Zamieszczone przez Ironik
1.6TDI CR 105KM i BOX
Zwiń
X
-
1.6TDI CR 105KM i BOX
Witam Wszystkich.
Od pewnego czasu sledze forum i po powitaniu nadszedl czas na krotkie pytanie, ale absolutnie bez checi burzy czy bicia piany.
Silnik jaki jest, kazdy widzi, nie mam innej opcji, a trzeba jeszcze utrzymac gwarancje, stad w gre wchodzic bedzie tylko box. Kodu silnika na razie nie mam, auto w produkcji:-)
Poogladalem pomysl GEKO, ktory wyglada bardziej niz interesujaco, ale tez dla totalnego amatora, okupione jest to jednak ryzykiem, ze jak auto walnie w trasie i bedzie laweta, to szybkie odpiecie boxa bez wizyty na kanale nie wchodzi w gre:-(
Czy ktos moze podpowiedziec jaka jest alternatywa dla tego silniczka. Oczekiwania mam, wydaje mi sie, na bezpiecznym poziomie. Moc miedzy 115-130KM, moment do gory miedzy 280-300Nm. Chodzi o to, zeby w miare rozpedzic spore jednak auto na wyzszych biegach (4,5) przy wyprzedzaniu i na autostradzie.
Niestety zatem, poza podniesieniem osiagow kwestia jest tez bezbolesne rozpiecie pudelka.
Pozdrawiam.
-
-
Luqaskr, Czyli temat na razie liźnięty, bo takie przyrosty to żadne przyrosty. Po prostu wsadzili od starej wersji i sprawdzili ile to daje. Ja bym w takie coś nie szedł, bo widać, że nie wiadomo czego można się spodziewać w dłuższym przebiegu.
Przyrost to był, jak ostatnie 1.9TDi 105KM robili na 150KM i auto jeździ bez problemowo, ale to chiptuning.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Temat jak sie poszukalo nawet nieco rozpracowany, na forum Skoda Klub przez tuneforce.pl proponuja takie cos:
20% Leistungssteigerung LET 22 von Autofaszination für Diesel-, Benzin- und Plug-in Fahrzeuge. 15% Kraftersparnis dazu. 100% Swissmade. Für alle Marken erhältlich: von Alfa Romeo bis VW. 5 Jahre Garantie.
Cena troche odstaje od ofert PL, ale u sasiadow "podobno" taka oferta musi sie zgadzac z realiami... Moze ktos ma doswiadczenia i sie podzieli?
Na razie sensowny konkret, za konkretna cene:-)
Komentarz
-
-
namo
Z tymi programami/boxami to nie jest tak, że jak coś się z silnikiem chrzani to wpierw usuwamy program/boxa a dopiero potem idziemy się skarżyć do ASO, że coś nie działa?
Komentarz
-
namo
Nie da się tego "posprzątać" jak w telefonach z Andrutem podczas oddawania na serwis gwarancyjny?
Komentarz
-
Coś się zmieniło ? Czy nowa Octavia ma inny model 1.6 ? Geko box kogoś działa ?
[ Dodano: Pią 12 Gru, 14 22:05 ]
Zamieszczone przez LuqaskrRoznica jest taka, ze GEKO wlasnie odpisalo uczciwie, ze do nowych silnikow Octavii jeszcze nie testowali swojego pudelka i nie daja gwarancji, ze bedzie chodzic. A Vtech... Poszukaj na forum, ale w skrocie... Nie przeszli testow na hamowni:-)
Komentarz
-
Komentarz