Niestety, nie da się tego zobaczyć. Po co ograniczać dostęp?
Koncowki wydechu
Zwiń
X
-
Gość
-
Zamieszczone przez Andre83 Zobacz wpisWitam. Atrapy dotarły i zostały zamontowane. Tak to wygląda i mi się widzi. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dym1984 Zobacz wpisMożna? można
ale tak szczerze (sorry za dyskusję na temat gustu) to nie bardzo to wygląda
Natomiast końcówki z RS - niby fajne, fabryczne, niemniej "fake"
Ale można też zrobić podwójne np. takie:
Ten pierwszy wygląda na żywo jakoś tak:
Można też w podwójny z "dwururką":
Jak dla mnie - pomijając średnice pojedynczych końcówek, które są IMO zbyt duże (powinno być jednak coś "subtelniejszego") - takie rozwiązania wyglądają całkiem całkiem.Z podwójnym wydechem na "dwururkach" mam mieszane uczucia Pojedyncza dwururka IMO wygląda lepiej:
Takie rozwiązania są jednak "nietanie" - w grę wchodzi modyfikacja sporego kawałka wydechu.
Można też zrobić trochę bardziej "budżetowo", używając skodowkowych oryginalnych końcówek wydechu z O2 do wspawania (nr FDC609002 & FDC610002 o średnicy 55mm dla TDI CR i FDC610001 dla NoPb). Wygląda to wtedy tak:
743136as-960.jpg
I sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem...
Natomiast co do "atrap" z MILOTECa - są dwie wersje: węższa (o której tu już pisano) i szersza.
Węższa na żywo wygląda tak:
Moim bardzo skromnym zdaniem - które absolutnie nie ma na celu rozpętania flamewarsa - wygląda to "tak se"
Natomiast szersza... No, nie powiem, całkiem całkiem
Przy czym, to nadal jest "fake", a i cena zachęcająca nie jest (więcej niż oryginalne końcówki z O2, o których piszę wyżej) -> https://milotec.de/Milotec-exhaust-s...ml?language=en
Każdy zdecyduje sam, co mu bardziej "w duszy gra"
Pozdrawiam,
Maciej.Ostatnio edytowany przez Gawronik; 31967.Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macio88 Zobacz wpisMam pytanie dotyczące atrap, montował ktoś czarne ? Zastanawiam się nad kolorem do OIII FL szary quartz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macio88 Zobacz wpisWczoraj dotarły do mnie czarne, w weekend montaż. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany jak to wygląda z szarym quartz to podrzucę fotki.
Komentarz
-
Komentarz