pytam bo miałem ostatnio jazdę próbna VW Golf GTI DSG i jakoś tak słabo wciskało. A manualem /O3 RS lub GTI/ nie ma się gdzie przejechać.
[ Dodano: Sob 03 Sty, 15 23:41 ]
Zamieszczone przez Sebastian75Namo,
Leona CUprę 280 trzeba było kupić - kasa porównywalna, a masz 1s mniej do setki - tylko 5,9
Lub za rok kup Golfa 400 - 3,9. Moim zdaniem to autko zrobi furorę...
Komentarz
-
-
metrotest,
aż tak Cupra odstaje? Pytam, bo nie oglądałem, ani nie jechałem....
Ale 400tka będzie niezła - musisz przyznać - http://moto.onet.pl/aktualnosci/volk...kin-2014/8d1cv
[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 00:18 ]
A co do GTI i Octavii...
Octavia według Autocentrum jest lepsza aż o 0,5s ! - http://www.autocentrum.pl/filmy/nasz...ion-0-100-kmh/
I przyznam, że nie wiem, co mam o tym myśleć, bo wynik jest o 0,9 lepszy od cennikowych wartości....
Komentarz
-
Komentarz