Agamek12, hehe, dobre....i tak co najwyżej to na wykupienie t4 mogliby sobie pozwolić pewnie
Lakier akrylowy niemetalizowany.
Zwiń
X
-
Lakier akrylowy niemetalizowany.
Szukam opinii użytkowników na temat lakierów akrylowych Błękit Pacific niemetalizowany, Czerwień Corrida, Biel Candy niemetalizowany.
Czy jest na nich jakaś bezbarwna warstwa ochronna czy tylko kolor. Zwłaszcza przy płatnych kolorach. Jak wygląda taki lakier po myciu szczotką? Czy są na nich rysy?
Przy czerwieni nic nie pisze że nie jest niemetalizowany. Czyżby błąd w opisie czy faktycznie ten lakier jest jakiś inny.
Prosiłbym o jakieś zdjęcia auta zwłaszcza w czerwieni lub linki do stron.
-
-
Na obydwu Octaviach (3 i 2FL) mam biały candy. Lakier wydaje się ok, oczywiście po 3 latach użytkowania widać na nim rysy, ale na ojca Passacie (granatowy metalik, nazwy nie pamiętam) jest podobnie. Jest na nim na pewno bezbarwna warstwa ochronna, lakiernicy z ASO twierdzili że jeśli chodzi o rodzaj i ilość warstw to akryle w nowych Skodach/VW/etc. są takie same jak metaliki i perły - czy można im wierzyć, nie wiem. Moim zdaniem nie warto dopłacać 2tys. do metalizowanego lakieru jeśli któryś z podstawowych się podoba, ale to oczywiście indywidualna decyzja
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Re: Lakier akrylowy niemetalizowany.
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez TomaszWJak wygląda taki lakier po myciu szczotką? Czy są na nich rysy?
https://plus.google.com/photos/10884...281?banner=pwa
Komentarz
-
-
Ja mam biały amalfi niemetalizowany w audi,a wcześniej biel candy w skodzie. Rysują sie jak każde inne lakiery. Na białym lakierze ryski są mało widoczne ,to na plus.
Ten granat ze zdjęc musiał być traktowany porządną szczotą na myjniach mechanicznych. W metaliku też bedzie podobny efekt po takim myciu.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TREIw OIIFL miałem czarny i widac było małą ryske(nadal nie rozumiem dlaczegopodkład nie jest koloru lakieru) teraz w OIII mam biały zwykły i jestem bardzo zadowolony. Nie widze na nim zadnych rysek a samochód jest często myty.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
A kto myje samochod szczotka???? W PRL'u duze fiaty poldki maluchy sie tak mylo, a nie teraz!
Mam w stajni Giuliette czarny metalik i biel candy o3 i nie ma porownania jesli chodzi o utrzymanie lakieru w czystosci jak i estetycznosci. Na czarnym widac jak palcem sie dotknie mikro rysy, na bialym lakier wyglada w ch... Lepiej. Ktos powie, ze w Alfie jest lipny lakier.... Dodam, że mialem ibize 6L czarny metalik ibyl taki sam dramat z rysami itp itd. Wiem jedno, nigdy wiecej, czarnego, granatowego (tez mialem - seat leon) itp. A jak ktos chce auto myc szczotka, to niech sobie kupi egzemplarz niemalowany z karoseria z nierdzewki szczotkowanej. Zeby lakier wyblakl to tez trżeba sie temu przysluzyc. Na temat detailingu tez nie ma co sie rozwodzic, bo to wg mnie jedno ze zboczen wspolczesnosci, oczywiscie myje samochod z piana, gąbka, wycieram mikrofibra i co ktorys raz woskuje, ale wole spedzic czas z zona na innych przyjemnosciach"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSA kto myje samochod szczotka???? W PRL'u duze fiaty poldki maluchy sie tak mylo, a nie teraz!
Mam w stajni Giuliette czarny metalik i biel candy o3 i nie ma porownania jesli chodzi o utrzymanie lakieru w czystosci jak i estetycznosci. Na czarnym widac jak palcem sie dotknie mikro rysy, na bialym lakier wyglada w ch... Lepiej. Ktos powie, ze w Alfie jest lipny lakier.... Dodam, że mialem ibize 6L czarny metalik ibyl taki sam dramat z rysami itp itd. Wiem jedno, nigdy wiecej, czarnego, granatowego (tez mialem - seat leon) itp. A jak ktos chce auto myc szczotka, to niech sobie kupi egzemplarz niemalowany z karoseria z nierdzewki szczotkowanej. Zeby lakier wyblakl to tez trżeba sie temu przysluzyc. Na temat detailingu tez nie ma co sie rozwodzic, bo to wg mnie jedno ze zboczen wspolczesnosci, oczywiscie myje samochod z piana, gąbka, wycieram mikrofibra i co ktorys raz woskuje, ale wole spedzic czas z zona na innych przyjemnosciach
Komentarz
-
Komentarz