Wlaczyc pewnie grzanie szyby + nadmuch na full wtedy obciazenie jest wysokie i zeby chronic aku auto nie zgasnie
Nakładki progowe i dwustronna mata bagażnika
Zwiń
X
-
Nakładki progowe i dwustronna mata bagażnika
Ktoś może podzielić się zdjęciami:
- nakładek progowych - jest sens je brać czy szukać coś na Allegro?
- dwustronnej maty bagażnika - jest sens je brać czy szukać coś na Allegro? Tutaj mi szczególnie chodzi o wysokość boków po stronie gumowej oraz jak się układa po odwróceniu (czyli guma na dole, welur góry)?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
-
-
Re: Nakładki progowe i dwustronna mata bagażnika
Zamieszczone przez bob_bestKtoś może podzielić się zdjęciami:
- dwustronnej maty bagażnika - jest sens je brać czy szukać coś na Allegro? Tutaj mi szczególnie chodzi o wysokość boków po stronie gumowej oraz jak się układa po odwróceniu (czyli guma na dole, welur góry)?
Komentarz
-
-
Re: Nakładki progowe i dwustronna mata bagażnika
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez bob_bestKtoś może podzielić się zdjęciami:
- dwustronnej maty bagażnika - jest sens je brać czy szukać coś na Allegro? Tutaj mi szczególnie chodzi o wysokość boków po stronie gumowej oraz jak się układa po odwróceniu (czyli guma na dole, welur góry)?
jak wysoki ma brzeg ta mata bagażnika na stronie gumowej?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez bob_bestnikt nie ma zdjęć tych progów? Bo różnica w cenie jest trzykrotna i nie wiem czy płącić <300zł za plastik+alu czy 100+ za czarny plastik.
Zdjęcia maty dwustronnej chętnie bym obejrzał też.
W necie ja nie widzę.
PlastikJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
bob_best, Akurat na żywo zarówno nakładki progów jak i mata wyglądają tak samo jak i w katalogu.
Odnośnie nakładek na progi to z doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo iż drzwi w 99.9% są zamknięte to jednak sie przydają. W poprzednich autach bez nakładek lakier na progach był bardzo porysowany mimo, że przy wsiadaniu i odwrotnie raczej progów sie nie dotyka, a jednak. Czy będą to nakładki plastikowe czy chromowane, ori czy nie, to już kwestia gustu, napewno w 100% spełniają swoją rolę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderobob_best, Akurat na żywo zarówno nakładki progów jak i mata wyglądają tak samo jak i w katalogu.
Odnośnie nakładek na progi to z doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo iż drzwi w 99.9% są zamknięte to jednak sie przydają. W poprzednich autach bez nakładek lakier na progach był bardzo porysowany mimo, że przy wsiadaniu i odwrotnie raczej progów sie nie dotyka, a jednak. Czy będą to nakładki plastikowe czy chromowane, ori czy nie, to już kwestia gustu, napewno w 100% spełniają swoją rolę.
A mata - ciężko coś z tego zdjęcia zobaczyć jeśli chodzi np. o wysokość rantu, etc.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestja np z początku sądziłem że te połączone z alu mają napis tłoczony (wypukły) a tak nie jest. Plastikowe wygląda, że mają tłoczony (wypukły).
Pzdr
Komentarz
-
-
A w elegance te nakładki nie są standardowo ? Bo u mnie np. byłySkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Ja miałem od razu, być może są w Pakiecie DynamicSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Generalnie pod każdą plastikową nakładką były mniejsze lub większe pęcherze...
Kluczem do wpadki były same nakładki. Warstwa kleju pod nakładką ma określoną grubość, czyli drobinki piachu i błota mniejsze od tej warstwy są w stanie zatrzymać się w okolicy jej krawędzi.
Pod wpływem użytkowania, drgań, różnic temperatur i innych, nakładka ocierała zebranym materiałem ściernym o lakier... no i efekt mamy.
Sądzę, że przezroczysta folia byłaby lepszym rozwiązaniem... bynajmniej byłoby widać co się dzieje pod spodem.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
U mnie w O1 był problem z pęcherzami i docelowo z rdzą pod listwami plastikowymi na drzwiach.
Kiedy taśma dwustronna przestała trzymać nie podkleiłem tego od razu, tylko tak jeździłem- skończyło się malowaniem jednych drzwi w zeszłym roku..
Trzeba uważać, na takie rzeczy- problem też miałem z rdzą na łączeniu dokładanego spoilera przez pierwszego właściciela.
W O3 spoilerek jest zamocowany fabrycznie- może nie będzie problemu za kilka lat..
P.S Gdzie można zamówić takie przeźroczyste folie na progi,etc.? Czy łatwo to później odkleić i ewentualnie wymienić/usunąć?O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Czy ktoś się orientuje czy listwy progowe oferowane przez Skodę pasują również do tylnych progów? Czy tylko można je montować na przód? Z tyłu będę miał fotelik dla córy i zwłaszcza prawy tylny próg będzie pewnie mocno dostawał w kość podczas wsiadaniaOctavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Komentarz
-
Komentarz