Ano czekamy na elektryka specjalistę
zakup nowej skody 1.4 tsi 140km
Zwiń
X
-
zakup nowej skody 1.4 tsi 140km
Witam was wszystkich
Mam zamiar kupic nową salonową skodę octavia 1.4 tsi 140km, ciułałem na nią parę lat za granicą ale w necie znalazłem info że te silniki są wadliwe i generują wielkie koszty po kilku tyś km, nie wiem co mam robic bo choruję na octavię od kilku lat ale jak ją kupię to zostane bez grosza
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez mac_aaronTo nie jest ten silnik, wadliwa była poprzednia generacja z Octavii 2 (122KM)
sorry za otkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Re: zakup nowej skody 1.4 tsi 140km
Ja jeżdżę wersją 1.4 Elegance. Jedyny minus jaki do tej pory wyszukałem to głośne zawieszenie. Wcześniej jeździłem focusem tam nie było słychać zawiasu. Co do silnika to po przejechaniu 24 tysięcy mogę powiedzieć jest bardzo dobry. Moment obrotowy dostępny od samego dołu, brak turbo dziury, stosunkowo nie duże spalanie.
Pozdr.
Komentarz
-
-
Ja może o samej octavii bo jezdzę autem z innym silnikiem, ale każdy kto do tej pory jechał jako pasażer jest bardzo mile zaskoczony, są to te same osoby co jeździły ze mną o2FL przeskok jak dla mnie jest bardzo duzy, w wersji od ambition z amazing środek wyglada fajnie. Kupuj bo konkurencja w tej cenie daje mniej oczywiście jeśli ma to byc zakup który cię nie rozczaruję to proponuje 4 lata gwarancji /120 tys km, nigdy nie wiadomo co się stanie.
Komentarz
-
-
Northeusz,
caxakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKINortheusz,
caxa
Pytałem, ponieważ zaciekawiło mnie, że w Audi zastosowali jakiś inny silnik...
Ja mam 125KM jednostkę od marca w audi i puki co wszystko ok. Ale to inna konstrukcja od tej 122KM. I w dodatku TFSI.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
progressowy, nie sraj ogniem, tylko napisz czy masz 8p czy 8v?
nigdzie nie masz wypisane jaki masz model, a tylko pretensje za nasze domysły...
BTW
8v w sedanie...a to zmienia postać rzeczykliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
nie wszyscy są tak zajebiści jak Ty...
nikt Ci nic nie wmawia - napisałem, że to są tylko nasze domysły...
CXSB jest produkowany od 09.2013 i jest na pasku
a wystarczyło tak napisać ehh
8l, 8p i 8v to są modele a3...
BTW
Northeusz, w takim razie jest to inny silnik niż CAXAkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIBTW
Northeusz, w takim razie jest to inny silnik niż CAXA
Ale jeśli to CAXA, to cóż....
grunt to świadomość co się kupuje i czym się jeździ
A wracając to tematu - nowe TSI chyba dobrze się sprzedają, ponieważ z O3 lub G7 które mam okazję widywać na ulicach większość to właśnie TSI. G7-ki TDI w zasadzie to widywałem tylko flotowe. Jednak przeznaczanie prawie całych oszczędności na nowy samochód to chyba nie ma sensu, nawet przy założeniu że nie będzie żadnych dodatkowych wydatków związanych z samochodem.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Całe oszczędności to pojęcie względne, bo czym różni się zakup auta za 20 tys czy 40 tys za całe oszczędności wobec zakupu za 80 tys zł. Zasadniczo to kwotą i ewentualnie pozostaje pytanie jak szybko doszliśmy do tych oszczędności. Bo jeśli ktoś oszczędzał 5 lat i kupił sobie auto za te 20-40 tys zł to znaczy, że ma małe pobory, albo duże wydatki i dla niego zakup za te 20-40 tys zł. to większe wyzwanie, wyrzeczenie niż zakup za 80 tys, ale zaoszczędzone w 2-3 lata lub nawet w tym samym okresie. Kolega raczej głodem przymierać nie będzie. Na pewno nie będzie miał wydatków na auto poza oponami zimowymi za 3-4 miesiące i paliwem na jazdy przez najbliższe lata. Do niego należy decyzja czy doszedł do tych oszczędności w miarę szybko i bezboleśnie, czy musiał spinać się przez lata. :|
PS. Czy mam rozumieć, że 125 KM wersje 1.4TSI są gorsze od wersji 140KM poprzez starszą technologie wykonania, projektową itp. ?? O mocy nie piszę i momencie, bo to wiadome.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WoshoZauwazyliscie ze sa O3 ktore maja czerowny znaczek TSI na klapie, moja nie ma i na wiekszosci jak patrzyłem nie ma.
Czy to jest na zyczenie, czy od 2015 roku modelowego?
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
Komentarz