Witam
Od kilku miesięcy przeglądam forum i nie wpadł mi nigdzie w oczy temat nakładki ochronnej tylnego zderzaka w kolorze czarnym. Mam zamówioną Octavię 3 kombi 1.4 TSI białą w wersji elegance (odbiór połowa marca do połowy kwietnia- zmienia się to niestety bardzo dynamicznie) zastanawiałem się nad zastosowaniem w/w nakładki w celu ochrony zderzaka. Czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy Octavii może zamontował taką nakładkę i mógłby wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda (na stronie Skody jest jedno zdjęcie z bliska). Ideałem byłoby zdjęcie kombi w kolorze białym z czarną nakładką . To mój pierwszy post więc na koniec pozdrawiam wszystkich.
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Też szukałem takich zdjęć i poza katalogowymi nie znalazłem. Przy czym chciałem zobaczyć różnicę pomiędzy czarną a srebrną nakładką, bo miałem dylemat którą wybrać do czarnego auta. Teraz stanęło na beż capuccino, więc jest zamówiona srebrna, ale nie wiem czy nie powrócę do koloru czarnego w aucie i wtedy znów główkowanie która nakładka :/
W dodatku pytałem w kilku salonach i nikt tego nie miał na stanie, żeby można było obejrzeć. Czyżby nikt tego nie zakładał?
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
Ja mam to u siebie - nakładka czarna, samochód biały ale trochę brudny. Spróbuję dzisiaj wstawić jakieś zdjęcie...
Dodam tylko, że kupiłem w innym salonie a jak bylem z usterką to mi przy okazji zamontoali ją za darmo - niby nic wielkiego a cieszy
No to czekam na fotki Jak możesz to zrób zdjęcie z trochę większej odległości niż w katalogu Skody. Chciałem zobaczyć jak czarna listwa prezentuje się na białym autku
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Ewentualnie, mozna bawic sie w grube folie ochronne, takie jak do zabezpieczania lakieru na samochodzie., ale gotowego tzn. wycietej na wymiar folii nie widzialem.
Tak jak mówiłem - brudny :wink: normalnie jest błyszcząca i nieźle pasuje do pakietu black. Myślałem o foliach ale nie chciało mi się szukać, pewnie wyszłoby trochę taniej. Aczkolwiek to ma też zabezpieczyć zderzak przed pazurami psów więc bałem się że folia nie wytrzyma + bałem się że jak będę zrywał to zejdzie z lakierem... :roll:
Zwróćcie uwagę, że oryginalna nakładka nie zabezpiecza samej krawędzi zderzaka. A to właśnie krawędź najbardziej się rysuke.
Na allegro sa nakładki z stali zachodzące na krawędź. Ktoś to kupił i zainatslował?
O super, właśnie czegoś takiego szukałem "Pomógł" poszedł
Dzięki, jak zamówisz, zamontujesz to podziel się opinią na temat tej nakładki i może jakieś foty zamieść - też najprawdopodobniej ją kupię jak będę miał auto - u mnie będzie czarny lakier i listwa też czarna
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Nakładka zamówiona Teraz wypada już tylko czekać na auto. Jak odbiorę auto i zamontuję nakładkę wrzucę fotki
Doszła już listwa ???
Jak możesz to zapodaj fotkę
Doszła doszła . Na aucie pokaże za jakieś 3 tygodnie. Tak wygląda. Wydaje mi się że jest solidna (nie widziałem oryginalnej ze Skody więc nie ma porównania)
No ja sie tez zastanawiam nad taka. Moja nowa Octawka bedzie brazowa i jestem ciekaw czy lepiej wziasc czarna czy jednak srebrna (bedzie z pakietem Chrom)
Komentarz