Zamieszczone przez kazek103
SWAP Zawieszenie tył Belka -> Wielowahacz - materiały ??
Zwiń
X
-
SWAP Zawieszenie tył Belka -> Wielowahacz - materiały ??
Witam,
proponuje i zwracam się z prośbą aby założyć wątek techniczny odnośnie zmiany zawieszenia tył. Pozbycia się belki skrętnej i zmiany jej na wielowahacz od chociażby najbardziej popularnego golfa, a zawieszenia takie już się znajdują na rynku wtórnym.
Proszę wrzucajcie zdjęcia, rysunki, potwierdzone opinie serwisów, może coś się uda.
dziękujęJest: O3 2.0 TDI - amayzing znaczy belka skrętna !!!!!! szkoda, że nie resory ...
-
-
ciekawe kto podejmie się takiego moda
bez sensukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
ja z krzych111 podejmuje sie w przyszłym tygodniu sparowania obu aut dla porównania i oględzin, zrobimy pomiary zdjęcia itd itp
bez sensu to jest podejście Producenta do nas naiwniaków, którzy wydali prawie 100 tyś zł wierni i oddani marce, zamiast przejść do audi ...
proszę o no offtopic - tylko kwestie techniczne
dziekujeJest: O3 2.0 TDI - amayzing znaczy belka skrętna !!!!!! szkoda, że nie resory ...
Komentarz
-
-
Ze swojej subiektywnej strony dodam, że dla mnie wystarczyłoby żeby zawieszenie było po prostu normalne, tzn. bez stuków i podskoków na byle pofałdowaniu. Czyli może wystarczy zmienić amortyzatory albo wymienić jakiś element gumowy? Belka pozostanie, ale jazda będzie już zupełnie inna. Poza tym taka modyfikacja jest dużo prostsza i tańsza.
Ale jeżeli uda się komuś wrzucić wielowahacz - a obawiam się że nadwozie musi być do tego też przystosowane (mocowania, otwory) - to sam bym się skusił.
Komentarz
-
-
Ale jeżeli uda się komuś wrzucić wielowahacz - a obawiam się że nadwozie musi być do tego też przystosowane (mocowania, otwory) - to sam bym się skusił.
przykrecone sa wahacze.
Wydaje mi sie,ze na etapie projektowania karoserii wzieto to pod uwage...bo jest
taniej,niz produkowac dwie rozne karoserie rozniace sie tylko mocowaniem dla tylnego
zawieszenia.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Karoseria na pewno jest identyczna :-)
jedyne co na naszą niekorzyść to płat/tylny segment płyty podłogowej może być inny, choć wątpię jak teraz zaglądałem jest ogromna dziura i podcięcie nawet na quattro, do tego mnóstwo dziur i zaślepek więc podejrzewam, że jest szansa ...
jak sie sparuje to sie zobaczy
pozdrJest: O3 2.0 TDI - amayzing znaczy belka skrętna !!!!!! szkoda, że nie resory ...
Komentarz
-
-
nie chyba tylko na pewnokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Enriquez,
tylko tanio to nie będziekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ptaku84filips: jak juz to haldexbo quattro to ma w swoich modelach Audi. Co do zawiasu to ty i inni nietestowaliscie tych aut przed zakupem ? Jaki jest sens teraz w wydaniu 10 tys zl na czesci i robocizne ?
Miałem podobny problem w safrane po wymianie amortyzatorów. Następnego dnia wymienili mi na inne (dopłaciłem tylko za usługę wymiany) i problem zniknął.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ptaku84nietestowaliscie tych aut przed zakupem
Zamieszczone przez tomekb1No i gwarancję chyba szlag trafi.
Zamieszczone przez Enriquezędzie się dało bez problemu przełożyć.
Zamieszczone przez LUKItylko tanio to nie będzie
Zamieszczone przez piotrek_gdyilips, i chyba masz inny silnik skoro to o3 bo chyba nie masz CEGA
pozdroJest: O3 2.0 TDI - amayzing znaczy belka skrętna !!!!!! szkoda, że nie resory ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezwątpię żeby się połapali...
mi było wmawiane do ostatniej prostej, że w tym mocniejszym dieselu jest wielowahacz ...Jest: O3 2.0 TDI - amayzing znaczy belka skrętna !!!!!! szkoda, że nie resory ...
Komentarz
-
-
Taka mala sugestia z mojej strony.
Moze zacznijcie mniej inwazyjnie - najpierw przyjrzalbym sie zawieszeniu Golfa ale wlasnie w wersji z BELKA - i sprobowal bym wylapac roznice. Moze tam, ta sama belka jest juz calkiem cywilizowana i oba rozwiazania rozna sie jakimis specjalnie zdziadzionymi drobiazgami/detalami w stylu sprezyna, amortyzator czy odboje itd...
Ta droga powinna byc tansza, szybsza, i mniej inwazyjna. Nie sadze, zeby chocby do najtanszego golfa pozwolili sobie na wrzucenie takiej stukajacej tandety.
Komentarz
-
-
Panowie, lepiej rozkmincie jak przełożyć haldex a nie tam sam wielowahacz :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz