Jeszcze jedna ciekawostka z asystentem parkowania - gdy czujniki na tylnym zderzaku są ośnieżone/oblodzone:
- daje ciągły sygnał i hamuje przy cofaniu bo w swoim mniemaniu widzi przeszkodę (dzieje się tak zwłaszcza po uruchomieniu samochodu), albo
- wyłącza asystenta parkowania informując o tym uprzejmie na kokpicie (dzieje się tak zwłaszcza przy rozgrzanym samochodzie)
Czy to drugie wyłącza całkiem czujniki czy tylko hamowanie - tego nie wiem.
- daje ciągły sygnał i hamuje przy cofaniu bo w swoim mniemaniu widzi przeszkodę (dzieje się tak zwłaszcza po uruchomieniu samochodu), albo
- wyłącza asystenta parkowania informując o tym uprzejmie na kokpicie (dzieje się tak zwłaszcza przy rozgrzanym samochodzie)
Czy to drugie wyłącza całkiem czujniki czy tylko hamowanie - tego nie wiem.
)))))) jak z taniej zabawki, nie wiadomo czy nie odpadną. Przyciski obsługujące "interfejs" przedni, nie wiem jak to nazwać. Przypadkowe naciśnięcie w nocy, w trakcie jazdy.... znika prędkościomierz , nie wiesz jak szybko jedziesz,
) za free szyby podwójne wyciszające. Ale nie oto chodzi czasy się zmieniły w uzyskaniu dobrego rabatu, a o zamawianiu i czekaniu pisałem w wątku tu:
to już moja O3 była super autem i sprzedałem ją z ciężkim sercem po ponad 9 latach u mnie.

Komentarz