CompSport - opinie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg.ko
    Drive
    • 2014
    • 59

CompSport - opinie

Dziś byliśmy na Burlington Downtown Car Show.
    Pogoda dopisała to i aut sporo. Nie mówiąc o tym, że grzech było nie iść skoro jakieś 1000m od naszego mieszkania.

Tutaj trochę zdjęć z mojego kalkulatora:

Burlington Downtown Car Show

[ Dodano: Sro 16 Wrz, 15 06:48 ]
    OK, kolejny mały krok poczyniony. Dziś zdałem egzamin na prawo jazdy G2, tzn mogę już jeździć samodzielnie autem, jedyne ogranicznenie jest takie, że nie mogę jeździć po autostradach.

No i teraz się zacznie, bo trzeba w końcu kupić auto.
    I tak na pierwszy rzut myślę o czymś takim:

CIVIC SEDAN EX CVT

Kod:
    Performance and Efficiency
    1.8-litre, 16-valve, SOHC, i-VTEC; 4-cylinder, 143 hp engine*
    continuously variable transmission (CVT)
    Drive-by-Wire Throttle System;
    ECON mode button and Eco-Assist; system
    Interior
    Display Audio System* with HondaLink Next Generation
    Honda LaneWatch; blind spot display*
    Proximity key entry system with pushbutton start
    Rearview camera* with dynamic guidelines
    Automatic climate control with air-filtration system
    Text message function*
    Intelligent Multi-Information Display (i-MID)
    HandsFreeLink;-bilingual Bluetooth wireless mobile phone interface*
    Steering wheel-mounted cruise control
    AM/FM/CD audio system with MP3/Windows Media® Audio playback capability and 6 speakers
    Leather-wrapped steering wheel
    USB device connectors (2)*
    Driver's seat with 6-way manual adjustment
    Heated front seats
    60/40 split fold-down rear seatback
    Siri Eyes Free* compatability
    HDMI (High-Definition Multimedia Interface) input jack
    Exterior
    aluminum-alloy wheels
    Power moonroof with tilt feature
    Halogen headlights with auto-off
    Front splash guards
    Body-coloured heated side mirrors with expanded view drivers mirror
    Body-coloured door handles
    Speed-sensing, variable intermittent windshield wipers
    Active Safety Features
    4-wheel Anti-lock Braking System* (ABS)
    Electronic Brake-force Distribution (EBD)
    Brake Assist*
    Vehicle Stability Assist* (VSA) with Traction Control
    Passive Safety Features
    Advanced Compatibility Engineering next generation body structure
    Vehicle Stability Assist* (VSA) with traction control
    Dual-stage, dual-threshold front airbags (SRS)
    Smartvent side airbags
    Side curtain airbags with rollover sensors
    HondaLink Assist* Automatic Emergency Response System
    Lower Anchors and Tethers for Children (LATCH)
    Auto mi się podoba z wyglądu. Niedługo pewnie wezmę jazdę próbną itd, ale nie miałem nigdy żadnej hondy i temu podobnych kijanek i hyundaii...
    Co myślicie?
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

greg505, kolega scania1980 odebrał RS TSI i na drugi dzień pojechał do CompSportu na boxa. Jeśli mnie pamięć nie myli było to w lutym lub marcu. Wpięli boxa i auto zdechło. Skończyło się na wymianie ECU (na ich koszt), ale auto dalej nie jeździ, bezradny CompSport odstawił RSa do ASO i od tamtego czasu Michał wymienia się ze Skodą pisemkami nt. gwarancji i z tego co mi ostatnio mówił, to końca nie widać.
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

JacekRS, a co mieli zrobić jak po wymianie kompa auto nie jeździło? Oni rozłożyli ręce, bo nie wiedzieli o co chodzi. A podobno już robili Stage 0.5 w O3 RS TSI i było ok...tyle, że nawet złotówki od Michała nie wzięli. A koszt naprawy to jedno, ale myślę, że chodzi tu raczej o to żeby nie stracić 100% gwarancji SAPu.
      رافال
      Spoty

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

rafiki, to ładna wtopa, jak się ASO dowiedziało że w samochodzie były próby tuningu silnika to mimo tego że był to box, wymiana ecu, to właściciel bedzie miał problem i obawiam się że nici będą z gwarancji.

Generalnie to nie zła wtopa, kupujesz nowe auto, na drugi dzień chcesz wsadzić boxa i tyle nacieszyłeś się samochodem, samochód stoi i nie wiadomo kiedy zacznie jeździć, wartość samochodu spada z dnia na dzień a właściciel jeździ tramwajem :evil:

Mimi że pewnie wina nie stoi po stronie CS ale bez jaj, samochód uziemiony, CS umywa ręce, a ASO ma asa w rękawie...
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

piramida, nie tramwajem tylko O2 FL RS Michała O3 miała przejechane ok. 300 km jak ją odstawił do CS. Podobno VW zastosował w tych silnikach jakąś ochronę komponentów, ale o co dokładnie chodzi to nie wiem. Ale nie róbmy już OT
          رافال
          Spoty

Komentarz

• JacekRS
            Rider
            • 2014
            • 394
            • Superb III (3V3)
            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Temat trupa sie jakos rozwinal?
            "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• maro rs
              Elegance
              • 2014
              • 948

Kibicuję wszystkim, którzy dłubią w autach, i życzę jak najlepiej, ale prywatnie uważam, że box to z definicji zło - mniejsze (jak dobry) lub większe (jak 44... , który faktycznie opinię ma lipną). A program - samo dobro W obecnym aucie (nie VAG) mam program zrobiony po 1,5 roku eksploatacji, i śmiga bezproblemowo, ale tam dało się to ogarnąć bez utraty gwary. Tu - pewnie będę czekał.
              "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• S3 CHRIS
                Elegance
                • 2006
                • 979
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez piramida
                rafiki, to ładna wtopa, jak się ASO dowiedziało że w samochodzie były próby tuningu silnika to mimo tego że był to box, wymiana ecu, to właściciel bedzie miał problem i obawiam się że nici będą z gwarancji.

Generalnie to nie zła wtopa, kupujesz nowe auto, na drugi dzień chcesz wsadzić boxa i tyle nacieszyłeś się samochodem, samochód stoi i nie wiadomo kiedy zacznie jeździć, wartość samochodu spada z dnia na dzień a właściciel jeździ tramwajem :evil:

Mimi że pewnie wina nie stoi po stronie CS ale bez jaj, samochód uziemiony, CS umywa ręce, a ASO ma asa w rękawie...
                z drugiej strony mogli pojechac do jakies zaprzyjaznionej aso ...
                np do Rybnika a gdzie auto stoi w BB?
                ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

S3 CHRIS, ja nie wiem. A nawet jakbym wiedział, to nie zostałem przez Michała upoważniony do ujawniania takich informacji jak się chcecie coś dowiedzieć, to piszcie bezpośrednio do zainteresowanego, co to jest - głuchy "telefon"? :lol:
                  رافال
                  Spoty

Komentarz

• ketivv
                    L&K
                    • 2011
                    • 1155

jeśli komponent można dodać tylko on-line a jego cechy są zapisywane w centralnej bazie to zaprzyjaźnione ASO też niewiele zrobi

Komentarz

• S3 CHRIS
                      Elegance
                      • 2006
                      • 979
                      • Octavia I (1U2)
                      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez ketivv
                      jeśli komponent można dodać tylko on-line a jego cechy są zapisywane w centralnej bazie to zaprzyjaźnione ASO też niewiele zrobi
                      zgadza sie tylko ze jak zrozumialem to juz nie hehle sie o sterownik tylko o gwarancje na całe auto ale moze cos zle zrozumialem ..., wiec jakby idac dalej moim torope wymiana sterownika platnie i do domciu...
                      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Tippo
                        L&K
                        • 2009
                        • 1349
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez S3 CHRIS
                        zgadza sie tylko ze jak zrozumialem to juz nie hehle sie o sterownik tylko o gwarancje na całe auto ale moze cos zle zrozumialem ..., wiec jakby idac dalej moim torope wymiana sterownika platnie i do domciu...
                        Pewno o to chodzi, koszt wyjedzie zajebiaszczy jesli faktycznie czesc trzeba jakos aktywowac online przez centrale VAG. Dobre zabezpieczenie na zlodziei i tunerow, gorzej dla kogos kto kupi auto uzywane za 10 lat i bedzie chcial tanio naprawic
                        ps. O sprawie cicho, bo CS to przeciez tylko ochy i achy, a temat ciekawy

Zamieszczone przez mufel
                        http://www.44tuning.pl/ch...-1.8-tsi-180-km Szukam i czytam o bezpiecznym oczywiście dla utrzymania gwarancji tuningu i znalazłem cos takiego.
                        Juz na starcie widac, ze nie wiedza co ten silnik potrafi, bo seryjnie wychodzi 200km na maha, wiec wg ich boxa dostaniesz 5km :P

Zamieszczone przez maro rs
                        Kibicuję wszystkim, którzy dłubią w autach, i życzę jak najlepiej, ale prywatnie uważam, że box to z definicji zło
                        Ja dym dodal, ze szczegolnie w turbo benzynie

Komentarz

• ketivv
                          L&K
                          • 2011
                          • 1155

nie chodzi o wymianę sterownika

tylko o aktywacje całkiem nowego, którego wcześniej (fabrycznie) w tym nowym aucie nie było

a każda ingerencja - taką jest wymiana sterownika poza ASO - to utrata gwarancji

chyba, że zamontowano stary (fabrycznie zamontowany sterownik) uszkodzony i zgłoszono usterkę w ramach gwarancji na nowe auto
                          tylko co jeśli ASO udowodni uszkodzenie w wyniku jego modyfikacji ?

skoro nowy musi aktywować "on-line" to jakoś musi się z takiej operacji rozliczyć przed centralą

piorun uderzył i przepalił ;-) ale wtedy wymiana z AC lub za własne $

Komentarz

• risto
                            Classic
                            • 2014
                            • 6

Witam

Zamieszczone przez rafiki
                            greg505, kolega scania1980 odebrał RS TSI i na drugi dzień pojechał do CompSportu na boxa. Jeśli mnie pamięć nie myli było to w lutym lub marcu. Wpięli boxa i auto zdechło. Skończyło się na wymianie ECU (na ich koszt), ale auto dalej nie jeździ, bezradny CompSport odstawił RSa do ASO i od tamtego czasu Michał wymienia się ze Skodą pisemkami nt. gwarancji i z tego co mi ostatnio mówił, to końca nie widać.
                            Bardzo proszę o podanie konkretnych informacji na temat jakiegokolwiek uszkodzenia przez firmę CompSport w Skodzie Octavii III RS.

Z tego co mi wiadomo firma CompSport zrobiła już kilkanaście samochodów Stage 0,5 w tym jeden znajomego i wszystkie jeżdżą do dziś bez żadnych usterek.

polecam zapoznanie się z http://webhosting.pl/Oczerniasz.firm...ec.na.dwa.lata

Pozdrawiam
                            Risto

Komentarz

• rafiki
                              RS
                              • 2012
                              • 15975
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ketivv
                              chyba, że zamontowano stary (fabrycznie zamontowany sterownik)
                              Z tego co wiem to była wymiana na nówkę. Cena tylko 14 tysi.
                              Zamieszczone przez risto
                              Bardzo proszę o podanie konkretnych informacji na temat jakiegokolwiek uszkodzenia przez firmę CompSport w Skodzie Octavii III RS.

Z tego co mi wiadomo firma CompSport zrobiła już kilkanaście samochodów Stage 0,5 w tym jeden znajomego i wszystkie jeżdżą do dziś bez żadnych usterek.

polecam zapoznanie się z http://webhosting.pl/Oczerniasz.firm...ec.na.dwa.lata
                              Ja tylko mówię co mi przekazał właściciel auta. I nie strasz mnie odsiadką, bo g...o mi możesz zrobić. Fajnie, że zrobili już kilkanaście. To się chwali, że nie było problemów, ale weźmy analogiczną sytuację. Wynajmujesz firmę żeby zrobili ci remont domu, malowanie itp. Po tygodniu zaczyna odłazić farba, idziesz z reklamacją a szef ekipy mówi, że on już kilkanaście razy to robił i nie było problemów. I tak szczerze teraz - obchodziłoby Cię to? Mnie nie. Jak robił dobrze to robił, ale u mnie zrobił źle.
                              رافال
                              Spoty

Komentarz

• SS
                                RS
                                • 2010
                                • 16209
                                • Superb III (3V3)

risto, nie unoś się proszę bo nikt tu nie chce zrobić krzywdy firmie, ani jej oczerniać. Osoba która zawiozła samochód do CS nadal nim nie jeździ (przynajmniej nie mamy info żeby było inaczej). Nikt z nas nie został upoważniony do pisania o szczegółach dlatego takich tutaj nie znajdziesz. Nikt nie pomawia ani nie oskarża CS. Osoba która samochód zawiozła nie udziela się w temacie więc więcej się nie dowiesz niż zostało napisane. Jeśli jesteś ciekaw to proszę spróbuj z drugiej strony, może CS coś powie Tobie na ten temat.
                                Pisał Sebastian

Komentarz

• risto
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 6

Witam ponownie
                                  Pracuje w firmie CompSport w Bielsku-Białej.Wszystkie samochody z nowymi TSI 3 generacji w której zastosowaliśmy nasz moduł Stage 0,5 wyjechały od nas o własnych siłach i nigdy nie mieliśmy z nimi żadnych problemów.Nie zostaliśmy poinformowani o problemach w żadnym z samochodów. Wygląda na to że cała sytuacja jest wyssana z palca i uważana przez nas za oczernianie, dlatego prosimy o wyjaśnienie całej sytuacji.

Pozdrawiam
                                  Bartosz Wizner
                                  CompSpoort

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

risto, no to nie do nas tylko do właściciela uderz. Ja przekazuję to do czego zostałem upoważniony.
                                    رافال
                                    Spoty

Komentarz

• krzyzakp
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1016
                                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

risto, skoro podano Ci nick uzytkownika, ktory mial ten problem i az tak Ci zalezy na wyjasnieniu, to napisz do niego.
                                      Po za tym - skoro w BB pracujesz, to moze w innym waszym oddziale auto uszkodzono, a nikt sie tym nie chwali miedzy oddziałami?
                                      Moze od razu przyczep sie do Nexus6, ze podaje na jakim forum sa o Was złe opinie? I w ogole wszelka krytyke usunmy...

Nikt nie stawia konkretnych zarzutow, jedynie przekazuje skape informacje, ktore ma i pisze o znanych mu faktach.

Moja O3 RS

Komentarz

• SS
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 16209
                                        • Superb III (3V3)

krzyzakp, ja nawet dlatego, że nie znam wszystkich faktów nie chcę się wypowiadać. To jest sprawa między firmą i ich klientem, niech to sobie wyjaśniają. Ale brak na Forum informacji, że zdarza się błąd były, wg mnie przesadą. Zresztą nie myli się ten kto nic nie robi...
                                        Pisał Sebastian

Komentarz

• adamwo
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 359

A ja robiłem auto w BB w zeszłą środę i złego słowa nie powiem. Zawsze jest możliwość , że na 1000 przypadków 1 pójdzie nie tak, u mnie wszystko poszło jak trzeba i cieszę się większą mocą i momentem
                                          RS Stage 2 335/450

Komentarz

• risto
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 6

Tu nie chodzi o krytykę tylko o nieprawdę na nasz temat podawaną do wiadomości publicznej.Moduły Stage 0,5 montujemy tylko u nas w Bielsku Białej. Żaden oddział nie jest upoważniony do tego zabiegu. Nigdy nie było sytuacji opisywanej wyżej przez użytkownika Rafiki. Prosiłbym o zainteresowanie się tematem administratorów.

Pozdrawiam
                                            Bartosz Wizner
                                            CompSport

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez krzyzakp
                                              Moze od razu przyczep sie do Nexus6, ze podaje na jakim forum sa o Was złe opinie?
                                              poczytaj ze zrozumieniem o jakiej firmie pisałem :diabelski_usmiech
                                              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• rafiki
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 15975
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez risto
                                                Nigdy nie było sytuacji opisywanej wyżej przez użytkownika Rafiki. Prosiłbym o zainteresowanie się tematem administratorów
                                                A co administracja ma do tego? :? Kto Ty, cenzor? Może sam się zainteresuj i skontaktuj z użytkownikiem, którego sprawa dotyczy. Ja jestem tylko pośrednikiem, mówię co wiem i co mogę mówić. Pewnie nie znam wszystkich faktów, ale nawet jakby to daleki jestem od formułowania opinii pod adresem firmy więc zrób mi tę uprzejmość i się odpi..... ode mnie. Skoro twierdzisz, że nigdy taka sytuacja nie miała miejsca to wyjaśniaj to z Michałem, a nie ze wszystkimi poza nim.
                                                رافال
                                                Spoty

Komentarz

• risto
                                                  Classic
                                                  • 2014
                                                  • 6

Generalnie to jeżeli coś jest nie tak z samochodem to klient kontaktuje się z firmą w której robił modyfikację. Żadnego kontaktu nie było dlatego śmiem twierdzić że jest nieprawdą to co piszesz. Tym bardziej że opisujesz sytuację w naszej firmie której nie było!!!!!!

A przekleństwami w stronę innych (również publicznie) powinien zająć się administrator lub moderator.

Pozdrawiam
                                                  Bartosz Wizner

Komentarz

Pracuję...