Robiłem to tak jak na fotorelacji powyżej. Ręce trochę podrapałem bo jest mało miejsca po odgięciu kratki. Czas montażu około godziny
Panowie można śmiało wyjąć całą kratkę (w wątku powyżej jest filmik na którym widać że górę kratki także można odczepić tylko mocniej siedzi), patent działa także w S2FL
Od pewnego czasu sledze forum i po powitaniu nadszedl czas na krotkie pytanie, ale absolutnie bez checi burzy czy bicia piany.
Silnik jaki jest, kazdy widzi, nie mam innej opcji, a trzeba jeszcze utrzymac gwarancje, stad w gre wchodzic bedzie tylko box. Kodu silnika na razie nie mam, auto w produkcji:-)
Poogladalem pomysl GEKO, ktory wyglada bardziej niz interesujaco, ale tez dla totalnego amatora, okupione jest to jednak ryzykiem, ze jak auto walnie w trasie i bedzie laweta, to szybkie odpiecie boxa bez wizyty na kanale nie wchodzi w gre:-(
Czy ktos moze podpowiedziec jaka jest alternatywa dla tego silniczka. Oczekiwania mam, wydaje mi sie, na bezpiecznym poziomie. Moc miedzy 115-130KM, moment do gory miedzy 280-300Nm. Chodzi o to, zeby w miare rozpedzic spore jednak auto na wyzszych biegach (4,5) przy wyprzedzaniu i na autostradzie.
Niestety zatem, poza podniesieniem osiagow kwestia jest tez bezbolesne rozpiecie pudelka.
Roznica jest taka, ze GEKO wlasnie odpisalo uczciwie, ze do nowych silnikow Octavii jeszcze nie testowali swojego pudelka i nie daja gwarancji, ze bedzie chodzic. A Vtech... Poszukaj na forum, ale w skrocie... Nie przeszli testow na hamowni:-)
Luqaskr, Czyli temat na razie liźnięty, bo takie przyrosty to żadne przyrosty. Po prostu wsadzili od starej wersji i sprawdzili ile to daje. Ja bym w takie coś nie szedł, bo widać, że nie wiadomo czego można się spodziewać w dłuższym przebiegu.
Przyrost to był, jak ostatnie 1.9TDi 105KM robili na 150KM i auto jeździ bez problemowo, ale to chiptuning.
20% Leistungssteigerung LET 22 von Autofaszination für Diesel-, Benzin- und Plug-in Fahrzeuge. 15% Kraftersparnis dazu. 100% Swissmade. Für alle Marken erhältlich: von Alfa Romeo bis VW. 5 Jahre Garantie.
Cena troche odstaje od ofert PL, ale u sasiadow "podobno" taka oferta musi sie zgadzac z realiami... Moze ktos ma doswiadczenia i sie podzieli?
Z tymi programami/boxami to nie jest tak, że jak coś się z silnikiem chrzani to wpierw usuwamy program/boxa a dopiero potem idziemy się skarżyć do ASO, że coś nie działa?
Nowe sterowniki silnikowe sa juz tez madrzejsze. Potrafia zlogowac wartosci ponadnormatywne. Wiec jak boxa sciagniemy to widac przykladowo ze paliwa szlo wiecej, ze doladowanie bylo dlugo wyzsze i takie tam.
W VW widac w logach, jak jest zrobiony program, albo zapiety box - to przeciez oczywiste. Ja mowie o logach, ktore zostaja w historii sterownika po demontazu boxa
Coś się zmieniło ? Czy nowa Octavia ma inny model 1.6 ? Geko box kogoś działa ?
[ Dodano: Pią 12 Gru, 14 22:05 ]
Zamieszczone przez Luqaskr
Roznica jest taka, ze GEKO wlasnie odpisalo uczciwie, ze do nowych silnikow Octavii jeszcze nie testowali swojego pudelka i nie daja gwarancji, ze bedzie chodzic. A Vtech... Poszukaj na forum, ale w skrocie... Nie przeszli testow na hamowni:-)
Czym sie róznią "nowe" silniki w OIII? Jakie mają oznaczenie?
Komentarz