Zamieszczone przez Clip
Zmiana serwisu long-life na zwykly
Zwiń
X
-
Zmiana serwisu long-life na zwykly
Tagi: Brak
-
-
beton99, jak najbardziej decyzja należy do Ciebie, więc można to podciągnąć pod stwierdzenie, że sam zmienisz rodzaj serwisu. Bez wizyty w serwisie się nie obędzie. O3 ma elektroniczną książkę serwisową, więc oprócz zmiany w komputerze samochodu, muszą odpowiednie uwagi odnotować również w swoich bazach.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Fredy.PW, z tą elektroniczną książką serwisową i odnotowywaniem zmian w ichnich bazach to pojęcie mocno względne.
Ja na przeglądzie w marcu miałem zalany olej na 15kkm, zmianę na stałe przeglądy zrobili mi w aucie i mam wbite w książkę serwisową. A i tak teraz w październiku, jak pojechałem na wymianę oleju, to w kompie auta zresetowali wszystkie przeglądy na 30kkm (a powinni tylko olejowy na 15kkm), wystawili fakturę na tryb zmienny i jeszcze powiedzieli, że nie mam gwarancji mobilności, bo przywiozłem olej niezgodny ze specyfikacją Longlife :lol:
Później musieli to odkręcać :diabelski_usmiechPozdro
Komentarz
-
-
Ale po co zmieniać ?? Przecież wystarczy samemu przyjechać na wymianę oleju po 15 tys km z olejejm LL, bo taki w sklepie kosztuje tyle co zwykły w serwisie. Więc kosztowo wychodzi to samo. A to, że komp będzie nam pokazywał co zmianę oleju wymianę co 30 tys to co. I tak pojedziemy wg. licznika przebiegu, a nie wskazań.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
W sumie myslalem o tym samym, zeby w polowie przebiegu pojechac na wymiane oleju, ale wole, zeby mnie "przywolywano" i zeby harmonogram sie zgadzal
[ Dodano: Pią 24 Paź, 14 11:54 ]
A mozecie mi powiedziec jak w Octaviach objawia sie wypalanie DPF-u? Przy przebiegu 600km jadac spokojnie spalanie chwilowe w normie, po puszczeniu gazu 0l/100km, jednak po zatrzymaniu obroty bliskie 1000 i spalanie 0,9/h gdzie zazwyczaj bylo 0,5-0,6l/h. Czy to oznacza, ze sie wypalal bo zadna kontrolka sie nie palila.
Komentarz
-
Komentarz