O3 RS TDI 184KM vs O3 Combi 4x4 Elegance TDI 184KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ketivv
    L&K
    • 2011
    • 1155

Zamieszczone przez Himenek
    przy 55 nigdy Ci nie wrzuci 6tki , nie opowiadaj głupot, max to 5ka, 6tke chyba od 70 wrzuca
    nie mam już tego auta więc nie mam jak sprawdzić ale ile masz na liczniku przy 1100 obr/min na 6 biegu ?

ja miałem coś miedzy 55-60 km/h w Yeti TDI 4x4 DSG gdzie przełożenia są odrobinę krótsze

nie jest to żadna głupota tylko fakt, bo niestety 6 wbijał tak szybko i na tak niskich obrotach, że trzęsła się cała buda auta

Komentarz

• Himenek
      Rider
      • 2014
      • 412

dzisiaj sprawdzę, ale wiem, że poniżej 1,5 tys obrotów na 5tym biegu nie wrzuca 6tki, a przy 1100 obrotów jest gdzieś 70 km/h albo 72

Komentarz

• ketivv
        L&K
        • 2011
        • 1155

zdjęcie mojej byłej Yeti

6 w trybie D DSG wrzucało od 1100 obr/min

Komentarz

• Himenek
          Rider
          • 2014
          • 412

ok ale to wciąż 65 km/h a nie 55 jak pisałeś mi od 72 wrzuca, przed chwilą sprawdziłem

Komentarz

• krzyzakp
            L&K
            • 2013
            • 1016
            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Popatrzyłem w konfigurator, moze i fajna opcja miec ten sam silnik co RS, do tego 4x4, (DSG przemilczem czemu to pisalem ), ale dodatkowe 12tys za podobnie wyposazone auto to juz sporo.. Za te pieniadze mozna by brac klase wyzej - superba z 2.0tdi i 4x4.. Owszem, nie jest to 184km, a 170, ale wnetrze jednak juz inne..

Moja O3 RS

Komentarz

• Himenek
              Rider
              • 2014
              • 412

jeździłem Superbem (2010 albo 11 r) ostatnio właśnie tym 170 KM, i wole Octavie, jakosc nie powala, wyświetalacz duzo lepszy w O, climatronik tez. moze ten nowszy Superb jest lepszy ale mi sie lepiej Octavią jeździ

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

ok ale to wciąż 65 km/h a nie 55 jak pisałeś mi od 72 wrzuca, przed chwilą sprawdziłem
                licznikwe 60 gpsowe pewnie z 55

samo zdjęcie robiłem w celu udokumentowania spalania nie obrotów
                jest to zdjęcie w trakcie jazdy nie w trakcie zmiany biegu poprostu jechał sobie na takim biegu z niskimi obrotami

Komentarz

• Himenek
                  Rider
                  • 2014
                  • 412

no niestety ale nie ma takich przekłamań, ja u siebie patrzyłem to przy tej prędkości jest 2 km różnicy, przy 140 może 5-6 km

Komentarz

• ketivv
                    L&K
                    • 2011
                    • 1155

jak by nie było szybko wrzuca 6 bieg na bardzo niskich obrotach ;-)

Komentarz

• ironman
                      Classic
                      • 2009
                      • 35

Bardziej interesujace sa obroty na 6 biegu w manualu i dsg przy tych 160 km/h. Czy ktos moze pochwalic sie wartosciami ?

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

ketivv, 1200 i VI bieg, masakra... :roll:
                        Jak kiedyś kupie samochód z dsg i skrzynia będzie w ten sposób zrzucać biegi to pierwsze co zrobię to zmienię soft skrzyni bo przy takim szybkim zrzucaniu biegów to nie da się przyjemnie jeździć :evil:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Himenek
                          Rider
                          • 2014
                          • 412

da się da się, dodajecie gazu i od razu redukcję robi. nigdy nie jeździliście i marudzicie...

Komentarz

• Garret
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1196
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

lrosielewski, ja bym wybrał 4x4 :wink:
                            Garret

-----------
                            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• lrosielewski
                              Classic
                              • 2014
                              • 23

Witam,

Według danych technicznych jakie otrzymałem od Skody to wersja O3 Combi 4x4 2.0 TDI 184KM rozpędzą się do 100km/h w 7,2s a O3 RS TDI w 8,1s.

Komentarz

• krzyzakp
                                L&K
                                • 2013
                                • 1016

Oczywiscie ze mowa o 2.0TSI, bo i wieksza Vmax i przyspieszenie lepsze z tego co pamietam
                                Po za tym najszybsza moze sie kojarzyc i z przyspieszeniem i Vmax..

Jak by byc czepliwym, to trzeba by przypomniec im ta specjalna, ktora na dnie jakiegos jeziora wyciagnela cos w granicach 300km/h

Moja O3 RS

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Slogan skody powinien wygladac nastepujaco: najszybsza skoda rs w historii ale na suchym :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Tippo
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1349
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Slogan skody powinien wygladac nastepujaco: najszybsza skoda rs w historii ale na suchym
                                    :yay: Tylko 4x4 !! Ja zbieram na rke variant, ponoc coraz wieksze szanse na produkcje...

Komentarz

• Himenek
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 412

w życiu ta 4x4 nie jest szybsza od RSa. babol jak nic, wynikałoby że brakuje jej 0,3 sek do TSI co jest niemożliwe przy tej mocy i większym obciążeniu Haldexem

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2009
                                        • 10918
                                        • Fiat

ciekawe dlaczego tylko w combi wsadzają najmocniejsze 2.0 tdi z 4x4 od wersji ambition...a w liftbacku ni ma nawet takiego silnika poza rską...
                                        Czy płyta podłogowa pozwala na 4x4 tylko w combi? nie poniemajet....
                                        a tak w ogóle to chyba heble i zawias ma dostosowany do tej mocy, mimo że to wersja ambition? czy też bida...bo wtedy to strach jechać :P
                                        szkoda ,że nie ma manuala...bo to takie dziwna kombinacja ambition z dsg i 4x4 za cenę tysiak mniej niż rska. Ciężki wybór trochę, chyba że ktoś lubi dsg to lepiej brać ambition wtedy i stawiać na walory jezdne, a nie wygląd rski. :P
                                        za parę lat, jak minie gwarancja to takie auta na rynku używek mogą być niezłym kąskiem do robienia modów, nie trzeba będzie męczyć się jak kolega Misiek :P wiadomo, że to klekot, ale trochę się dłubnie soft silnika i 210-20 ps będzie, więc nie jedna rska w tyle. A dla wytrwałych można bardziej motor zmodzić - mechanicznie, to pewnie i benzyny podgoni :wink:

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

w życiu ta 4x4 nie jest szybsza od RSa. babol jak nic, wynikałoby że brakuje jej 0,3 sek do TSI co jest niemożliwe przy tej mocy i większym obciążeniu Haldexem
                                          mowa była o mokrej nawierzchni gdzie RS dostanie w dupsko od klekota 4x4 który ma 7.2 do setki :wink:

Chciałbym zaznaczyć że teoretycznie 184knie na papierze mają około 200 realnie, O2 200 konna ma własnie około 7.2 do paki wiec klekot 4x4 bedzie miał tyle samo

Komentarz

• adamwo
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 359

obie na mokrej nawierzchni będa miały słabe 8 i tak z haldexem ale pójdą równo i pewnie lepiej niż rs, niestety lubi sobie rska pomielić kołami na mokrym.
                                            RS Stage 2 335/450

Komentarz

• krzyzakp
                                              L&K
                                              • 2013
                                              • 1016

Na mokrym to i 170KM BKD mieli na trojce :P A na dwojce, to nawet latem, przy wysokiej temperaturze umie zamielic, jak mu sie dobrze do pieca dolozy..
                                              Wiec nie dziwne ze RS zamieli, jak nawet klekot ma wiecej pod butem.. Trzeba nauczyc sie traktowac gaz inaczej niz binarnie (0-1)

Moja O3 RS

Komentarz

• adamwo
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 359

krzyzakp , niestety cięzko traktować nie zero jedynkowo, deszcz jednak uczy pokory. Ale latem przy wysokiej temp jednak mi rzadko mieli, nagrzane opony, asfalt, calość się dużo lepiej klei i starty spod świateł są najlepsze.
                                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• krzyzakp
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1016

adamwo, mnie rok temu nauczył stan bieznika po jednym sezonie w prawie nowych oponach Wtedy stwierdzilem ze na dwojce gazu nie wciska sie do deski, bo bede musial opony zmieniac max co sezon...

Moja O3 RS

Komentarz

• Ossa
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 69

Na mokrym/zimnym na bank jest Duuużo szybsza :diabelski_usmiech i to tak na prawdę się liczy :diabelski_usmiech
                                                    Moja O3 2.0 TDI 4x4
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...322195#1322195

Komentarz

Pracuję...