OIII L&K Combi 2.0 TDI 184 KM DSG 4x4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michał04
    Classic
    • 2014
    • 21
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Panowie , wiadomo każdy chwali to co ma .

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

namo, Chyba ten komin masz za malej srednicy i sniegu nie widziales :lol:

W ubiegly czwartek, zaprosilbym Cie do Bystrej. Tam 4x4 byl problem podjechac jak snieg zaczal topniec, a nie wszystkie drogi sa odgarniane :lol: Albo tydzien temu w zasadzie cala okolica, boczne uliczki w Straconce, czy podjazd na Salmopol.

Kazdy chwali co ma, ale jakos wole miec przynajmniej jedno 4x4 w domu
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grisza76
        Drive
        • 2014
        • 63
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

....hmmm - trudno Namo krytykować - miał 4x4 i nawet "wślizgał" się nim do rowu (cytując klasyka: "Morzna? Morzna!"). To dowód zresztą na to, że i 4x4 nie jest stuprocentowym ratunkiem.
        ALE
        jeżdżę od września takowym - dostrzegam ogromne plusy, dostrzegam pewne ograniczenia haldexa. Moim zdaniem - warto. Ale czy aż warto wyłożyć 10 tys. w nowym? Nie warto.
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=85575

Komentarz

• krzyzakp
          L&K
          • 2013
          • 1016
          • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

grisza76, 2 ostatnie zdania ujmuja cały sens Czy warto dokladac te 10tys w nowym aucie... Bo jak by nie bylo to nie mala suma, nawet przy tym ile wydajemy na te auta...

Moja O3 RS

Komentarz

• maro rs
            Elegance
            • 2014
            • 948

Ja bym dopłacił, gdyby się dało, jednak mając wybór 40 KM, kilkadziesiąt Nm, 200 ccm więcej v. 4x4 - wybieram ośkę.
            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• qazy
              Drive
              • 2015
              • 92

Zamieszczone przez maro rs
              Ja bym dopłacił, gdyby się dało, jednak mając wybór 40 KM, kilkadziesiąt Nm, 200 ccm więcej v. 4x4 - wybieram ośkę.
              Miałem 4x4 w audi a6 2.5tdi, mam też w drugim aucie. Potrafię docenić przydatność. Sam często biorę żony samochód pojeździć wokół "komina" jak warunki są słabe (w trasy nie biorę bo pali jak smok).
              Gdyby w RS była opcja 4x4 to pewnie byłaby wysoko na mojej liście. Jak dla mnie skoda nie dała mi wyboru przy moich obecnych kryteriach wyboru auta.

Z drugiej strony od kilku lat jeżdżę na co dzień ośką i daję radę (zwłaszcza przy takich zimach jakie mamy).

Jeżeli ktoś ma jednak inne kryteria i go stać to uważam że każde 4x4 to dobry wybór.
              Z tego powodu jak będę wymieniał kiedyś żony auto to też pewnie będę się starał żeby było 4x4 :szeroki_usmiech

To taki mój sposób na wróbla w garści i gołębia na dachu
              Był: Superb I, 2.5 TDI, 5A
              Jest: Octavia kombi RS TDI, DSG
              Marcin

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

qazy, 2.5TDI to jakikolwiek by nie byl, pali jak smok, wiec tu nawet 1.8TSI 4x4 bedzie palil mniej :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• qazy
                  Drive
                  • 2015
                  • 92

Zamieszczone przez Maicroft
                  qazy, 2.5TDI to jakikolwiek by nie byl, pali jak smok, wiec tu nawet 1.8TSI 4x4 bedzie palil mniej :diabelski_usmiech
                  i to byłby np. mój wybór kombinacji "silnik/napęd" na drugie auto

W audi miał 180KM manual i średnie spalanie wychodziło 10,5l
                  W superbie mam teraz 163KM automat i średnie spalanie wychodzi 7,8 - 8 l
                  Ten silnik ma wiele różnych oblicz

Ale żona ma teraz (pisząc o drugim aucie miałem na myśli że mam 4x4 a nie 2.5tdi) auto 2.4 benzyna 170KM 4x4 manual i poniżej 10l ciężko zejść. Na szczęście przebiegi robi małe.
                  Był: Superb I, 2.5 TDI, 5A
                  Jest: Octavia kombi RS TDI, DSG
                  Marcin

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Ja mam w A6 ten 2.8 4x4 + 4HP18 i wartosci 10l czy 12l albo 14l sa abstrakcja :lol:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Tippo
                      L&K
                      • 2009
                      • 1349
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez grisza76
                      ....hmmm - trudno Namo krytykować - miał 4x4 i nawet "wślizgał" się nim do rowu (cytując klasyka: "Morzna? Morzna!"). To dowód zresztą na to, że i 4x4 nie jest stuprocentowym ratunkiem.
                      W rowie lezalo 1,4tsi 8)
                      Zauwazylem, ze o 4x4 najwiecej do powiedzenia zwykle maja ci, co taki naped widzieli tylko w katalogu :diabelski_usmiech

Komentarz

• grisza76
                        Drive
                        • 2014
                        • 63
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

....oooo to przepraszam, jakoś w pamięci utkwiło mi, że to 4x4 się wślizgało do rowu. Zresztą na szczęście wyszło bez wielkich szkód...
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=85575

Komentarz

• goncjusz
                          Drive
                          • 2010
                          • 45

Widzę, że mały Off Topic się tu zrobił a ja chciałbym wrócić do rozpoczętego przeze mnie wątku. Otóż będę się z Wami żegnał, ostatecznie nie odebrałem zamówionego auta, dealer pomylił się w konfiguracji, którą zamawiałem, odmówiłem i musiał sprzedać komuś innemu to co przyjechało z fabryki :-) W każdym bądź razie miałem nie lada problem i zaj***** dylemat, w 2-3 dni musiałem podjąć decyzję co robić i wybrałem moim zdaniem jedyną sensowną opcję. Jako że auto musiało być tylko białe i najlepiej w TDI, dealer się zrekompensował i znalazł bardzo fajnego Superba II Combi Platinium 2.0 TDI 170 KM 4x4 DSG w wersji Outdoor - to mi się co prawda najmniej podoba, bo poza plastikami i osłonami zderzaków nie ma to kompletnie nic na co mogłaby nazwa wskazywać (przy Allroadzie się chowa ) Niemniej cena prawie taka sama jak w przypadku Octavii III, której nie odebrałem a jednak samochód trochę większy i lepiej wyposażony (właściwie to ma wszystko co można wybrać w konfiguratorze dla wersji Platinium oprócz elektrycznego szklanego dachu i webasto). Żegnajcie zatem, bo ja przenoszę się na forum Superba - moją OII 1.8 TSI DSG z żalem zdaję do CFM pod koniec przyszłego tygodnia - najbardziej będzie mi brakowało mocy no i ciszy przy benzynce (jakby nie było Superb będzie miał gorsze przyspieszenie o całą sekundę do setki no i charakterystyka pracy), ale zawsze można zrobić jakiś program i podwyższyć moc Trochę żałowałem, że nowy Superb dopiero będzie za kilka m-cu (wczoraj prezentacja w Pradze), no ale nie można mieć wszystkiego Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę Wam jak największej frajdy z posiadania Waszych Octavek i jak najmniej problemów!!

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

goncjusz, na forum superba jest połowa uzytkowników z ocp tak więc daleko nie "uciekniesz" :szeroki_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• goncjusz
                              Drive
                              • 2010
                              • 45

Zamieszczone przez piramida
                              goncjusz, na forum superba jest połowa uzytkowników z ocp tak więc daleko nie "uciekniesz" :szeroki_usmiech
                              W żadnym wypadku nie miałem zamiaru uciekać :-)

Komentarz

• fernando
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1890

goncjusz, w takim razie gratulacje pięknej fury i zadowolenia z użytkowania! Moim zdaniem wyszedłeś na tym zamieszaniu "na plus"

Komentarz

• maol72
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 245
                                  • Octavia III (5E3)

@goncjusz
                                  a nie brałeś pod uwagę tego egzemplarza:

lub podobnego 4x4

:?: :?: :?:
                                  O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                                  -----------------------------------------------------
                                  Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

• Maicroft, do Bystrej? Ja swoją wyprowadzam na spacer na trasę Katowice <-> Wrocław a na codzień wozi dzieci do szkoły. Nie moje klimaty takie górskie podjazdy, wolę suchą i pusta drogę.

Komentarz

• fernando
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1890

maol72, a co, jeśli jednak żaden z tych samochodów nie jest biały, o czym pisał goncjusz :?:

Komentarz

• goncjusz
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 45

Nie za bardzo kolor nie ten no i nie po to rezygnowałem ze swojego w wersji L&K żeby mieć elegance z gorszym wyposażeniem ????

Komentarz

• maol72
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 245
                                          • Octavia III (5E3)

Sorki nie doczytałem w którymś momencie.
                                          Szkoda miałem nadzieję na spocik /w ciepłe dni w Toruniu/ i obejrzenie Twojej Octavii L&K :cry:
                                          O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                                          -----------------------------------------------------
                                          Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

Pracuję...